دستورالعمل های قوانین و مقررات
دستورالعمل های های قوانین و مقررات

دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده

دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده مصوب ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ هیأت وزیران

شماره ۱۵۴۹۶۱/ت۵۶۲۵۲هـ                                                      ۱۳۹۷/۱۱/۲۱

وزارت کشور ـ وزارت جهاد کشاورزی ـ وزارت دادگستری

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ وزارت راه و شهرسازی

هیأت وزیران در جلسه ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده را به شرح زیر تصویب کرد:

دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده

ماده۱ـ در این دستورالعمل اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می­روند:

الف ـ گروه (الف): استان­های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، کرمان، فارس، خراسان ­رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، همدان، قم، لرستان، اردبیل، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد.

ب ـ گروه (ب): سایر استان­­های کشور.

پ ـ پنجره واحد کشاورزی: زیرساخت نرم ­افزاری یکپارچه­ سازی و تبادل اطلاعات زنجیره تأمین و توزیع نهاده و محصولات کشاورزی که در وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شده است.

ت ـ سامانه قرنطینه: سامانه یکپارچه قرنطینه و امنیت­ زیستی سازمان دامپزشکی کشور به نشانی اینترنتی www.e.ivo.ir

ث ـ سامانه پایش بیماری­های دامی:سامانه پایش و مراقبت بیماری­های دامی سازمان دامپزشکی کشور ( GIS ) به نشانی اینترنتی www.gis.ivo.ir

ج ـ سامانه هویت دام: سامانه ثبت درخواست هویت­دار کردن دام به نشانی اینترنتی www.abc.org.ir

چ ـ گواهی سلامت دام: گواهی صادرشده از سامانه پایش بیماری­های دامی مبنی بر اعلام وضعیت سلامت دام.

ح ـ گواهی بهداشتی حمل دام: گواهی صادرشده از سامانه قرنطینه دارای شناسه رهگیری.

خ ـ دام زنده: اعم از دام ­های سنگین شامل گاو، گاومیش و شتر و دام­های سبک شامل گوسفند و بز (در همه گروه­های سنی).

د ـ شناسه ملی دام: شناسه (۱۵) رقمی هویت دام موضوع تبصره (۲) ماده (۲) آیین­نامه اجرایی ماده (۱۰) قانون نظام جامع دامپروری کشور موضوع تصویب­نامه شماره ۸۳۳۷۹/ت۴۵۹۱۰ک مورخ ۱۳۹۰/۴/۲۱.

ذ ـ پلاک: پلاک گوش حاوی یا فاقد رمزینه ( RFID ) قابل رؤیت روی گوش دام و انواع ریزتراشه (میکروچیپ) حاوی شناسه ملی دام با قابلیت استعلام برخط یا به وسیله پیامک.

ر ـ سامانه بارنامه برخط: سامانه الکترونیکی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده­ای کشور که به صورت لحظه­ای برای ناوگان حمل و نقل اقدام به صدور، اصلاح و ابطال بارنامه می­کند و امکان استعلام از طریق سامانه را برای دستگاه­های مسئول فراهم می­نماید.

ماده۲ـ ضوابط نگهداری دام زنده به شرح زیر است:

الف ـ مالکان دام زنده موظفند آمار و اطلاعات دام­های خود را مطابق با زمان­بندی و سازوکار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی به صورت مستمر در سامانه پنجره واحد کشاورزی ثبت، پلاک­ گذاری و تغییرات آن را به­ روز نمایند.

تبصره ـ فرصت اجرای اقدامات این بند برای دام سنگین شش ماه و برای دام سبک یک سال از تاریخ لازم­الاجرا شدن این تصویب­نامه است.

ب ـ نگهداری دام زنده صرفاً با نصب پلاک معتبر و ثبت مشخصات دام زنده از طریق سامانه پایش بیماری­های دامی و سامانه هویت دام در پنجره واحد کشاورزی مجاز است.

تبصره ـ مدت زمان مجاز برای ورود اطلاعات مربوط به مشخصات و هویت دام حداکثر پنج روز است.

ماده۳ـ هرگونه خرید و فروش و جابه ­جایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع است و خریدار و فروشنده موظفند خرید و فروش خود را در سامانه هویت دام ثبت کنند.

تبصره ـ فرصت اجرای اقدامات این ماده برای دام سنگین شش ماه و برای دام سبک یک سال از تاریخ لازم ­الاجرا شدن این تصویب­نامه است.

ماده۴ـ ضوابط جابه­ جایی و حمل و نقل دام زنده به شرح زیر است:

الف ـ مالکان یا مباشران حمل محموله­ های دام زنده از مبدأ تمامی استان­ های کشور به مقصد استان­ های گروه (الف) و بالعکس و همچنین جابه­ جایی درون استان­های گروه (الف) موظفند در هنگام تردد، نسبت به اخذ سند حمل بار (بارنامه برخط) از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده­ای کشور و گواهی بهداشتی حمل دام از سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند.

تبصره ـ استان­های گروه (ب) شش ماه پس از تاریخ لازم ­الاجرا شدن این تصویب­ نامه مشمول ضوابط این ماده خواهند بود.

ب ـ مسئولان انتقال دام زنده و تحویل­ گیرندگان در مقصد (مانند کشتارگاه­ها، پرواربندی­ها و دامداری­ها) موظفند تأیید تخلیه دام­های تحویلی را در سامانه قرنطینه ثبت کنند.

پ ـ تمامی شرکت­ها و مؤسسات حمل و نقل موظفند قبل از صدور بارنامه از سامانه قرنطینه به صورت برخط استعلام و پس از حصول اطمینان از وجود گواهی بهداشتی حمل دام نسبت به صدور بارنامه اقدام کنند.

ت ـ تمامی شرکت­ها، مؤسسات حمل و نقل، رانندگان و مباشران حمل دام زنده موضوع بند (الف) این ماده موظفند پیش از حمل دام زنده، اطلاعات ثبت­شده در سند حمل مربوط را با محموله مطابقت دهند و در صورت عدم انطباق از نظر تعداد، نوع دام، مبدأ، مقصد و سایر اطلاعات، از حمل آن خودداری کنند.

ث ـ عشایر در زمان و مسیر معین کوچ منطبق بر تعداد مندرج در دفترچه عشایری معتبر صادرشده از تشکل­ های عشایری مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی، صرفاً برای جابه­ جایی دام­های خود از شمول ضوابط حمل دام مستثنا هستند.

ماده ۵ ـ تمامی ضوابط مندرج در این تصویب­نامه در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی نیز لازم ­الاجرا است.

معاون اول رئیس‎ جمهور ـ اسحاق جهانگیری

روزنامه رسمی، سال هفتاد و پنج   شماره ۲۱۵۳۳، ویژه نامه شماره ۱۱۲۴، چهارشنبه،۲۴ بهمن ۱۳۹۷

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=48704


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره مدیر

لوگوی قضاوت آنلاین
تلاش اعضای هیأت تحریریه قضاوت آنلاین بر آن است تا وب سایتی برای آموزش حقوق کاربردی، پاسخگویی به پرسش‌های حقوقی در «انجمن‌های مشاوره حقوقی» و مطالب خواندنی دیگر فراهم‌ گردد.
مطالب بیشتر از من | وب سایت
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن