بیوگرافی دکتر اسدالله کازرونی، استاد حقوق جزا و جرم شناسی و حقوق مدنی، وکیل پایه یک دادگستری
دكتر اسدالله كازرونی، در سال ۱۳۰۹ (ش.) در شیراز به دنیا آمد. دوره مقدماتی و متوسطه را در مدرسههای نمازی و حیات شیراز به پایان رساند و هشت سال در كنار تحصیلات رسمی، در حوزه علمیه شیراز به فراگیری علوم دینی و فقهی پرداخت. در سال ۱۳۳۲ (ش.) وارد دانشكده حقوق دانشگاه تهران شد و در تاریخ ۱۳۳۵ (ش.) لیسانس قضایی خود را دریافت كرد. در همین سال به استخدام دادگستری درآمد و در شهرهای شیراز، فسا و بوشهر، مشغول امور قضایی شد.
دکتر کازرونی در سال ۱۳۴۲ (ش.) به فرانسه رفت و در دانشكده حقوق دانشگاه سوربن به تحصیل در رشته حقوق جزا پرداخت. در سال ۱۳۴۸ (ش.) با ارائه پایان نامه نكاح متعه در فقه شیعه از نظر كیفری موفق به دریافت دكترای حقوق جزا با رتبه عالی و جایره علمی لویی دومیلیو شد. این پایان نامه بسیار مورد توجه هیئت ژوری دانشگاه پاریس واقع شد و به عنوان بهترین پایان نامه دكترا در تمام فرانسه شناخته شد. دكتر كازرونی در كنار تحصیل در دوره دكترا، دوره حقوق اسلامی دانشگاه سوربن را نیز با موفقیت به پایان رساند.
وی پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۴۸ (ش.) با عنوان استادیاری درس حقوق جزا، به عضویت هیئت علمی دانشكده حقوق دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی كنونی) درآمد. پس از انقلاب اسلامی، گرایش به تدریس رشتههای حقوق مدنی پیدا كرد. در سال ۱۳۵۰ (ش.) برابر با ۱۹۷۱ (م.)، موفق به دریافت بورس تحقیقات در حقوق بین الملل سازمان یونسكو در پاریس شد.
عناوین و سمت های مختلف دكتر كازرونی از آغاز تدریس عبارتند از:
عضو كنفرانس های علمی حقوقی در رشتههای حقوق جزا و جرم شناسی، مدیر مسئول نشریه حقوقی دانشكده حقوق دانشگاه ملی ایران، رئیس دفتر حقوقی دانشگاه ملی ایران، رئیس دفتر حقوقی دانشگاه ملی ایران، رئیس دفتر حقوقی دانشگاه امیركبیر، مدرس مدرسه عالی شمیران، رئیس مجتمع بانكی، رئیس موسسه آموزش عالی مدیریت فنی و رئیس مجتمع عالی مالیاتی( قبل از انقلاب).
دكتر كازرونی در سال ۱۳۶۴ (ش.) از دانشگاه شهید بهشتی بازنشسته شد و به تدریس در دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مركز مشغول شد.
از آثار تالیفی و تحقیقی دكتر كازرونی میتوان به جزوههای متعدد درسی در رشته حقوق جزایی، حقوق مدنی و مقدمه علم حقوق اشاره كرد.
مهمترین عناوین مقالههای حقوقی ایشان عبارتند : از انتقاد به قانون مجازات عمومی (نشریه دانشكده حقوق دانشگاه ملی سابق، ۱۳۵۳ ش.) و انتقاد به قانون چك كیفری.
دکتر اسدلله کازرونی در ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ در سن ۸۸ سالگی چشم از جهان فروبست.
نقل از عباس مبارکیان، چهرهها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷، انتشارات پیدایش
روحش شاد ، در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد واحد مرکز کلاس هایش پربار و فراموش نشدنی بود ، خدا رحمتش کند – عاملی
استاد بی بدیل و دانشمند برجسته حقوق
کلاس های وی در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد واحد شمال و مرکز فوق العاده بود. احاطه وی بر جامعه شناسی ، فقه و تاریخ سبب می گردید کلاس درس حقوق مدنی وی بسیار جذاب برگزار می گردید.
وی با تسلط اعجاب برانگیز بر روح قوانین همچنین روحیه حریت طلبی و عشق به ایران درس های بسیاری به ما آموخت.
افسوس که استاد علیرغم چیرگی بی نظیر بر دروس تخصصی، هرگز اقدام به نوشتن کنب تخصصی حقوقی ننمود.
وی تاثیری بسزا و قابل توجه در دانشجویان خود بجای گذاشت.
روحش شاد باد و یادش ماندگار