آیین نامه سجل کیفری مصوب 23 مهر 1398 رئیس قوه قضاییه
شماره۹۰۰۰/۱۰۸۱۷۵/۱۰۰ ۱۳۹۸/۷/۲۹
جناب آقای اکبرپور
رئیس محترم هیأت مدیره و مدیرعامل روزنامه رسمی کشور
تصویر آییننامه شماره ۹۰۰۰/۱۰۷۹۰۴/۱۰۰ مورخ ۱۳۹۸/۷/۲۹ ریاست محترم قوه قضاییه در خصوص «سجل قضایی» جهت استحضار به پیوست ایفاد میگردد.
مدیرکل دبیرخانه قوه قضاییه ـ دکتر محسن محدث
در اجرای ماده ۴۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و در راستای شفافسازی اطلاعات و سوابق دقیق مربوط به متهمان و محکومان، آییننامه سجل قضایی به شرح مواد آتی است.
آیین نامه سجل کیفری
ماده۱ـ معانی واژگان و اصطلاحات بهکار رفته در این آییننامه به شرح زیر است:
الف ـ مرکز: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوهقضاییه .
ب ـ شبکه: شبکه الکترونیکی که در بستر آن اطلاعات مربوط به سامانه سجل قضایی مبادله میشود .
پ ـ سامانه: سامانه الکترونیکی سجل قضایی مشتمل بر بانک اطلاعات مجرمان و همچنین کلیه آرا و تصمیمات کیفری اعم از احکام و قرارهای قطعی، عفو یا تخفیف مجازات و آرای غیرکیفری مندرج در مواد بعدی است که بر بستر شبکه برای مراجع قضایی، ضابطان دادگستری و سایر مراجع قانونی قابل دسترسی است. راهانداری سامانه فوق بهعهده مرکز میباشد.
ت ـ جرایم مهم: جرایم حدی مستوجب مجازات سلب حیات، قتل عمد، نزاع دستهجمعی مسلحانه، جرایم عمدی علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، آدمربایی، جرایم سازمانیافته، تجاوز به عنف، دایرکردن مرکز فساد و فحشاء، اسیدپاشی، اخلال در نظام اقتصادی کشور، سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار، راهزنی، سرقت به عنف، کیفزنی، جعل، کلاهبرداری، قاچاق مسلحانه یا عمدهی مواد مخدر و روانگردان و کالای ممنوع و سلاح و مهمات، قاچاق انسان، اختلاس و ارتشاء بیش از یک میلیارد ریال .
تبصره ـ منظور از قاچاق عمده در این بند شامل مواردی است که مجازات قانونی جرم ارتکابی سالب حیات یا درجه سه به بالا باشد .
ث ـ مجرمان خطرناک: مجرمانی که سوابق و خصوصیات روحی و اخلاقی و کیفیت ارتکاب و نوع جرم ارتکابی، آنان را در مظان ارتکاب جرایم مهم در آینده قرار دهد.
ج ـ مجرمان حرفهای: مجرمانی که سه فقره یا بیشتر سابقه محکومیت قطعی کیفری مشابه داشته باشند یا از طریق ارتکاب جرم امرار معاش میکنند .
چ ـ اداره کل: اداره کل عفو و بخشودگی و سجل قضایی قوهقضاییه.
ح ـ واحد: واحد سجل قضایی و عفو و بخشودگی معاونت اجرای احکام دادسرایهای عمومی و انقلاب و نظامی.
ماده۲ـ واحد در معاونت اجرای احکام هر دادسرای عمومی و انقلاب و نظامی تشکیل میشود و در انجام تکالیف خود از حیث رعایت مقررات و سیاستهای کلی تابع اداره کل است که زیر نظر دادسرا به شرح مواد آتی انجام وظیفه میکند.
تبصره ـ در مراجع قضایی که معاونت اجرای احکام تشکیل نشده باشد حسب مورد واحد مزبور در دادسرا یا دادگاه بخش تشکیل میشود.
ماده۳ـ از تاریخ راهاندازی سامانه، مراجع مذکور در ماده (۶۵۱) قانون آیین دادرسی کیفری و تبصرههای آن، کلیه اطلاعات مرتبط با امور قضایی خود را در سامانه قرار میدهند و روزآمد نگه میدارند.
تبصره ـ مراجع دارای شناسه زیستی از جمله سازمان ثبت احوال موظفند اطلاعات مربوط به متهمان تحت تعقیب و متواری و محکومان فراری را به دستور مقام قضایی در سامانه قرار دهند.
سلام
من سال ۹۶ به جرم جرح عمدی با چاقو هفت روز با قرار موقت زندان رفتم و حکم قطعی هشتاد میلیون دیه و یکسال حبس تعزیری بوده است.
بعد از گرفتن رضایت شاکی، حبس تبدیل به جریمه شد .
بعد از چه مدت برای من گواهی عدم سو پیشینه صادر میشه؟
با درود
1- محکومیت به سه دسته از مجازات های موضوع ماده 25 قانون مجازات اسلامی، موجب محرومیت از حقوق اجتماعی موضوع ماده 26 این قانون می شود و تا انقضاء مهلت های معینه شده در ماده نخست، محکوم علیه نمی توان اعاده حیثیت نماید و آثار تبعی حکم هم از سابقه وی زایل نمی شود، حتی اگر مرتکب جرم قابل گذشتی شده باشد که با رضایت شاکی اجرای مجازات موقوف شود.
قابل ذکر است که رفع آثار تبعی محکومیت از سابقه محکوم علیه نسبت بندهای الف، ب و پ ماده 26 قانون فوق، به جهت دائمی بودن، ممکن نیست.
2- صدور گواهی سوءپیشنیه کیفری نسبت به جرایم فوق و در مدت زمان محرومیت، با ذکر آن و نسبت به سایر جرایم، بدون ذکر آن در گواهی صادره صورت می گیرد.
در مورد اخیر، تنها در صورتی در گواهی ذکر می شود که برای مراجع قضایی در هنگام تعیین مجازات محکوم علیه ضروری باشد ولی محکومیت در پیشینه کیفری محکوم ثبت نمی شود.
3- از آنجایی که محکومیت شما مشمول هیچ یک از بندهای سه گانه ماده 25 قانون مجازات اسلامی نمی باشد، گواهی سوء پیشینه بدون ذکر جرم ارتکابی محکومیت یافته برای شما صادر خواهدشد.