دکتر علی صدارت
دکتر علی صدارت

زندگی نامه دکتر علی صدارت، قاضی دادگستری

دكتر علی صدارت، از چهره‌های نامدار قضایی و شعرای مشهور صده اخیر ایران (متخلص به نسیم)، در سال 1285 (ش.) در اردكان یزد به دنیا آمد. دوره ابتدایی را در اردكان و دوره متوسطه را در مدرسه سعدی اصفهان، با اخذ دیپلم در سال 1312 (ش.) به پایان رساند. در همین سال وارد مدرسه عالی حقوق شد و در سال 1314 (ش.) شعبه علوم حقوق قضایی و در سال 1315 (ش.) شعبه علوم سیاسی را به پایان رساند.

وی بلافاصله پس از فراغت از تحصیل به استخدام كادر قضایی دادگستری درآمد و عناوین شغلی مختلفی را در تصدی داشت كه عبارتند از: امین الصلح شیراز، دادرس دادگاه بخش شیراز، رئیس شعبه دادگاه شهرستان شیراز، رئیس كل دادگاه‌های شهرستان شیراز، رئیس دادگستری استان پنجم، مستشار دادگاه استان 1 و 2، رئیس شعبه 8 دادگاه استان 1 و 2، رئیس كل دادگاههای شهرستان تهران (1324 ش.)، دادیار دادسرای انتظامی قضات، دادستان استان 1 و 2، دادستان استان.

صدرات در سال 1334 (ش.) به منظور تحقیق و مطالعه علمی در زمینه حقوق ملل اروپا، به فرانسه رفت و سرانجام در سال 1336 (ش.) با ارائه پایان نامه «حدود و دیات در فقه اسلام» موفق به دریافت دكترای حقوق جزا شد. در بازگشت به ایران، به ادامه كارهای قضایی در دادگستری پرداخت و عناوین شغلی مختلفی را بر عهده گرفت كه عبارتند از: بازپرس اداره بازرسی كل كشور، مستشار شعبه 10 دیوان عالی كشور و رئیس شعبه 11 دیوان عالی تهران كه تا زمان بازنشستگی در سال 1355 (ش.) ادامه داشت. همچنین ایشان در اواسط دهه 1340 (ش.) در دانشكده حقوق به تدریس حقوق جزا و گاهی نیز در دانشكده ادبیات به تدریس می‌پرداخت.

اهم آثار تالیفی و تحقیقی دكتر صدارت عبارتند از: 1- حقوق جزا و جرم شناسی 2- تحول حقوق مالكیت

منبع: قضاوت‌آنلاین به نقل از مبارکیان، عباس، چهره ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=18806


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


جستجو در سایت با موتور جستجوی گوگل
تبلیغ متنی: https://www.tehran-atorney.com/
آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن

دیدگاهتان را بنویسید