دکتر ایرج بابایی

مصاحبه با دکتر ایرج بابایی و معرفی رشته حقوق اقتصادی از آغاز شکل گیری تا حال

بسیاری از دانشجویان حقوق که تمایل دارند در مقطع کارشناسی ارشد حقوق تحصیل کنند، با برخی گرایش­‌های موجود آشنایی کافی و مناسبی نداشته یا اینکه در انتخابِ گرایشِ مطلوبِ خود، تردید دارند. «حقوق‌ خوان» در مجموعه مطالب مختلف و سلسله ‌وار، تلاش دارد این مسأله را تمهید نماید. به این امید که دانشجویان گرامی با مطالعۀ مطالب ارائه شده در این کار جمعی، بتوانند با نگاهی دقیق و آگاهی بیشتر، گرایش متناسب با هدف و علاقۀ خود را انتخاب کنند.

 اختصاصی حقوق خوان؛ مرتضی حبیب­ زاده: به منظور معرفی گرایش تقریبا جدید «حقوق اقتصادی» از آقای دکتر ایرج بابایی، عضو هیأت علمی گروه حقوق اقتصادی دانشگاه علامه طباطبایی و طرّاح این دوره در ایران، درخواست نمودیم معرفی این دوره و چگونگی شکل‌گیری آن را برعهده بگیرند؛ استاد بابایی نیز قبول زحمت نموده و درخواست ما را پذیرفتند. آنچه در ذیل می‌خوانید گفتگوی ویژۀ «حقوق‌ خوان» با آقای دکتر ایرج بابایی است.

با سلام خدمت شما جناب استاد بابایی؛ در ابتدا اگر امکان دارد مختصری از رزومۀ تحصیلی خود برایمان بگویید:

دکتر ایرج بابایی: بنده دیپلم خود را در علوم تجربی گرفتم، سپس از دانشگاه علوم قضایی فارغ ‌التحصیل شده و برای مدّتی به پیشۀ قضاوت مشغول شدم. سپس در مقطع فوق ‌لیسانس در دانشگاه استراسبورگ فرانسه (شهر استراسبورگ به عنوان «مرکز قانون‌گذاری اروپا» برگزیده شده است) پذیرفته شدم و از دانشگاه سوربن مدرک دکتری خود را در رشتۀ حقوق خصوصی دریافت نمودم. آنگاه به ایران بازگشتم و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی شدم (سال ۱۳۷۶). در کنار گرایش تخصّصی ‌ام، به موضوعات بین رشته ‌ای مانند «فلسفۀ حقوق»، «تئوری حقوقی» و مشخّصاً «حقوق و اقتصاد» نیز علاقه داشتم. اوایل دهۀ ۸۰ که فرصتی پیش آمد و باب تأسیس گرایش‌های نوین گشوده شد، بنده کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی را طرّاحی و ارائه کردم که در این طرح مسائلی مانند اینکه مشخّصات دوره چه چیزی باشد؟ چگونه تدریس شود؟ موضوعات و اهدافش چه باشند؟ و … تعیین شده بود.

حقوق ‌خوان: قبل از اینکه چنین طرحی شروع شود خود شما تا چه حدی با «حقوق اقتصادی» آشنایی داشتید و مطالعه کرده بودید؟

دکتر بابایی: خودم زمانی که فرانسه بودم به این موضوعات علاقه داشتم و دنبال می‌کردم؛ مثلاً کارهایی که در فرانسه حول «حقوق اقتصادی» انجام می‌گرفت را مطالعه می‌کردم. به طور کلّی، رابطۀ بین حقوق و اقتصاد برای من همیشه جالب بوده و هست.

حقوق‌ خوان: پس از ارائه طرح، بقیۀ مسیر تا تأسیس این گرایش چگونه طی شد؟

دکتر بابایی: خب، بعد از اینکه کارهای طرّاحی انجام شد، طرح را به وزارت علوم فرستادیم. وزارت علوم نیز دوره را تصویب کرد و بعد از تصویب، ما برای اجرای طرح تقاضای خود را ارائه دادیم و در نتیجه دانشگاه علّامه طباطبایی به عنوان مُجریِ این طرح و نخستین دانشگاه دارای این گرایش پذیرفته شد.

شخصاً از قبل یک تصوّری نسبت به «حقوق اقتصادی» داشتم، اما وقتی مطالعه را شروع کردم، بحث دیگری برایم مطرح شد و آن «حقوق و اقتصاد» بود. دیدم موضوع جالبی است و طبیعتش با «حقوق» فرق می‌کند. به همین منظور، حتی قبل از زمانی که تشریفات تأسیس گرایش انجام شود، طراحی این رشته بصورت دوگانه بود. برای یادگیری این رشته، با یک گروه از استادان دانشگاه هماهنگ کردم تا در رشتۀ اقتصاد مطالعاتی داشته باشیم. برای همین، یک گروه از بهترین استادان دانشکدۀ اقتصاد لطف کردند و با ما همراهی کردند و چیزی حدود دو سال، تقریباً هفته ‌ای هفت الی هشت ساعت ما مثل دانشجویان کارشناسی رشته اقتصاد شروع کردیم به فراگرفتن اقتصاد.

3.4/5 = (10 امتیاز)

آخرین بروزرسانی: خرداد ۲۹ام, ۱۳۹۷ ساعت: ۰۱:۲۵ ق.ظ

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=4628


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


جستجو در سایت با موتور جستجوی گوگل
آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن

دیدگاهتان را بنویسید