سئوال از: خانم مهرانه
با عرض سلام و تشکر به خاطر کانال خوبتون. بنده به مدت ۴ روز در سمت اپراتور [و خدماتی] در شرکتی مشغول به کار شدم که کاملاً با دوربین مدار بسته تحت نظارت مدیر عامل است. نظافت اتاق ها و آشپزخانه وظیفه من بود با توجه به اینکه مدیر عامل شخصی بسیار حساس به وجود کثیفی و گردوخاک است، به طوری که هر روز باید محیط کار کاملاً غبار روبی و مرتب شود. روز چهارم بنده اولین نفری بودم که وارد شرکت و مشغول انجام وظیفه شدم. در سبد آشپزخانه، گلولههای دستمال کثیف دیدم که حدس زدم با آنها مایع مردانه تمیز شدهبود. توجهی نکردم و اونها رو ریختم داخل سطل زباله. داخل یکی از اتاقها روی کاناپه لکه های سفیدی بود که باز هم حدس من همان قضیه بود که اونم بهش توجه نکردم و با دستمال تمیزشون کردم. روی یکی از کوسنها هم لکه های سفید بود که اونها رو تمیز نکردم. ساعت ۹ همکارام اومدن و یکیشون داخل دستشویی متوجه وضع مشکوک دستمال کاغذی های کثیف شد و این رو به من گفت. من رفتم داخل آشپزخونه، یه دفعه متوجه شدم لباس زیر مدیر عامل روی دسته کابینت آشپزخانه آویزونه. خیلی عصبانی شدم، همکارم رو صدا زدم بهش گفتم اینو ببین! من الان باید با این چیکار کنم؟! به همکارم نشون دادم و مواردی که دیده بودم رو بهش گفتم. بعد اون گفت من دیدم دستمالا تو دستشویی یه جوری بود! معلوم نیست پنجشنبه دوست دخترش اومده چه غلطی کرده!! بعد من بهش گفتم صبح که اومدم، سبد آشپزخونه پره دستمال کثیف بود که من حدس میزنم اینا واسه اون قضیه بوده، رو کاناپه هم لکه های خشک شده سفید مشکوکی بود. حتی روی یکی از کوسنها رو بهش نشون دادم!!! ولی نگفتم اینا واسه مدیره!! فقط گفتم اینا رو دیدم و تمیز کردم. همینطور همزمان ماجرا را تلفنی به همسرم هم گفتم. برادر مدیر عامل که مسئول امور حقوقی شرکته و همکارا میگفتن قاضیه، اومد و من که به سفارش همسرم میخواستم از شرکت برم، قضایا رو به برادرش گفتم، کلیدها رو گذاشتم و رفتم. بعد از رفتن من همکارم دلیل رفتنم رو به مدیر گفته بود و اون هم عصبانی به من تلفن کرد و گفت اینجا همه چیزو دوربین ها ضبط میکنن، به من تهمت هتک حرمت بدی زدی، ازت شکایت میکنم منتظر احضاریه باش… در حالی که من همه چیزایی که به همکارم گفته بودم را به برادر مدیر هم گفتم. همکارم هم چیزایی که من بهش گفته بودم رو به مدیر گفته بود. ممنونتون میشم اگر کمکم کنید.
پاسخ از: قضاوت آنلاین
اگر شخصی عملی را که در قانون جرم و قابل مجازات است را به شخص معینی نسبت دهد، به نحوی که نتواند صحت آن انتساب را ثابت کرد، با جمع برخی شرایط، عمل وی تحت عنوان افتراء، به موجب ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات قابل تعقیب و مجازات است. به نظر میرسد، عمل شما به شرحی که در سئوال بیان کردید، مطابق با ماده فوق قابل تعقیب نباشد، زیرا:
در خاتمه باید گفت، اگر به نحوی که در سئوال ذکر کردید، برادر مدیرعامل قاضی دادگستری باشد، مدیرعامل را تشویق خواهدکرد تا از شکایت علیه شما منصرف شود، زیرا این امر بیشتر به مصلحت وی خواهد بود. معالوصف، در صورت شکایت علیه شما، پیشنهاد می شود که از دفاعیات فوق استفاده نمایید.
با سلام و وقت بخیر
شکایت حقوقی در زاهدان مطرح شده و شکایت کیفری در مشهد و بنده هردو تبرئه شدم و شهادت کذبی هم در تهران مطرح شده که همان شهادت مبنای رأی قطعی و محکومیت در پرونده دیگری علیه بنده شده و طرف های همه سه موضوع مطرح شده یکی هستند آیا بنده می توانم در زاهدان هر سه شکایت اعاده حیݑیت و شهادت کذب و خسارت وارده از دعوی حقوقی و شهادت کذب تهران را در زاهدان یک طرح دعوی همه را با هم انجام بدم؛ جمعا ۵ نفر هستند؟ متشکرم
با درود
در شکایت شهادت کذب موضوع ماده ۵۶۰ قانون مجازات اسلامی تعزیرات باید در دادسرای عمومی محل استقرار دادگاهی که شهادت در آنجا صورت گرفته است، طرح شود. همچنین طرح شکایت افتراء موضوع ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی تعزیرات که در میان عوام به اعاده حیثیت معروف است تنها ناظر به شکایت کیفری است و باید در دادسرای عمومی محلی اقامه شود که آن دادسرا و حسب مورد دادگاه کیفری همان حوزه به آن رسیدگی نموده است.
با سلام
اگه فردی شکایتی با موضوعی بکند بعد مشتکی عنه به جرم دیگری محکوم شود، آیا مشتکی عنه می تواند علیه شاکی بعنوان افتراء شکایت کند؟ ممنون و سپاسگزارم.
با سلام
به این سئوال شما در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ در پست «غرامت پرداختی ناشی از مستحقق للغیر در آمدن مبیع ناظر به تورم موضوعی کاهش ارزش ثمن معامله طرفین است» پاسخ داد شد. لطفاً از طرح سئوالات تکراری خودداری نمایید!