زندگی نامه آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری، استاد فقه، اصول، حقوق جزای اسلامی و قاضی دادگستری
استاد سید محمدحسن مرعشی، فرزند آیت الله سید سلطان محمد، در سال ۱۳۱۶ (ش.) در شوشتر به دنیا آمد. فراگیری علوم را از طریق مؤانست با قرآن و علوم قرآنی آغاز كرد. پس از گذراندن مقدمات، به تحصیل در حوزه مدرسه علمیه جزائریه شوشتر پرداخت و از محضر اساتید و علمای آن زمان كسب فیض كرد.
در سال ۱۳۴۰ (ش.) به مشهد مقدس رفت و در حوزه علمیه مشهد از محضر آیت الله العظمی حاج سید محمدهادی میلانی بهره برد. در بازگشت به شوشتر، با اجازه آیت الله سید محمد حسن آل طیب، حاج شیخ محمدتقی، شیخ شوشتری حکیم و آیت الله العظمی حاج سید علی بهبهانی، به درجه اجتهاد رسید.
در سال ۱۳۳۴ (ش.) به تدریس علوم و حقوق اسلامی و تحصیل در حوزههای علمیه اهواز و شوشتر مشغول شد. در سال ۱۳۶۲ (ش.) به دعوت شورای عالی قضایی، به تهران آمد و مدتی ریاست دادگاه كیفری یك اهواز بر عهده گرفت. آنگاه به ریاست شعبه ۲ دیوان عالی كشور، معاونت دیوان عالی كشور، ریاست دادگاه تجدیدنظر انتظامی قضات و عضویت در شورای عالی قضایی منصوب شد.
آیتالله سید محمدحسن مرعشی شوشتری همگام با امام خمینی(ره) در انقلاب شکوهمند اسلامی ایران مشارکت کرد و با عمل به تکلیف اجتماعی خویش با حکم امام خمینی(ره) به عضویت شورای عالی قضایی منصوب شد. همچنین در انتخابات مجلس خبرگان با آرای مردم به عضویت در مجلس خبرگان درآمد
سوابق تدریس
مرعشی در كنار فعالیت قضایی، در مدرسه عالی شهید مطهری، دانشگاه تربیت مدرس، دانشكده علوم قضایی وزارت دادگستری، مدرسه عالی قضایی قم، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مركز و دانشكده الهیات دانشگاه تهران به تدریس اشتغال دارد. ایشان از صاحبنظران علوم و حقوق جزای اسلامی به شمار می آید.
تألیفات و تحقیقات
آثار تالیفی و تحقیقی استاد مرعشی در دو زمینه حقوق و به زبان عربی در زمینه ادبیات عرب، صرف و نحو، معانی و بیان، بلاغت، منطق، دوره فقه به شرح زیر است:
الف- حقوقی
شرح بر قانون حدود و قصاص
تقریراتی در اصول فقه (به زبان فارسی)
دیدگاه های نو در حقوق كیفری اسلام (دو مجلد)
مقالاتی در زمینه حقوق جزای اسلامی كه در نشریه وزارت دادگستری، فصلنامه حق و نشریه رهنمون مدرسه عالی شهید مطهری به چاپ رسیده است
ب-فقهی
ترجمه كتاب فلسفتنا (اثر آیت الله محمد باقرصدر)
فلسفه ما، ترجمه کتاب «فلسفتنا» شهید صدر است که پیش از انقلاب چاپ و با اصلاحاتی تازه منتشر شد
شرح کتاب الفیه ابن مالک به زبان عربی در زمینه ادبیات عرب
شرح بر تلخیص مختصر المعانی به زبان عربی در زمینه ادبیات عرب
شرح بدایه الحکمه به زبان عربی در زمینه فلسفه
شرح نهایه الحکمه به زبان عربی در زمینه فلسفه
شرحی بر تهذیب المنطق تفتازانی به زبان فارسی در زمینه منطق
شرح ارشاد علامه (در سه جلد)
تقریراتی در اصول فقه
سید محمد حسن مرعشی شوشتری در تابستان ۱۳۸۷ در سن ۷۱ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
منبع: قضاوت آنلاین به نقل از کتاب چهره ها در تاریخچه نظام آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین، عباس مبارکیان، چاپ اول، انتشارات پیدایش، تابستان ۱۳۷۷ و خبرگزاری مهر
با سلام حضور استاد آیت الله سید محمد حسن مرعشی شوشتری گرامی
چگونه انسان می تواند حقالناس فردی که دسترسی به او آسان نیست را ادا نماید.
می توانم حضور خدمتتان بیایم و در این مورد صحبت نمایم؟