دعوای حقوقی مطالبه دیه علیه شرکت های بیمه باید دو سال از تاریخ وقوع حادثه اقامه شود
چکیده: دعاوی علیه شرکت بیمهگر، پس از سپری شدن دو سال از تاریخ وقوع حادثه قابل استماع نیست.
شماره دادنامه: ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۷۲۰۰۴۰۲
تاریخ صدور: ۱۳۹۱/۵/۳۱
مرجع صدور: شعبه ۱۲دادگاه عمومی حقوقی تهران
رای دادگاه بدوی
در خصوص دادخواست آقای ی.ی. با وکالت آقایان ع.الف. و م.ز. وکلای دادگستری بهطرفیت شرکت. به خواسته رسیدگی و صدور حکم محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ ۰۰۰/۶۳۵/۵۳ ریال به انضمام هزینه دادرسی و حقالوکاله وکیل و خسارت تأخیر تأدیه، نظر به این که مستند وکلای خواهان جهت مطالبه مبلغ خواسته، قرارداد بیمه شماره ۴۹۴/۸۷/۴۴۱۱۰۰۱ مورخ ۱۶/۵/۱۳۷۸ میباشد و با عنایت به اینکه تاریخ وقوع حادثه منتهی به زیان خواهان ۲۵/۲/۱۳۸۸ بوده و مطابق ماده ۳۶ قانون بیمه دعاوی ناشی از قرارداد بیمه ظرف دو سال از تاریخ وقوع حادثه قابل طرح و استماع میباشند در حالیکه تاریخ اقامه دعوی از سوی وکلای خواهان ۱۱/۱۱/۱۳۹۰ میباشد و این موضوع مورد ایراد شرکت خوانده واقعشده است، دادگاه در رعایت بند ۱۱ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام میدارد رأی صادره ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابلتجدید نظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه ۱۲ دادگاه عمومی حقوقی تهران – دهقانی
شماره رای: ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۰۱۰۰۸۳۸
تاریخ صدور: ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
مرجع صدور: شعبه اول دادگاه تجدید نظر استان تهران
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی آقایان۱ـ م.ز. ۲ـ ع.الف. به وکالت از آقای ی.ی. بهطرفیت شرکت. نسبت به دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۷۲۰۰۴۰۲مورخ ۳۱/۵/۹۱ صادره از شعبه ۱۲دادگاه عمومی حقوقی تهران از حیث صدور قرار رد دعوی مشارٌالیه بهطرفیت بیمه الف. به خواسته محکومیت خوانده به پرداخت ۰۰۰/۶۳۵/۵۳ ریال به انضمام خسارت دادرسی تأخیر تأدیه بهگونهای نیست که صحت دادنامه مزبور را مخدوش نموده موجب فسخ و بیاعتباری آن گردد با عنایت به اینکه در طرح دعوی علیه شرکت بیمه مهلت قانونی دو سال موضوع ماده ۳۶ قانون بیمه رعایت نگردد و عذر موجّهای نیز اعلام نگردیده لذا دادنامه تجدیدنظر خواسته که بر این مبنا صادر گردیده صحیح و مطابق قانون تشخیص، این دادگاه مستنداً به ماده ۳۵۳ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی، آن را تأیید مینماید این رأی قطعی است.
مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان تهران- صادقی و توکلی
منبع: قضاوت آنلاین به نقل از بانک داده آراء پژوهشگاه قوه قضاییه
با درود
نظر به این که سئوال خود را در انجمن حقوق قضاوت آنلاین مطرح ننمودید، نمی توان بدان پاسخ مشروح داد اما مختصراً می توان گفت که؛ به موجب ماده ۱۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات های مقرر در این قانون به چهار نوع تقسیم که دیه یکی از انواع آن می باشد. از طرفی، مطابق ماده ۱۰۵ الی ۱۱۳ قانون مجازات اسلامی، مرور زمان ناظر به جنبه عمومی جرائم تعزیری است نه جنبه خصوصی جرائم مستوجب دیه.
توصیه می شود حتماً پاسخ مورخ ۱۳۹۷/۴/۱۷ مدیر سایت به پرسش آقای محمد حسین بیدل را مطالعه نمایید.
با عرض سلام
اول از هر چیز تشکر می کنم بابت جواب های کامل شما
بند در تاریخ ۱۳۸۷ به عبارتی ۱۱ سال پیش در کارگاهی به عنوان کارگر مشغول به کار بودم که در حین انجام کار دست راستم زیر دستگاه پرس قرار گرفت و جراpت بسیار شدیدی دید….
به دلیل بیمه نبودن و ترساندن کارفرما نتوانستم در آن زمان شکایت و دیه دریافت کنم …
آیا بعد از گذشت زمان ذکر شده و در نظر داشتن شواهد و مدارک پزشکی و همچنین شاهدان این اتفاق که حاضر به شهادت دادن هستند، امکان شکایت و طرح دعوی می باشد …
با تشکر فراوان
با درود
سئوال شما به «انجمن های مشاوره حقوقی قضاوت آنلاین» منتقل و در آنجا پاسخ داده شد.
برای مشاهده پاسخ به تاپیک «آیا مطالبه دیه صدمات و جراحات مشمول مرور زمان می شود؟» مراجعه کنید و چنانچه توضیح و ابهامی در خصوص پاسخ دارید، در ذیل آن بیان کنید.
ضمناً چون بخش «دیدگاه» هر پست تنها برای اعلام نظر نسبت به مطالب سایت اختصاص دارد، منبعد سئوالات خود را بر حسب مورد در یکی از «انجمنهای سایت» مطرح کنید.