قضاوتآنلاین: راهنمای نحوه طرح سئوال حقوقی در پست راهنماي مشاوره حقوقي و قضايي در قضاوت آنلاین به تفصیل بیان شد. برای طرح سئوال به آن مراجعه، شرایط بیان شده را مطالعه و سپس اقدام به طرح سئوال در کانال قضاوتآنلاین نمایید. بخش دیدگاه هر پست تنها برای بیان نظرات بازدیدکنندگان در مورد پست منتشره است. بخش تماس با ما نیز صرفاً برای انعکاس نظرات انتقادی یا پیشنهادی نسبت به سایت و محتوای آن به مدیر اختصاص دارد.
سئوال از: خانم الیکا
سلام، وقت بخیر. من مشکلی دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. همسرم مردی عیاش، غیرمتعهد و رفیق باز بوده، ارتباط نامشروع زیادی داشت. دست بزن داشته. خرج خونه نمیداده. پسرم بارها شاهد کتک خوردن من توسط پدرش بوده که خیلی باعث ترس و عذابش بوده. الان دو سال و نیمه با پدر و مادرم زندگی می کنم. پسرم تا اسفند پیش من بود و پدرش هر شش ماه یکبار برای ملاقاتش میومد. در صورتیکه اجازه ملاقات هفتگی داشت. طلاق نمیده و اصرار داره برگردم به جهنمی که ساخته. پسر ۷/۵ ساله ای دارم که حضانتش رو گرفتن و چون پدر عیاش، بی مسئولیت، غیر متعهد هست بچه در خانه عمه زندگی میکنه و پدرش را هفته ای یکی دوبار میبینه. در حال حاضر نزدیک به دو ماه است که فرزندم و را برای ملاقات نیاورده من به دادگاه رفتم قاضی گفت ضمانت اجرایی محکمی نداره و کاری نمیشه کرد. زنگ زدم مشاور قوه قضاییه گفتن از طریق دادسرا شکایت کنم، زندانی داره. شکایت کردم بازپرس گفت تو مسئولیت کار ما نیس میفرستم دادگاه خانواده اونم هیچ فایده نداره، چون کاری نمیشه کرد. من چکار باید بکنم. گذشته از اینکه خودم حال روحی بدی دارم، مسلماً پسرم الان شرایط بهتری نداره و ممکنه ضربه روحی بخوره. پسرم خیلی از خانواده پدرش میترسه. بارها بهم گفته مجبورم به اونا بگم دوست ندارم یا نمیخوام پیش مامانم باشم که اونا دعوام نکنن. میگفت هر وقت میام اینحا و میرم عمهام همش ازم سوال میکنه چیکار کردین کحا رفتین مانانت چی گفت، با سوالاش اذیت میشم. گفتم من که حرفی نزدم از اونا. گفت منم گفتم بهشون. ولی عمهام انقدر میگه دروغ نگو من میدونم مجبور میشم الکی یه چیزی بگم که ولن کنه. شمارو به خدا کمکم کنین، چه راهی برای نجات پسرم دارم؟
پاسخ از: قضاوت آنلاین
تعریف و مفهوم حضانت
حضانت واژه عربي است كه به معناي حفظ كردن، دركنار گرفتن، پرورش دادن و به سينه چسباندن است. از نظر شرعی حضانت نوعي ولايت بر طفل و مجنون ميباشد، از جهت تربيت و آنچه متعلق به مصلحت وي است، از محافظت و گهواره گذاردن و برداشتن از گهواره و سرمه کشيدن و روغن ماليدن و پاکيزه نمودن و شستن جامههاي او و غير اينها. (فرهنگ اصطلاحات فقهي، سيد عاس حسيني نيک و ابوالفضل احمد زاده، ص۲۹۹-۲۹۸). در قوانين جمهوري اسلامي ايران تعريفي از حضانت بیان نشده است و در قانون مدني هم تحت عنوان نگهداري و تربيت اطفال به آن اشاره شدهاست و تعريف آن به عرف و رويه قضايي واگذار گرديدهاست.
لطفاً برای دسترسی به ادامه مطلب ثبت نام نموده، وارد سایت شوید. اگر عضو سایت هستید، وارد کاربری خود شوید.ضمناً برای مشاهده پاسخ به بخش دیگری از سئوال شما که ناظر به ضمانت اجرای جزایی ممانعت از ملاقات شما با فرزند مشترک از سوی همسرتان میباشد، به پست “ضمانت اجرای کیفری ممانعت از ملاقات طفل با شخص ذیحق” مراجعه نمایید.
آخرین بروزرسانی: تیر ۱۳ام, ۱۳۹۹ ساعت: ۰۱:۳۲ ب.ظ