بی طرفی در اینترنت
بی طرفی نت

اصل بی طرفی در اینترنت و پیامدهای لغو آن

بنابه گفته برخی ها، قرار بود در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۷ اینترنت تغییر کند و موقعی که می خواهید به هر سایتی اعم از ایرانی مانند قضاوت آنلاین و یا خارجی نظیر آمازون بروید، ممکن است مجبور شوید در یک ارتباط کم سرعت، منتظر بمانید یا مبلغ بیشتری بدهید یا اصلاً نتوانید وارد آن سایت شوید. خوشبختانه این چیزها واقعیت ندارند بلکه بخشی از اعتراض به وسعت اینترنت و برای محافظت از بی طرفی و نداشتن تعصب در اینترنت بود.

یکی از اصول مسلم مرتبط با اینترنت، اصل بی طرفی در اینترنت است که به موجب قانون مصوب ۲۰۱۵ آمریکا وضع شد و اگر شرکت های مخابراتی آن را رعایت نکنند، جریمه شوند. Tom Heeler تام ویلیر رئیس FCC (*) گفته بود: «مقررات اینترنت آزادِ FCC از امروز عملی می شود. اکنون یک مرجع داوری وجود دارد که از مصرف کننده ها و نوآوران در فضای آنلاین حفاظت می کند.»

مطابق این اصل،‌ ISP (**) نمی توانند برای دستیابی به محتوای آنلاین تبعیض قایل شوند و باید با کلبه اطلاعات یکسان  رفتار کنند. به عبارت دیگر، این اصل بیانگر آن است که خدمات دهندگان اینترنتی مجاز نیستند سرعت دسترسی به وب سایت هایی را که پول نمی دهند تا محتوی شان اولویت داده شود را کم کنند و یا از مشتریان پول بیشتری بگیرند تا به آنها  امکان دسترسی سریعتر به اطلاعات خاص داده شود.

اوان گری‌یر از سازمان دهندگان اعتراض ۱۲ ژوئیه Fight For the Future بیان می کند: «بیطرفی در اینترنت یک اصلی اساسی است که آزاری بیان را در اینترنت تضمین می کند. آن خط مشی است كه اینترنت را به شکل امروزی درآورد و مانع از آن می شود که سرویس دهندهای  اینترنت در آمریكا از قبیل “COMCAST و Verizon و  AT&T”  آنچه را که ها در اینترنت می‌بینم و انجام می دهیم را کنترلی کنند.»

متأسفانه اخیراً FCC با این اعتقاد به اسن که قوانین سا ل ۲۰۱۵ ضروری نیستند و شاید هم باعث شده باشد که سرمایه گذاری لازم روی نسل های بعدی شبکه اینترنت صورت نگیرد، رأی داد که قانون مصوب ۲۰۱۵ ملغی شود! در نقد این تصمیم اوان گری می گوید:

این تصمیم دست شرکت های بزرگ مخابراتی را باز می کند. اگر اصل بی طرفی شبکه را از دست دهیم، آن وقت اینترنت شبیه به تلویزیون کابلی خواهد شد. فرض کنید قصد دارید که به وب سایت یکی از رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک بروید آن وقت سرویس دهنده اینترنت شما، اخطاری به شما نشان می دهد مبنی بر این که متأسفم اگر می خواهید به این سایت دسترسی داشته باشید باید اشتراک تان را به بسته شبکه های اجتماعی ارتقاع دهید یا باید به ما پول بیشتری بدهید تا به وب سایت هایی که سال های سال هر روز استفاده می کردید، دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، آنان می توانند سراغ آن وب سایت ها بروند و از آنان پول اضافی بگیرند تا مطالب شان برای ما قابل مشاهده باشد و البته دست آخر این پول را هم ما می دهیم. در نتیجه صرف نظر از دیدگاه سیاسی افراد، این مسئله روی تک تک کسانی که از اینترنت استفاده می کنند، اثر خواهد داشت و کیف پول ما را هدف قرار می دهد.

لازم به ذکر است که تأثیر این قضیه فقط روی کاربران آمریکایی اینترنت نیست بلکه برای شما کاربر ایرانی که هم اگر از خدمات وب اینترنت آمریکایی استفاده کنید، این مسئله می تواند روی خدمات دریافتی تأثیر گذارد.

در مقابل نقد بیان شده، طرفداران اتاف فکرهای بازار آزاد با دیدگاه FCC موافق اندند. برین زوکا از TechFreedom عقیده می گوید:

البته اگر این دعوی صرفاً بر سر بی طرفی در شبکه بود، ده سال پیش حل و فصل شده بود. راستش در واقع این دعوی بر سر قدرت FCC برای تنظیم مقررات اینترنتی است. بیست سال پیش اولین تغییرات عمده را در قوانین مخابرات داشتیم در آن قانون نقش مقرراتی FCC برای تنظیم مقررات اینترنت واضح نبود و همین ابهام باعث شد که FCC به مدت یک دهه با این مسئله دست و پنجه نرم کند. ساده و پوست کنده بگویم، راه های ساده تر و بهتری هم برای حل این موضوع وجود داشت. موسسات دیگری هم بودند که وقتی در سال ۲۰۰۸ مسئله بی طرفی مطرح شد، می توانستند به آن بپردازند و به نظرم هم دموکرات ها و هم جمهوری خواهان هر دو به این اندازه مقصرند که فرصت های حل این مسئله را به باد دادند و متأسفانه ما را به اینجایی رساند که امروز قرار داریم. این سومین باری است که FCC دارد برای حل مسئله تعیین مرجع قانونی اقدام می کند. در حالی که خود قوانین یعنی هسته اصلی بی طرفی در شبکه، هیچگاه مورد مناقشه نبوده است.

تیم وو، خالق اصلی ایده بی طرفی در شبکه و از پیشگامان بی طرفی نت در مورد این تغییرات می گوید:

این خیلی مأیوس کنند است بزارید این طوری بگم. نهایتاً دولت اوباما برای مسئله بی طرفی در شبکه قانونی وضع کرد و کار خوبی هم انجام داد، چون همه راضی بودند. اینطوری نبود که یک جنبش عمومی بر علیه بی طرفی راه افتاده باشد بلکه در واقع این شرکت های مخابراتی بودند که می خواهند پول بیشر و بیشتری کسب کنند. این ها توانستند به نحوی تحت پوشش دیوانه گری های ترامپف روند لغو قانون بی طرفی را استارت بزنند. مهم است که به دولت آمریکا بفهمانیم تغییر قانونی بی طرفی برای آن ها عواقب انتخاباتی دارد، باید بفهمند که اگر در این موضوع خرابکاری کنند، مردم را عصبانی می کنندد و اثرش در صندوق های رأی مشخص می شود.

البته همه روی این موضوع اتفاع اتفاق نظر ندارند که اعتراضات اینچنینی ممکن است تأثیر گذار باشد. برین زوکا عقیده دارد که:

موضع رهبری فعلی FCC در مورد جایگاه حقوقیش، خیلی روشن است و نظرش را تحت الشعاع خشم عده ای از مردم یا این که چه چیزی باعث جروبحث های سیاسی می شود، قرار نمی گیرد.

این آخرین باری نیست که در باره بی طرفی در شبکه ها صحبت می شود، چرا که وضعیت جیبِ خیلی ها به این تغییرات وابسته است.
زیرنویس:
*) FCC  سر جمع عبارت «Federal Communication Commission» به معنی «کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا» است. این کمیسیون وظیفه نظارت برارتباطات رادیویی، تلفنی، تلگراف و ارتباطات راه دور را برعهده دارد و روابط مخابرات بین ایالتی و جهانی رادیو، تلفن، تلگراف و ارتباطاعات راه دور را تنظیم می كند.
**) ISP سر جمع عبارت «Internet Service Provider» است به معنای «رسا؛ واحدها و مؤسسات ارائه دهنده خدمات اطلاع رسانی و اینترنت» است. عنوان رسا را «آیین نامه واحدهای ارائه کننده خدمات اطلاع رسانی و اینترنت مصوب ۱۲/۰۹/۱۳۸۰ شواری انقلاب فرهنگی» معروف به آیین نامه رسا، برای ISP برگزید. در واقع همان مركز (مؤسسه یا شركت) ارائه كننده خدمات (اطاعات) اینترنتی یا مركز تأمین كننده خدمات اینترنت، سرویس دهنده یا تامین كننده خدمات اینترنتی كه رابط كاربر با شبكه جهانی اینترنت است.

منبع: قضاوت آنلاین

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=23667


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره سینا ستایش

سینا ستایش
کارشناس آی تی و علاقمند به مطالب حقوقی، ادبی، علمی، تاریخی، روانشناسی، انگلیسی و ورزشی.
افتخاری است که تجربیات و دانسته‌های خود را در بخش «وبلاگ» با خوانندگان به اشتراک گذارم. شما می توانید با اعلام نظر خود مرا در این هدف یاری رسانید.
تمام نوشته‌های من
مشاوره رايگان در انجمن