به پاسداشت تلاش وکلایی که در احقاق حق مظلومان و اجرای عدالت تلاش مینمایند، ایام اول تا هفتم اسفند را «هفته وکیل مدافع» نامگذاری نمودند که مناسبتهای این ایام به شرح زیر است:
روز اول اسفندماه به نام «کانون وکلا و آموزش عمومی حقوق و حق دفاع»
روز دوم اسفندماه به نام «کانون وکلا و رسانه های مکتوب»
روز سوم اسفندماه به نام «کانون وکلا و منافع ملی»
روز چهارم اسفندماه به نام «کانون وکلا و مردم»
روز پنجم اسفندماه به نام «کانون وکلا و نیروی انتظامی»
روز ششم اسفندماه به نام «کانون وکلا و قوه قضاییه»
روز هفتم اسفندماه به نام «روز وکیل مدافع و سالروز استقلال کانون های وکلا»
برابر اعلام آقای مرتضی شهبازی رئیس اسکودا، مقرر شد با توجه به موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال آینده روز هفتم اسفند را در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران درج نمایند.
قضاوت آنلاین ضمن تبریک این روز به تمامی وکلای کشور، بی مناسبت ندید تا یکی از خاطرات بیاد ماندنی تاریخی را در پیوند با استقلال کانون وکلای دادگستری نقل نماید.
مرحوم سید هاشم وکیل، یكی از اعضای مؤسس كانون وكلای دادگستری ایران، قدیمیترین وکیل عدلیه که تحولات چشمگیری در كار وكالت دادگستری و استقلال كانون وكلا به وجود آورد، نخستین كسی بود که فروش پوشههای ۳۰ ریالی پروندههای دعاوی را پایه گذاری كرد و از این راه كمك مالی قابل توجهی به كانون وكلا كرد. وی که سالها نیابت كانون وكلا را بر عهده داشت، از سال ۱۳۲۲ تا ۱۳۳۰ (ش.) نایب رئیس و از ۱۳۳۰ تا ۱۳۴۵ (ش.) رئیس كانون وكلا بود.
در زمان ریاست ایشان بر کانون وکلای دادگستری کشور، وزیر وقت دادگستری جهت کاری به کانون وکلا مراجعه می نماید، اما ایشان در این زمان حضور نداشت.
بعد از مراجعت سید هاشم به کانون، موضوع را به اطلاع ایشان می رسانند که بلافاصله با وزیر تماس می گیرد و بیان می کند: آقای وزیر اگر کاری در رابطه با کانون داشتید، حضوراً خدمت برسم؟
وزیر پاسخ می دهد: خیر، کار من در ارتباط با کار کانون نیست، بلکه کار شخصی در ارتباط با کانون دارم.
سید هاشم بیان می دارد: در این صورت، بنده در کانون هستم، شما تشریف بیاورید.
شأن و جایگاه کانون وکلای دادگستری بدان حد است که برخی گفتهاند، مقام رئیس کانون وکلا همطراز دادستان کل کشور است. به امید روزی که رؤسای کانونهای وکلای کشور بتوانند مانند سید هاشم وکیل از استقلال کانون حراست نمایند. منبع: قضاوت آنلاین