نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اثر درج شماره تلفن همراه یا ثابت خواهان در دادخواست در اعتبار ابلاغ تلفنی اوراق قضایی چیست؟( نظریه مشورتی ۶۶۴)

مطابق ماده ۱۳ قانون آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی مصوب ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ رئیس قوه قضاییه «مشخصات ابلاغ الکترونیکی» به شرح زیر است: ۱) ورود کاربر به حساب کاربری، به منزله رسید ابلاغ است، زیرا وصول الکترونیکی اوراق قضایی به‌حساب کاربری مخاطب در سامانه ابلاغ، ابلاغ محسوب می‌شود. ۲) ابلاغ الکترونیکی دارای آثار ابلاغ واقعی است. ۳) اصل بر ابلاغ واقعی مخاطب است مگر بتواند بی اطلاعی از آن که صرفاً بلحاظ عدم دسترسی یا نقص در سامانه رایانه‌ای و سامانه مخابراتی میسر است را ثابت کند. ۴) خودداری از مراجعه به سامانه ابلاغ، به منزله استنکاف از قبول اوراق قضایی موضوع ماده ۷۰ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی محسوب می‌گردد.

نظریه مشورتی با موضوع اثر درج شماره تلفن همراه یا ثابت خواهان در دادخواست برای اعتبار ابلاغ اوراق قضایی به وی چیست؟

شماره ۳۳۳۴/۹۴/۷                                                                        ۲۶/۱/۱۳۹۴

۳۴۰

شماره پرونده ۱۸۵۷ ـ ۱۶/۹ ـ ۹۳

سؤال:

چنانچه خواهان در حین تنظیم و تقدیم دادخواست شماره تلفن همراه یا ثابت خود را قید کند، آیا به موجب ماده ۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱، این شماره تلفن را برای ابلاغ می‌توان مـورد اسـتفاده قرار داد یا می‌بایست تصریح کـند که شماره تلفن برای امر به ابلاغ اعلام شده است؟

بیشتر بخوانید: شرایط احراز ابلاغ الکترونیکی به مخاطب چیست؟ (نظریه مشورتی ۳۳۳۴)

نظریه مشورتی شماره ۲۶۶۴/۹۳/۷ ـ ۱۳۹۳/۱۰/۲۹ اداره کل حقوقی قوه قضائیه

  در فرض استعلام، چنانچه خواهان در دادخواست تقدیمی شماره تلفن همراه یا ثابت خود را قید نماید، قطع نظر از این که ماده ۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ حصری نیست، دادگاه در صورتی شماره‌های تماس مقید در دادخواست را می‌تواند برای امر ابلاغ مورد استفاده قرار دهد که خواهان تصریح نماید شماره تلفن همراه یا ثابت مصرح در دادخواست را برای امر ابلاغ، اعلام نموده است. شایان ذکر است، باتوجه به صراحت قسمت اخیر ماده قانونی صدرالاشاره، احراز صحت ابلاغ با دادگاه است.

منبع: قضاوت آنلاین به نقل از روزنامه رسمی، سال هفتاد و یک، شماره ۲۰۴۹۷، ویژه نامه شماره ، چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴

امتیاز شما به مطلب

آخرین بروزرسانی: مهر ۲۶ام, ۱۳۹۷ ساعت: ۰۵:۱۷ ب.ظ

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=1544


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


جستجو در سایت با موتور جستجوی گوگل
آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت

۲ دیدگاهها

  1. Avatar photo

    سلام
    همسرم از من جهت مهریه و اجرت المثل شکایت نموده و در ابلاغی که به اینجانب صورت گرفته تاریخ دادگاه را روز ۱۶ اعلام نموده اند . حال در روز ۱۴ از دفتر دادگاه با محل کار اینجانب تماس گرفته اند و به متصدی مرکز تلفن اعلام کرده اند که ایشان پاسخگوی تلفن نیستتد و به ایشان (اینجانب) اعلام کنید که در تاریخ ۱۵ ساعت ۱۳ دادگاه دارند و متاسفانه متصدی مرکز تلفن نیز نوضوع از یادش رفته و در روز ۱۵ ساعت ۱۲ در حالی که اینجانب بی خبر از موضوع مذکور در ماموریت اداری بودم تماس گرفتند و موضوع را به من گفتند که با دفتر شعبه دادگاه مذکور تماس گرفتم و مسول دفتر گفتند که قاضی در ۱۶ نیست و لذا شما دادگاهتان به امروز موکول شده و من هم موضوع را تلفنی ابلاغ کرده و آن را ثبت کرده ام .
    حال تکلیف من چیست ؟ ابلاغ تلفنی آن هم به تلفنچی چه منظری دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید