دکتر بتول پاکزاد

فایل صوتی جرائم رایانه ای در حقوق کیفری ایران، دکتر بتول پاکزاد

دانلود فایل صوتی شرح و تفسیر مواد قانون جرائم رایانه ای، دکتر بتول پاکزاد

دکتر بتول پاکزاد در این ویدیو به بررسی اجمالی قانون جرائم رایانه ای مصوب ۱۳۸۸/۳/۵ مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون حاکم بر جرائم رایانه در ایران می پردازند. ایشان اشاره دارند که فناوری اطلاعات و ارتباطات زندگی بشر را در طیف های مختلف دچار تغییر و تحول کرد، از جمله اسناد دیجیتالی جایگزین اسناد کاغذی و سنتی شد. امروزه قدرت برتری دولت ها مبتنی بر کشورگشایی و داشتن سرزمین فیزیکی نیست بلکه برتری بر سر اطلاعات و ابزار آن است.ابزارهای سایبری و جنگ اطلاعاتی است.

در کنار فضای داخلی یک فضای سایری داریم.

ویژگی های فضای سایبری در مقایسه با فضای فیزیکی

۱-گسرده جهانی داشتن

۲-بدون مرز بودن

۳-حاکمیت راهبردی آن: این حاکمیت در اختیار دولت ها نیست و کما وکان شرکت های خصوصی حرف اصلی را می زنند و اداره کنندگان این فضا هستند.

۴-فضای پنهان و پوشیده دارد

۵-فضای ناهنجارمند و کنترل ناپذیر: این فضا با قاعده و قانون ایجاد نشده است زیرا در ابتداء نکنولوژی مورد استفاده قرار گرفت و بعد قوانین و حتی هنجارهای اخلاقی به مرور برای آن وضع شد.

۶-اجرای قوانین در این فضا نیازمند همکاری بین المللی است و یک کشور به تنهایی به هیچ وجه نمی توان مدعی وضع قواننی و اجرای آن شود.

۷-ابراهای مورد ارتکاب جرائم سایبری در این قضا ابزارهای قانونی و مجازند نه ممنوعه.

تفاوت واژگان رایانه ای، سایبری و مجازی

جرائم رایانه ای همزمان با شروع تکنولوژی در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا و آلمان پدیدار شد اما در آن زمان که رایانه ها منفک از هم بوده و فاقد شبکه های رایانه بود، این جرائم در سطح همان سیستم های رایانه ای بود که اطلاق جرائم رایانه به آن فاقد اشکال بود اما با آمدن مودم و اینترنت و شبکه های محلی و جهانی و وصل شدن رایانه های جهان به هم، در قانونگذاری های اخیر کشورهای جهان، به جای عنوان جرائم رایانه ای عنوان جرائم سایبری به آن اطلاق شد تا گسترده تر باشد و بتواند تمام انواع جرائم ارتکابی در سیسم های رایانه ای و ارتباطی در این فضا را در بر بگیرد.یعنی جرائمی که مربوط به تکنولوژی با فناوری ارتباطی و اطلاعاتی هستند.

اصطلاح ICT هم شامل تکنولوژی ارتباطی و هم اطلاعاتی است. در اروپا هم کنوانسیون جرائم سایبری وضع شد.

در کشور ما، در سال ۱۳۸۱ که لایحه جرائم رایانه ای تدوین می شد، واژه رایانه ای انتخاب شد زیرا هنوز واژه سایبری خیلی شناخته نشده بود و تهیه کنندگان بدنبال وضع واژه فارسی بجای آن بودند. از یک طرف هم می توند درست باشد زیرا تمام جرائمی که در این فضا ارتکاب می یابد چون با پردازش خودکار داده به نوعی با سیستم رایانه ای در ارتباط است، به نوعی رایانه هم محسوب می شود.

این که در برخی متون واژه مجازی به جای آن آمده صحیح نیست زیرا جرائم در این حوزه مجازی نیستند بلکه واقعیت دارد.

بنابراین جرائم رایانه ای که در قانون جرائم رایانه ای آمده است مترادف جرائم سایبری است، چون تمام جرائم ارتکابی در این حوزه را که هم سیستم اطلاعاتی و هم راتباطی است را در بر می گیرد.

مفهوم داده

در فضای سایبری ما با داده سروکار داریم. هر اطلاعاتی اعم از صوت، متن، تصویر در سیتم رایانه که به شکل این نوع فایل ها می بینیم، در واقع این گونه در سیستم ذخیره نمی شود بلکه به صورت اعداد دیجیتالی ۰ و ۱ ذخیره می شود که سیستم آن را به صورت هایی که می بیینم برای ما قابل فهم می کند. [تبدیل زبان ماشین به زبان انسان]

بنابراین تمامی آنچه که در این فضا ذخیره و منتقل می شود و جرائم نسبت به آن انجام می شود، نوعی داده است و داده ها هم ارقامی هستند که سیستم در خودش ثبت می کند و این داده در سیتم تبدیل به تصویر و صوت ….می شود.

بدافزار

نرم افزارهایی که برای تخریب داده ها و اختلال در سیستم و…استفاده می شود که اسم های مختلفی دارند. امروزه به همه آنها malware که به فارسی بدافزار است، گویند.

انواع جرائم رایانه ای

دسته های مختلفی دارد اما یکی از مهمترین آنها، جرائم رایانه ای محض است که فقط به واسطه پدید آمدن این تکنولوژی و برای حمایت از داده ها و سیستم های رایانه لازم بود، وضع شود.

شرایط امنیت داده و سیستم

پایه امنتی مبتنی بر سه شرط است:

۱-محرمانگی یا Confidentiality داده و اطلاعات:

۲- تمامیت و یکپارچگی یا Integrity داده و اطلاعات:

آنچه که کاربر در این سیستم ذخیره می کند، تغییر نکند و هر زمان خواست بتواند ببیند و نیز عین آنچه را که برای دیگری ارسال می کند همان را دریافت کند و در این فاصله تغییر نبابد.

۳- دسترسی پذیری یا Accessibility داده و اطلاعات:

باید تنها کاربر خاص مجاز باشد هر زمان خواست به داده ها در سیستم دسترسی داشته باشد و از طرف دیگر افراد غیرمجاز نتواند به آن ها دسترسی داشته باشد.

به این ترتیب این سه شرط، مثلث امنیت داده ها و سیستم ها را ایجاد می کند.

مابقی مطالب را بهتر است که از خود فایل گوش کنید.

مشخصات فایل:
نام: جرائم رایانه ای (جرائم ارتکابی در فضای سایبری) در حقوق کیفری ایران
سخنران:دکتر بتول پاکزاد
فرمت: mp3
حجم: ۱۹:۷ مگابایت
مدت ۱:۵۴:۴۸ دقیقه
زمان: اواخر سال ۲۰۱۴
مکان: کانون وکلای دادگستری البرز (اختصاصی کارآموزان وکالت)

دانلود فایل با دانلود مستقیم

راهنمای دانلود انواع فایل‌‌ها

منبع: قضاوت آنلاین به نقل از کانون وکلای دادگستری البرز

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=2010


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت

۸ دیدگاهها

  1. Avatar photo
    رساله معماری

    سلام متشکر از سایت خوبتون

  2. Avatar photo

    مرسی. خیلی خوب بود

  3. Avatar photo
    بهنام شفیعی

    باسلام و احترام
    چطور میتونم با سرکار خانم دکتر پاکزاد در بار یک پرونده و درخواست وکالت صحبت کنم.
    سپاسگزارم

  4. آواتار حقوقی قضاوت آنلاین

    با سلام و خسته نباشید از زحمات قابل تقدیر شما…
    ببخشید این فایل خوانده نمی شود …. و لینک دانلود هم ندارد.