شرکت مایکروسافت
شرکت مایکروسافت

دعوای حقوقی شرکت مایکروسافت علیه دولت فدرال آمریکا

اخیراً کشمش دولت فدرال آمریکا با شرکت های نرم افزاری در حال شدت گرفتن است. پیشتر دو مطلب در خصوص دعوی اف بی آی علیه شرکت اپل تحت عناوین ناگفته های دعوی حقوقی اف بی آی علیه اپل و تجدیدنظرخواهی وزارت دادگستری آمریکا علیه شرکت اپل در قضاوت آنلاین منتشر نمودیم و اینک شاهد آن هستیم که دولت فدرال آمریکا پا را تا بدان حد فرا نهاد که داد شرکت مایکروسافت را نیز درآورده است. مشخص نیست که چند شرکت دیگر زیر فشارهای اینچنین از سوی دولت آمریکا قرار گرفته باشند. شرکت هایی که همه شان الزامان توان مالی و حقوقی جنگیدن با دولت در داداگاهی فدرال را ندارند.

بعد از افشاگری ادوارد اسنودن بود که بحث حریم خصوصی کاربران و تلاش روز افزون دولت ها برای نفوذ به اطلاعات شهروندان، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد. موافقان چنان وارسی ها می گویند برای حفظ امنیت، گاهی دستری به این اطلاعات حیاتی است اما در مقابل مخالفان می گویند هر چند ممکن است عده ای خلافکار هم از حق حریم خصوصی شان برای مخفی کردن اقداماتی خرابکارانه استفاده کند اما اصل بر برائت است و بازگذاشتن دست دولت در نفوذ به حریم خصوصی مردم، بدعتی خطرناک خواهد بود.

اخیراً قول نرم افزاری جهان، مایکروسافت از دولت آمریکا شکایت کرد که با جستجوی اطلاعات متشریانش قانون اساسی این کشور را نقض کرده است. به گفته این شرکت فقط در یک سال و نیم گذشته دادگاه های فدرال بیش از ۲۵۰۰ حکم برای وارسی اطلاعات کاربران صادر کردند که در بیشتر این موارد مایکروسافت حتی نمی توانست مشتریانش را مطلع کند. مایکروسافت بیان داشت، درخواست های مکرر دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات کاربرانش اصلاحیه چهارم ۱۷۹۱ قانون اساسی آمریکا که مقرر می دارد: «حق امنیت جان، مسکن، اوراق و اسناد و مصونیت داراییهای مردم در برابر تفتیش و توقیف غیر موجه تضمین می‌شود…» را نقض می کند. دولت آمریکا در اکثر موارد مایکروسافت را حتی از مطلع کردن مشتریانی که اطلاعاتشان وارسی شده هم منع کرده است. مایکروسافت می گوید این اجبار به سکوت هم متمم اول -حق آزادی بیان این شرکت- را نقض می کند. به همین جهت مایکروسافت علیه دولت فدرال در دادگاه شکایت نمود. به این ترتیب این شرکت هم به جمع دیگر شرکت هایی پیوسته است که از هجمه دولت آمریکا به حریم خصوصی مشتریانشان کلافه شدند. پیشتر هم شرکت اپل از بازکردن راهی برای میانبر به گوشی های آیفونش سرباززده بود.

رخی از شرکت های نرم افزاری به این نتیجه رسیدند که با قفل گذاری دو طرفه ی پیام های کاربران، شرایطی را ایجاد می کنند که حتی خودشان هم به اطلاعات مشتریان دسترسی نداشته باشند.

اگر مایکروسافت در دعوای اقامه شده پیروز شود، تأثیرات آن نه تنها متوجه کابران این شرکت بلکه کابران همه شرکت های نرم افزاری دیگر نیز خوهند شد.

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش و نشر الکترونیکی مطالب حقوق

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=6000


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت