اگر پست قبلی سایت با عنوان «ناگفته های دعوای حقوقی اف بی آی علیه اپل» را مطالعه کرده باشید، در جریان مشروح دعوای پلیس اف بی آی علیه شرکت اپل بر سر بازکردن قفل مهاجمان حمله به سن برناردینو در کالیفرنیا قرار گرفته اید. ظاهراً تا زمانی که دولت آمریکا به خواسته خود که، بازکردن یک در پشتی برای دسترسی به اطلاعات گوشی های تلفن همراه شرکت اپل که مورد استفاده شهروندان آمریکا می باشد، توفیق نیابد، دست از سر این شرکت برخواهد داشت.
این بار، مقام های دولت آمریکا و شرکت اپل بر سر بازکردن قفل موبایل یک قاچاقچی مواد مخدر در نیویورک، با رویارویی تازه ای مواجهه شدند. در دعوای قبلی، دادگاه بدوی حکم کرده بود که اپل مجبور نیست به وزرات دادگستری برای دستری به تلفن آیفون کمک کند اما با توجه به مورد اخیر، وزارت دادگستری می خواهد به این حکم در دادگاه تجدیدنظر اعتراض کند. پیش زمینه این دعوی به همان دعوای تیراندازی در سن برناردینو در کالیفرنای بر می گردد و تلاش دولت فدرال برای دستری به اطلاعاتی که در تلفن رضوان فاروق و همسرش بود که در نهایت به جهت امتناع اپل از اجابت درخواست پلیس فدرال کار به دادگاه کشیده شد. در آن دعوی دادگاه حکم کرد که دولت آمریکا نمی تواند اپل را مجبور کند تا نرم افزاری بنویسد که از طریق و با استفاده از آن، این دولت بتواند به اطلاعات محرمانه صاحبان گوشی های تلفن همراه این شرکت دسترسی یابد و حال کار به دادگاه تجدیدنظر کشید.
اگر پست ذکر شده را خوانده باشید، متوجه شدید که در دعوای قبلی بعد از چندی دولت فدرال آمریکا، پلیس فدرال آمریکا و اف بی آی اعلام کردند که خودشان موفق به بازکردن قفل آن شدند!!! دیگر نیازی به اپل ندارند. به همین جهت دیگر آن دعوای را تعقیب ننمودند و تجدیدنظر از حکم دادگاه را مسکوت گذاشتند اما بدنبال پیدایش مورد مشابه دیگری در نیویورک، استدلال می کنند که چون ما برای طولانی مدت در این مورد و موارد دیگر به کمک اپل نیاز دایم تا اگر در موردی کسی برای بررسی محتویات تلفن همراه وی، حکم قضایی صادر شد، شرکت اپل نرم افزار لازم برای دسترسی به اطلاعات آن گوشی را بنویسید و در اختیار ما قرار دهد تا ما هر بار مجبور نباشیم برای دسترسی به قفل گوشی شرکت اپل علیه این شرکت در دادگاه طرح دعوی کنیم.
پافشاری اپل برای حفظ حریم خصوصی صاحبان گوشی و در نتیجه از دست ندادن مشتریان خود متعاقب ایجاد حس بی اعتمادی به این شرکت است و عقیده دارد که اگر به این خواسته تن در دهد ممکن است زمینه این سوءاستفاده احتمالی دولت فدرال را فراهم کند که از نرم افزار برای بازکردن قفل گوشی افراد دیگر هم استفاده نماید، امری که سبب نگران مشتریان اپل در سراسر دنیا خواهد شد.
با توجه به این که این بار دعوی به صحن دادگاه نیویورک کشیده شد، باید منتظر ماند تا مشخص شود که حکم قاضی تجدیدنظر چه خواهد شد.
منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش و نشر الکترونیکی مطالب حقوق