مقالات آیین دادرسی کیفری
مقالات آیین دادرسی کیفری

شرایط لازم برای تشکیل پرونده اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور

1- درخواست اعاده دادرسی صرفاً در خصوص آرای صادره از محاکم دادگستری میسر می باشد.

بنابراین از آرایی مانند تصمیمات مراجع حل اختلاف، وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان تعزیرات حکومتی، هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و غیره نمی توان در دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی نمود.

2- درخواست تشکیل پرونده اعاده دادرسی در دبیرخانه دیوان عالی کشور، تنها از سوی محکومین احکام کیفری قابل طرح است. بنایراین، احکام دعاوی حقوقی و احکام کیفری از ناحیه شکات پذیرفته نخواهدشد.

حتماً بخوانیدمدارک لازم برای تقدیم درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور

3- تقدیم درخواست اعاده دادرسی به صورت غیرحضوری (ارسالی پستی) میسر نیست و در صورت ارسال چنین درخواست هایی، به آن‌ها ترتیب اثر داده نشده و بایگانی می شود.

4- قرارهای منع تعقیب صادره از دادسراهای عمومی و انقلاب قابل اعاده دادرسی نیست.

5- در خصوص پرونده های مربوط به مواد مخدر، درخواست اعاده دادرسی در صورتی پذیرفته می شود که احکام محکومیت صادره مربوط به پس از تاریخ 2/4/1394 باشد.

پیشنهاد ویژهعطف به ماسبق شدن قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر تا قبل از صدور حکم قطعی

6- تقدیم درخواست اعاده دادرسی می بایست از سوی محکوم علیه و یا وکیل وی که باید از وکلای پایه یک دادگستری باشد، انجام شود.

منبع: قضاوت آنلاین

آخرین بروزرسانی: آوریل 22nd, 2018 ساعت: 07:47 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=23636


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


جستجو در سایت با موتور جستجوی گوگل
تبلیغ متنی: https://www.tehran-atorney.com/
آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن

8 دیدگاهها

  1. Avatar photo

    با سلام
    سوالی از خدمتتون داشتم، آیا در قانون جدید شاکی هم با مدارک جدید می تونه اعاده دادرسی کنه یا خیر؟

    • لوگوی قضاوت آنلاین

      با سلام
      اعاده دادرسی یک طریقه عدولی رسیدگی برای جبران حق محکوم علیه حکم قطعی است. درخواست کنندکان اعاده دادرسی عادی در امور کیفری در ماده 475 قانون آیین دادرسی کیفری و بیان شده است که شاکی جزء آن نیست اما در در ارتباط با اعاده دادرسی فوق العاده، شاکی نیز می تواند یکی از اعلام کنندگان صدور حکم خلاف بین شرح به مقامات موضوع ماده 477 قانون مزبور باشد.

  2. Avatar photo

    با سلام
    این مساله که دادستان بعد از رأی قطعی با مدارک جدید یکبار دیگر می تونه اجازه دادرسی بده چگونه است‌؟ ممنون و سپاسگزارم

    • لوگوی قضاوت آنلاین

      با سلام
      اگر به علت فقدان یا عدم کفایت ادله اثباتی جرم، قرار منع تقعیب متهم صادر شود با بدست آمدن دلیل جدید، دادستان می تواند یکبار درخواست تجویز رسیدگی مجدد به اتهام متهم را تنها به استناد دلیل جدید از دادگاه درخواست کند که دادگاه با بررسی موضوع در صورت صحت درخواست آن را تجویز می کند والا رد می کند. از فحوای ماده 278 قانون آیین دادری کیفری استنباط می شود که شاکی می تواند با ارائه دلیل جدید، مراتب را از دادستان درخواست کند.

  3. Avatar photo

    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    اعمال ماده ۴۷۷ در داگستری کل استان تهران چند مرحله دارد؟
    اگر امکان دارد به زبان ساده توضیح کامل از تمامی مراحل سیر این ماده بدهید.
    بنده در پرونده ایی محکوم به رفع تصرف عدوانی شدم، در صورتی که هم قولنامه و رسید پول پرداختی و صورتجلسه شهرداری مبنی بر واگذاری این ملک از طرف فروشنده به بنده در اختیار دارم، ولی یک قاضی نا مسلمان بدون توجه به هیچ یک از این مدارک، حکم رفع تصرف برای من و ۳۰ خانوار دیگر صادر کرده که بنده تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را دادم و دادگستری کل تهران دستور ارسال اصل پرونده از شعبه رسیدگی به کل تهران را داد و بعد از ۲ ماه گفتند یک قاضی پرونده رو مطالعه کرده و فرستاده به رئیس دادگستری ایشان هم امضا نموده و فرستادند به کمیسیون.
    می خواستم بدانم که چند مرحله دیگر مانده تا به نتیجه برسیم و با این توضیحی که بنده خدمت شما عرض کردم، تا به این مرحله که پیش رفتیم، امیدی به باطل شدن حکم صادر شده هست؟
    از اینکه طولانی شد عذر خواهی می کنم.

    • وکیل دادگستری

      با درود
      ماده 477 قانون آیین دادرسی ناظر به اعاده دادرسی فوق العاده نسبت به کلیه آرای قضایی قطعی (دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف) است، دارای نکات بسیار متعددی است که شرح کامل آن خارج از بخش دیدگاه است و نیاز است تا در پست مستقلی به آن پرداخته شود که انشاء در فرصت آتی بدان اقدام خواهدشد.
      در ارتباط با پرونده شما، سیر پرونده شما مؤید موجه بودن تقاضای شما می باشد، بنابراین، اگر رئیس دادگستری هم گزارش تهیه را پذیرفته و حکم را خلاف بین تشخیص دهد، باید در اجرای تبصره 3 ماده 477 قانون آیین دادرسی پرونده را با گزارش فوق نزد رئیس قوه قضاییه ارسال کند. این مقام نیز نیز آن را به قضات خاصی که برای این امر تعیین نموده اند، ارجاع می دهد تا مجدداً‌ بررسی و اعلام نظر کنند و در صورت تصدیق آنان، پرونده با گزارش امر نزد رئیس قوه قضاییه رفته و ایشان دستور اعاده دادرسی پرونده را صادر می نمایند تا در یکی از چند شعب خاصی که برای این کار معین شده است، رسیدگی ماهوی و شکلی شود و رأی مقتضی صادر کند.
      قضات شعب فوق با پيشنهاد رئيس ديوان عالي کشور و صدور ابلاغ ويژه توسط رئيس قوه قضاييه منصوب می شوند که فعلاً چهار شعبه از ديوان عالي کشور به اين امر اختصاص يافت.
      به منظور جلوگیری از این که مبادا اعاده دادرسی فوق العاده بهانه و مستمسکی برای صدمه به استحکام آراء قضایی قطعی و خلل به اعتبار آن ها شود، به سهولت پذیرفته نمی شود.

  4. Avatar photo

    سلام
    در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۱۶ماموران پلیس اطلاعات و امنیت نیروی انتظامی بدون ارائه حکم قضایی و کارت شناسایی و تفهیم اتهام و با لباس شخصی و با هجوم و فشار و توسل به زور وارد خانه ما شدند.
    بنده فکر کردم که دزد هستند و می خواستم به پلیس زنگ بزنم.
    مرا دستبند نمودند و تمام قسمتهای خانه ما و حتی گوشی موبایل و جیب لباس های بازرسی کردند و چون چیزی پیدا نکردند، آنها تعهد نامه ای تنظیم کردند و گفتند امضا کن که بنده امتناع نمودم.
    آنها بدون یک عذر خواهی از خانه ما رفتند و پس از رفتن ماموران و جمع آوری وسایل متوجه شدیم یک قطعه طلا و تعدادی انگشتر نقره مفقود شده است.
    ابتدا در دادسرای نظامی شکایت کردم که گفتند چون ضابط بودند، باید در همان دادسرای عمومی شهرستان رسیدگی کند و دادسرای عمومی هم قرار منع تعقیب صادر شد.
    اعتراض کردم به دادگاه رفت و در دادگاه هم قرار منع تعقیب تابید شد و رای هم قطعی شد.
    حالا می خوام بدونم، آیا می توانم دادخواست اعاده دادرسی بدهم و یا کاری انجام می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید