سیگار الکترونیکی
سیگار الکترونیکی

زیان های مصرف سیگار الکترونیکی

مضرات سیگارهای الکترونیکی برای انسان 

اولین بار در سال ۲۰۰۳ میلادی سیگار الکترونیکی وارد بازار چین و در سال ۲۰۰۶ وارد بازار آمریکا شد ولی شیب مصرف آن به مرور به صورت تصاعدی افزایش یافته است.

شیوع سیگار الکترونیکی در دبیرستان های آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ از ۱۲ درصد به ۲۱ درصد به رسید که رشد مصرفی نزدیک به دو برابری را نشان می دهد و پیش بینی شد که این میزان به ۳۰ تا ۳۵ درصد هم و حتی برخی گفه اند تا ۷۸ درصد برسد.

علل ازدیاد مصرف سیگار الکترونیکی

از دلایل مصرف زیاد سیگارهای الکترونیکی، تبلیغ به ظاهر جذاب شرکت های تولیدکننده سیگارهای الکترونیکی و طرفداران مصرف این نوع سیگارها است که، ادعا کنند به جهت مکانیزم کار سیگارهای الکترونیکی، گازهای حاصل از احتراق آنها و اثرات ریوی آن ها روی سرطان نسبت به نوع سنتی آن ها کمتر است.

از علل دیگر شیوع سیگارهای الکترونیکی، به نسل چهارمی از این نوع سیگارها نسبت داده می شود که تولید کننده آن از شرکت های معروف تولید کننده سیگارهای سنتی است که دفتر مرکری آن در سانفرانسیکو است و یکی از سهامداران عمده این کمپانی، از کمپانی های مشهور سیگارهای معمولی است.

مضرات مصرف سیگار الکترونیکی

دکتر سام چیت ساز- فوق تخصص طب و عروق از شهر سانفرانسیکو عقیده دارد که:

هرچند این دستگاه ها مکانیسم احتراقی را ندارند ولی هر سیگار الکترونیکی مخزنی دارد که نیکوتین داخل حلال قرار دارد که این حلال معمولاً پایه الکلی دارد. زمانی که این مایع به حرارت بالا می رسد ممکنه این حلال تبدیل به ترکیباتی شود که خودشان می توانند در دراز مدت اثرات سرطان زایی بیشری باشد.

ماده فعال داخل مخزن این دستگاه ها، نیکوتین است که خیلی از اثرات قلبی و عروقی سیگارهای معمولی از نکیوتین است. پس چه در کوتاه مدت و چه دراز مدت اثرات منفی نیکوتین در سیگارهای الکترونیکی هم دیده می شود.

تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفت مشخص شد افرادی اقدام به ساخت غیرقانونی THC برای کارتریج سیگارهای الکترونیکی و عرضه آن ها به بازار می کنند که مصرف این نوع سیگارها بسیار خطرناک است.

دکتر کترین ملامد – متخصص بیماری های تنفسی مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در خصوص سیگارهای غیرقانونی توضیح می دهد:

بخشی از کارکرد این نوع سیکارها، داغ شدن روغن و سپس استنشاق این روغن است که شُش انسان به آن عادت ندارد. انجام این کار باعث واکنش التهابی می شود و خلط و ترشح و بزاق را همراه دارد و بعد باعث می شود که ریه ها دچار سرفه های تب همراه با خلط شوند که خیلی وحشتناک و خطرناک است و گاهی غشی و حتی ممکن است مرگ را به دنبال داشته باشد.

به جهت شیوع مصرف سیگارهای الکترونیکی در مدارس آمریکا، فروش آن تا زمان مطالعات بیشتر و بررسی اثرات و مضرات این سیگارها روی شخص مصرف کننده، در سانفرانسیکو متوقف شد.

نقش سیگار الکترونیکی در ترک سیگار

این امر هنوز از طرف اداره غذا و داروی آمریکا تأیید نشده است اما مطالعات دراز مدت لازم است تا اثرات و مضرات سیگارهای الکترونیکی با آزمایش مشخص شود ، هر چند که ممک است تا حدودی در ترک سیگار کمک کننده باشد اما نیاز به مطالعات طولانی مدت دارد.

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=49940


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره سینا ستایش

سینا ستایش
کارشناس آی تی و علاقمند به مطالب حقوقی، ادبی، علمی، تاریخی، روانشناسی، انگلیسی و ورزشی.
افتخاری است که تجربیات و دانسته‌های خود را در بخش «وبلاگ» با خوانندگان به اشتراک گذارم. شما می توانید با اعلام نظر خود مرا در این هدف یاری رسانید.
تمام نوشته‌های من
مشاوره رايگان در انجمن