سید موسی گودرزی

سید موسی گودرزی

زندگی نامه سید موسی گودرزی؛ قاضی دادگستری

سید موسی گودرزی، فرزند سید اسماعیل خان، در دهم دی ماه ۱۲۷۵ (ش.) در روستای اوجی آباد آمل به دنیا آمد. پس از طی دوره‌های ابتدایی و متوسطه در شهر آمل، به تحصیل در مدرسه نظامی تهران مشغول شد اما پس از مدتی به تشویق شیخ عبدالعلی لطفی كه از بستگان او بود، وارد مدرسه عالی حقوق شد.

سید موسی در سال ۱۳۰۵ (ش.) لیسانس قضایی گرفت. ابتدا به وكالت دادگستری پرداخت اما طبعی سختگیر در انتخاب موكل داشت. پس از چندی به دعوت علی اكبر خان داور،به كادر دادگستری پیوست و تصدی دادگاه صلح بازار تهران را بر عهده گرفت. مدتی در عدلیه سبزوار، نیشابور، سمنان و بیرجند، رئیس دادگستری بود و پس از بازگشت به تهران، رئیس یكی از دادگاه‌های شهرستان تهران شد. سپس به ریاست یكی از شعب دادگاه‌های استان منصوب شد. دیگر عناوین شغلی وی عبارتند از: قائم مقام ثبت كل كشور، رئیس دادگاه املاك، معاون بازرسی كل كشور، دادستان تهران، دادستان دیوان كیفر، معاون كمیسیون دادگستری در مجلس شانزدهم، دادیار دیوان عالی كشور، مستشار دیوان عالی كشور، مستشار دادگاه تجدیدنظر انتظامی قضات (تا پایان دوره خدمت قضایی)

در مورد رسیدگی به پرونده‌های تخلفات انتظامی قضات عقیده داشت كه باید خود را به جای قاضی گذاشت و با همان سن و تجربه به موضوع نگاه كرد و دید كه اگر به جای او بودیم چه می‌كردیم و چه رأیی صادر می‌كردیم. در این نوع پرونده‌ها اگر تخلف قاضی به نبود تجربه كافی وی مربوط می‌شد، او را محكوم نمی‌كرد و به تذكر و توصیه و راهنمایی او بسنده می‌كرد اما در مورد تخلفات عمدی، شدت عمل بسیاری از خود نشان می‌داد.

گودرزی، شاعری توانا، ‌مورخی نامدار و در علم هیئت قدیم صاحبنظر بود. آقای مهدی دامغانی می‌گوید: «در زمان تحصیل علم هیئت قدیم نزد میرزا طاهر تنكابنی هرگاه كه سئوالی پیش می‌آمد، مرا به موسی خان گودرزی ارجاع می‌دادند.»

سید موسی گودرزی، در دهم تیرماه ۱۳۵۸ (ش) در تهران دار فانی را وداع گفت.

نقل از کتاب چهره‌ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=14559


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن