زندگی نامه دکتر اسدالله امامی استاد حقوق خانواده
دكتر اسدالله امامی، در سال ۱۳۱۴ (ش.) در سمنان به دنیا آمد. دوره ابتدایی و متوسطه را در همین شهر و با رتبه اول به پایان رساند (۱۳۳۴ ش.). در سال ۱۳۳۶ (ش.) وارد دانشكده حقوق و علوم سیاسی و اقتصادی دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۴۰ (ش.) لیسانس قضایی گرفت.
در سال ۱۳۴۱ (ش.) در دوره دكترای رشته حقوق خصوصی دانشكده حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد و در سال ۱۳۴۳ (ش.) با ارائه پایان نامه مطالعه تطبیقی نسب در حقوق ایران و فرانسه موفق به دریافت دكترای حقوق شد. آنگاه، مدتی در دبیرستانهای تهران به دبیری پرداخت و از سال ۱۳۴۵ (ش.) به كادر قضایی وزارت دادگستری پیوست و این سمتها را بر عهده داشت: عضو علیالبدل دادگاه بخش، رئیس دادگاه بخش، بازپرس، رئیس اداره حقوقی وزارت دادگستری (۱۳۶۵-۱۳۶۱ش.).
دكتر امامی، از سال ۱۳۵۰ (ش.) تدریس علوم حقوقی را در دانشكده حقوق دانشگاه تهران شروع كرد و در كنار خدمات قضایی، در دانشكده حقوق دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی كنونی)، مجتمع آموزش عالی قم، دانشكده علوم قضایی وزارت دادگستری، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه پلیس، دانشكده علوم اجتماعی و مدرسه عالی قضایی و تربیتی قم مشغول به تدریس شد. ایشان عضو موسسه حقوق تطبیقی دانشگاه تهران بوده و در نهمین كنگره حقوقی تطبیقی و كنگره حقوق بشر مسیحیت در تهران شركت داشتند.
آثار تالیفی و تحقیقی
آثار تألیفی و تحقیق دکتر اسدالله امامی عبارتند از:
۱- مطالعه تطبیقی در حقوق ایران و فرانسه شامل: اقسام نسب، اولاد مشروع و نامشروع، فرزند ناشی از تلقیح مصنوعی، فرزند خواندگی و آثار حقوقی آنان (چاپ ۱۳۴۹ ش)
۲- حقوق خانواده مربوط به روابط موجر و مستاجر محل كسب و سكونت (چاپ ۱۳۴۶ ش.)
۳- حقوق خانواده جلد اول (با همكاری دكتر سید حسین صفایی، چاپ ۱۳۶۹ ش.، برنده جایزه كتاب برگزیده دانشگاهی سال ۱۳۷۲ ش. و دارنده لوح تقدیر از وزارت فرهنگ و آموزش عالی)
۴- حقوق خانواده جلد دوم (با همكاری سید حسین صفایی، چاپ ۱۳۷۴ ش.)
۵- مقالههای حقوقی متعدد چاپ شده در نشریات حقوقی مختلف.
نقل از کتاب چهرهها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷