درس اجرای احکام مدنی ویژه کارآموزان قضایی دوره ۱۸۴ تهران با تدرس دکتر محمد علی شاه حیدری پور – قاضی دادگستری، مدیر کل حقوقی قوه قضاییه و مدرس دانشگاه، مملو از نکات علمی و کاربردی حقوق است. این دوره که چهار جلسه چهار ساعته میباشد، شامل حداقل ۸ فایل صوتی است که مدت تقریبی هر فایل یک ساعت و برخی نیز بیشتر از آن میباشد. مبحث اول از این سری آموزشها، با عنوان شرایط شروع اجباری اجرای احکام مدنی شامل فایل اول و فایل دوم بود که پیشتر در سایت قرار گرفت. امروز مبحث دوم از این سری با عنوان «مراحل معمول اجرای اجباری احکام مدنی» به عنوان فایل اول این مبحث را آماده انتشار نمودم که میتوانید رایگان دانلود نمایید.
در فایل صوتی امروز، استاد در بیان مراحل معمول اجرای اجباری احکام مدنی، به اولین مرحله آن یعنی شناسنایی اموال محکوم علیه، وظایف هریک از محکوم علیه (موضوع ماده ۳۴ قانون اجراي احكام مدني مصوب ۱ آبان ۱۳۵۶ مصوب مجلس شوراي ملي)، محکوم له (موضوع ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب ۱۳۹۴/۳/۲۳ مجلس شورای اسلامی) و شرایط ورود مرجع اجرای احکام در آن (موضوع ماده ۱۹ قانون اخیرالذکر)، ضمانت اجرای اختفاء اموال از سوی محکوم علیه (موضوع ماده ۳۴ ق.ا.ا.ح.م. و مواد ۳، ۸ و ۱۶ ق.ن.ا.م.م.) می پردازد.
در دومین مرحله یعنی توقیف اموال محکوم علیه، قبل از تشریح انواع توقیف بر حسب نوع اموال، حقوق و اسناد مالکیت هریک اعم از عادی و رسمی، به جهت اهمیت و ضرورت بحث، به بیان استثنائات توقیف اموال یعنی اموالی که از توقیف مصون می باشند، تشریح مقوله پرمناقشه «مستثنیات دین» (موضوع ماده منسوخ ۵۲۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹/۱/۲۱ و ماده ۲۴ ق.ن.ا.م.م.) که خود یکی از مصادیق موارد مصون بودن اموال از توقیف می باشد، این که فلسفه وضع آن و استثناء بر چه اصلی می باشد، موارد متعددی از مصادیق مربوط به بند الف ماده ۲۴ ق.ن.ا.م.م. که شاید تصور شود از مستثنیات دین خارج یا مواردی از آن داخل در آن می باشد که حتی اداره حقوقی در پاسخگویی به برخی از آنها سربازد و اساساً مفهوم عبارت «در شأن محکوم علیه در حالت اعسار» که ابداع جدید قانونگذار در بند فوق است را با ذکر علل آن بیان و در تقابل قانون و انصاف باید جانب کدامیک را گرفت و چرا؟ آیا ودیعه (پول پیش) مسکن، وام مسکن، پولی که در بانک مسکن سپرده گذاری می شود، منازل نیمه کاره، امتیاز مسکن مهر، امتیاز شرکت های تعاونی قابل توقیف می باشند یا خیر؟ فروش مسکن و تبدیل اختیاری آن به پول، در فاصله زمانی قبل از خرید مسکن دیگر و با وصف این که عوض و مبدل منه حاصل از فروش مسکن جزء مستثنیات دین نیست، تبدیل قانونی آن به پول، چه حکمی از جهت مستثنیات دین دارد (تبصره ۲ ماده ۲۴ قانون ن.ا.م.م.) نیز می پردازند و مانند جلسات قبل به سئوالات کارآموزان حاضر نیز پاسخ می دهند.
فهرست ده فایل اجرای احکام مدنی دکتر محمد علی شاه حیدری پور
فایل اول- شرایط شروع اجباری اجرای احکام مدنی
فایل دوم- شرایط شروع اجباری اجرای احکام مدنی
فایل سوم- مراحل معمول اجرای اجباری احکام مدنی
فایل پنجم- مراحل معمول اجرای اجباری احکام مدنی (مصادیق دوم، سوم و چهارم مصونیت اموال از توقیف)
فایل ششم- نحوه و ترتیبات توقیف اموال منقول
فایل هفتم- نحوه و ترتیب توقیف اموال غیرمنقول (ثبت شده و ثبت نشده)
فایل هشتم- مرحله سوم از مراحل اجرای اجباری احکام مدنی-فروش اموال منقول و غیرمنقول توقیف شده
فایل نهم- مرحله چهارم از مراحل اجرای اجباری احکام مدنی-پرداخت معادل محکوم به و هزینه های اجرایی
فایل دهم- مراحل غیرمعمول اجرای اجباری احکام مدنی، اعتراض ثالث اجرایی و اعاده وضع به حال سابق
با تشکر از شما
لطفاً فایل های صوتی بعدی را هم در سایت قرار بدهید و همچنين جزوات دوره کارآموزی قضایی به دلیل کاربردی بودنشان را (هم همچون سایت دوره ۱۸۷ آموزش قضات تهران) در سایت قراربدهید.
باتشکر
با سلام
فايل صوتي (۴) استاد شاه حيدري پور در مراحل پاياني ويرايش قرار دارد كه بزودي منتشر خواهد شد.
با توجه به اين كه جزواتي دوره كارآموزي از يك طرف متعدد بوده و نيازمند بازنگري است و از طرف ديگر بايد با فايل صوتي مربوطه (در صورت موجود بودن) هم مقابله شود و نكاتي به آنها اضافه گردد، مستلزم صرف وقت است كه به مجرد آماده سازي منتشر خواهدشد.