استاد غلامرضا شهری، فرزند حاج جعفر شهری، در سال ۱۳۱۱ (ش.) در مشهد مقدس به دنیا آمد. دوره مقدماتی را در مدرسه گوهریه به پایان رساند و به حوزه علمیه مدرسه نواب رفت و صرف و نحو، ادبیات عرب، منطق، معانی و بیان، فقه، اصول و دروس سطح را نزد علمای عظام آن زمان فرا گرفت و پس از موفقیت در دروس خارج، به تدریس مطول مغنی پرداخت (۱۳۳۲ ش.) او در رشته ادبی و طبیعی مقطع متوسطه، به طور همزمان تحصیل كرد و به دو دیپلم دست یافت.
در سال ۱۳۳۲ (ش.) به تهران آمد و در امتحانات مدرسی علوم معقول و منقول وزارت فرهنگ و شركت كرد و مقام اول را به دست آورد. در دوره تحصیل در دانشكده معقول و منقول با كسانی مانند دكتر ابوالقاسم گرجی و مناقبی دوستی پیدا كرد. پس از دریافت لیسانس از دانشكده معقول و منقول، جزو اولین دانشجویان دوره دكترای رشته الهیات، به تحصیل در این رشته پرداخت و در كنار آن، دوره لیسانس قضایی دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را با موفقیت به پایان رساند و دانشنامه دریافت كرد. در سال ۱۳۳۵ (ش.) در آزمون وزارت دادگستری موفق شد و به همراه كسانی همچون دكتر جعفری لنگرودی به خدمات قضایی پرداخت.
در سال ۱۳۳۷ (ش.) پس از ماموریت قضایی در شهر مشهد، به تدریس ادبیات عرب و صرف و نحو در دانشكده معقول و منقول دانشگاه مشهد پرداخت (تا سال ۱۳۴۲ ش.) بعدها با تشكیل دانشكده علوم قضایی و خدمات اداری وزارت دادگستری و دانشكده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی تهران مركز و کارآموزان قضایی، به تدریس حقوق مدنی، حقوق ثبت، قواعد و اصول فقه، متون فقهی، اصول محاكمات حقوقی و جزایی مشغول شد.
عناوین شغلی و سمتهای استاد شهری از سال ۱۳۳۵ (ش.) تاكنون عبارتند از: دادیار دادسرای انزلی، دادرس علی البدل دادگاه بخش، دادرس علی البدل دادگاه شهرستان تهران، رئیس شعبه ۵ دادگاه بخش مشهد، رئیس شعبه ۳ دادگاه شهرستان شعبه ۲ دادگاه استان گیلان، رئیس دادگاه جنایی استان گیلان، رئیس شعبه ۳ دادگاه استان تهران، مستشار اداره حقوقی وزارت دادگستری، معاونت اداره حقوقی و از سال ۱۳۶۱ رئیس اداره حقوقی وزارت دادگستری شد و حتی بعدها که این اداره به «اداره کل حقوقی تدوین قوانین و لوایح قوه قضاییه» تغییر نام داده بود هم، مدیرکل آن شد. ریاست ایشان بر این اداره آنقدر طولانی شد که حقوقدانان به طور اعم و قضات به طور اخص نام غلامرضا شهری را به اداره حقوقی پیوند می زده و در ذهن مجسم میکنند، گویی این دو لازم و ملزوم هم میباشند.
آثار تألیفی و تحقیقی استاد شهری عبارتند از: ۱- حقوق ثبت ۲- ترجمه و خلاصه كتاب النشر فی القراءات العشر ۳- مجموعه قوانین حقوقی و جزایی اداره حقوقی دادگستری (با همكاری چند تن از قضات مجرب، دو جلدی) ۴- وظایف مسئولین قوه قضائیه ۵- شرح قانون مدنی، با توجه به مواد و رویه قضایی و آراء احكام (در دست چاپ) ۶- مجموعه نظرات مشورتی اداره حقوقی بعد از انقلاب در زمینه مسائل مدنی ۷- مجموعه نظرات مشورتی اداره حقوقی (بعد از انقلاب، در زمینه كیفری)
منبع: قضاوتآنلاین به نقل از چهرهها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، تابستان ۱۳۷۷، انتشارات پیدایش و بانک اطلاعات شخصی