کروم بوک؛ اکثراً آن را به عنوان کامپيوتري که تنها يک مرورگر دارد، می شناسند اما متخصصین آن را نام لپ تاپ شرکت گوگل می دانند که تنها از مرورگر کروم تشکيل شده است.
ایده شکلگیری
سرعت، سادگی و امنیت مرورگر شرکت گوگل به نام Chrome ، گردانندگان گوگل را به خلق ایده جدیدی رهنمون ساخت و آن کامپیوتری که تنها یک مرورگر دارد. ايده کروم بوک یا لپ تاپی که تنها از یک مرورگر کروم تشکیل شده باشد، ابتداء در سال ۲۰۰۹ شکل گرفت و در نهايت در دسامبر ۲۰۱۰ ميلادي لپ تاپ CR48 مبتني بر سيستم عامل کروم در حلقه ي محدودي از کاربران داوطلب آزمایش شد.
ايده اصلي کروم بود این بود که در لپ تاپی که قابليت اتصال به اينترنت دارد، شما فقط و فقط يک مروگر داريد و با روشن کردن لپ تاپ ظرف چند ثانيه مرورگر کروم بالا مي آيد و بعد از آن همه چيز متکي بر اينترنت و Cloud (محل ذخيره سازي اطلاعات در فضاي خاص در اينترنت) پيش مي رود و دیگر نزم افزارهايي مثل Word در آن نيست که هم نصب آن بخشي از حافظه دستگاه را اشغال می کند و هم اجرای آنها بخشي از حافظه موقت دستگاه را به خود اختصاص دهد و به اين ترتيب دستگاه شما را کند مي کند. بجاي Word و ديگر نرم افزارهاي آفيس از Google Drive (فضاي ابري گوگل براي ذخيره سازي اطلاعات کاربران در محلي خاص در اينترنت) استفاده مي شود و خروجي کار شما هم در Google Drive ذخيره مي شود. ديگر نرم افزارهايي مانند فتوشاپ و نرم افزارهای اینچنینی برای ویرایش عکس ها ندارید بلکه از معادل تحت وب آنها استفاده مي شود.
امتياز
در مقابل فقدان نرم افزارهاي کاربري فوق، کروم بوک اين امتياز را دارد تا پشت هر دستگاه متصل به اينترنت که به گوگل درايو خود سربرنيد، همه محتوي خود را بصورت همزمان خواهيد دشت و از آن گذشته اگر کروم بوک خود را گم کرده باشيد با دستگاه شما کارايي خود را از دست بدهد، فقط بايد کروم بوک جدید را با استفاده از حساب کاربري گوگل تان فعال کنيد و بعد همه دسترسي هاي خود را در اختيار خواهيد داشت.
البته چنین ویژگی هایی سبب نشد تا کروم بوک بتواند کاربران را از لپ تاپ بی نیاز کند، گرچه نمي توان از آن به عنوان پروژه شکست خورده گوگل نام برد اما موج همه گيری تبلت، سبب شد تا گوگل به عنوان ارائه کننده اندرويد در حوزه تبلت ها و حتي نزديک کردن کروم به اندرويد فعال شود.