قضاوت آنلاین: در متن دادنامه از «قانون گزینش کشور» نامبرده شد، در حالی که چنین قانونی وجود ندارد برای چرایی آن به اینجا مراجعه کنید.
رد صلاحیت گزینشی به علت صداقت در بیان عیوب خود، موجب نقض رأی هیأت مرکزی گزینش در دیوان عدالت اداری است
چکیده: در نظام اسلامی نباید صداقت و راستگویی افراد موجب زیان معنوی و مادی آنان گردد چون این امر باعث تشویق آحاد جامعه به عدم صداقت و بیان اظهارات خلاف واقع خواهد شد که مسلماً بر خلاف تعلیمات انسان ساز دین اسلام خواهد بود.
شماره دادنامه: ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۲۱۰۲۵۴۹
تاریخ صدور: ۱۳۹۱/۱۰/۰۲
مرجع صدور: شعبه ۲۱ بدوی دیوان عدالت اداری
رای دیوان
در خصوص شکایت خانم (ش.پ.) به طرفیت وزارت آموزش و پرورش و هیأت مرکزی گزینش، به خواسته توقف عملیات اجرایی تا تعیین تکلیف نهایی و نقض رأی هیأت مرکزی گزینش به شماره … مورخ … توجهاً به اوراق و محتویات پرونده، دادخواست تقدیمی شاکی و ضمائم آن، همچنین لایحه دفاعیه اداره طرف شکایت به شماره …، نظر به اینکه بر اساس مدلول ماده ۱۵ قانون گزینش کشور مصوب سال ۱۳۷۴ صدور رأی در گزینش افراد با شرایط عمومی یا انتخاب اصلح [تابع نظر اکثریت اعضا بوده و] بر مبنای اقرار یا بیّنه به شرط عدم تعارض یا شیاع مفید اطمینان یا قرائن و امارات موجب اطمینان که حداقل با انجام تحقیق (غیر از اقرار) از منابع موثق و طبق موازین شرعی احراز میگردد، به عمل میآید. در حالی که در ما نحن فیه، این چنین عمل نشده و علیرغم تأیید صلاحیت وی از جوانب مختلف از سوی منابع تحقیق و مسؤول آموزشگاه، هسته محترم گزینش و به دنبال آن هیأت محترم مرکزی گزینش به استناد بعضی از مطالبی که مشارالیها صادقانه به آنها اشاره داشته، به رد صلاحیت وی نظر دادهاند. در حالی که چنانچه نامبرده صادق نبود و مطالب مذکور را صادقانه بیان نمی کرد، چه بسا با توجه به مطالب بیان شده از سوی منابع تحقیق در جهت تأیید صلاحیت همه جانبه وی، هسته گزینش اساساً متوجه چنین امری نمی شد و النهایه اینکه صداقت و راستگویی افراد نباید در نظام مقدس اسلامی موجب ضرر و زیان معنوی و حیثیتی و مادی افراد گردد که این امر خود باعث تشویق آحاد جامعه به عدم صداقت و بیان اظهارات خلاف واقع خواهد شد که مسلماً چنین امری برخلاف تعلیمات انسان ساز دین مبین اسلام خواهد بود.
بیشتر بخوایند: تحلیل حقوقی دکتر مهدی هداوند از رأی حاضر دیوان
بناء علیهذا و با عنایت به مراتب فوق و نظر به اینکه نکات مثبت شاکیه به مراتب بیشتر از نکات متقن و ضعفهای بیان شده وی می باشد، دیوان دعوی وی را وارد تشخیص و مستنداً به ماده مذکور و مواد ۷، ۱۳ و ۱۴ قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت شاکیه و نقض رأی معترض عنه صادر و اعلام میدارد و مقرر مینماید که پرونده وی مجدداً رسیدگی و با رعایت موازین شرعی، قانونی و قوانین و مقررات مربوطه به ویژه رعایت تبصره ذیل ماده ۱۴ قانون اخیر الذکر اقدام به صدور رأی شایسته گردد. این رأی قطعی است.
رئیس و مستشار شعبه ۲۱ دیوان عدالت اداری – امینی ـ میرحسینی رودبارکی
منبع: قضاوت آنلاین به نقل از بانک داده آرای مرکز پژوهش های قوه قضاییه