مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

شرح وظایف و مسئولیت های منشی دادگاه (مشاوره قضایی ۶)

سئوال از خانم مرادی

اینجانب کارمند دادگاه کیفری دو هستم. می خواستم از اعضای تیم قضاوت آنلاین سوال کنم که آیا تقریرنویس یا منشی دادگاه می تواند با دستور رییس شعبه دادگاه، در حضور یا در غیاب وی، اظهارات طرفین شامل شاکی، متهم و شهود را اخذ نماید. به این نحو که، هرگاه رییس مرخصی ساعتی باشد و دستور بدهد، خودم خودکار انجام می دهم، در غیر این صورت خیر. همچنین گاهی خودم از طرفین سوال می کنم و در صورتی که طرفین تحصیلکرده باشند، خودشان می نویسند اما در نهایت رییس شعبه می آید و امضا می‌کند. اظهارات در برگ صورتمجلس نوشته می شود اما چون ما خودمون در word طراحی کردیم از فرم‌های آماده و مشهور آن که عنوان اظهارات شاکی و متهم دارد، استفاده نمی کنیم. در خصوص سوالم  این نکته قابل ذکر است که بنده یک بار اظهارات را در غیاب رییس شعبه گرفتم و برایم سوال شد و اینکه دادرس ما حاضر به رسیدگی شعبه ما نمی باشد و رئیسم مجبور شد که از من بخواهد. چون پاسخ این پرسش برای بنده بسیار با اهمیت است به صورت کامل بررسی و جواب را بفرمایند. با تشکر

پاسخ از ما

از آنجایی که سئوال حاوی نکات مهم و مبتلاء متعددی بوده که درخواست پاسخ کامل نیز گردید، اجابت این خواسته نیازمند آن است که ما بدواً مروری بر ترکیب دفتری، تعریف منشی، شرح وظایف و مسئولیت های وی -که به درک بهتر پاسخ کمک شایانی خواهد کرد- داشته باشیم و آنگاه به فرازهای مختلف سئوال پاسخ دهیم. پس شما کاربر گرامی نیز با ما همراه شوید.

با توجه به مواد ۸۱ و ۸۲ قانون اصول تشکیلات عدلیه مصوب ۱۳۰۷ با اصلاحات بعدی، هر دفتر دادگاه مشتمل بر یک نفر مدیر دفتر، به تعداد لازم کارمندان اداری شامل منشی، ضُبَّاط و ثُبَّات و ماشین‌نویس می باشد که همگی تحت ریاست و زیر نظر قاضی شعبه انجام وظیفه نموده و مدیر دفتر نیز بر سایر اعضای دفتر نظارت خواهد داشت.

تعریف

در قوانین موضوعه تعریفی از کارمندان دفتری به عمل نیامده است و تنها به ذکر وظایف آنها بسنده شد. شرح وظایف و پست سازمانی هر کدام نیز به شرح دستورالعمل‌های وزارتی صادره از ناحیه وزارت دادگستری می ‌شود.

منشی در لغت به معنای نویسنده، ابداع کننده، مُحَرِّر، ایجاد کننده، به وجود آورنده، ترکیب کننده کلام، مصنف، مؤلف  و کسی که بتواند خوب نامه بنویسد و مطالب بپرسید، آمده است اما در اصطلاح، فردی است که وظیفه او نوشتن صورتجلسات محاکمات، رأی دادگاه و قرائت کیفرخواست می‌باشد. همچنین به متصدیان پست هایی اطلاق می‌شود که تحت نظارت مستقیم در زمینه رسیدگی به اختلافات و دعاوی، عهده‌دار امور مربوط به تحریرِ تقریرات رئیس یا دادرس دادگاه، اظهارات طرفین و شهود آنها و تنظیم و ثبت دفاتر مربوط و انجام مکاتبات لازم می‌باشد. در عرف قضایی، به منشی تقریر نویس و تحریرنویس نیز گفته می شود.

منبع: قضاوت‌آنلاین

4.1/5 = (8 امتیاز)

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=15858


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت