قوه قضاییه
معاونت منابع انسانی قوه قضاییه
معاونت آموزش اداره کل دادگستری استان تهران
نشست آموزش ویژه همکاران قضایی
بررسی قواعد حاکم بر تعویق صدور حکم در قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲
مشخصات فایل
موضوع: نهادهای سازش در امور کیفری همراه با شرح جامع مواد ۸۱ و ۸۲ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲
مدرس: دکتر محمد مهدی صاقیان – عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و وکیل دادگستری
زمان: ساعت ۸ تا ۱۰ صبح
تاریخ: سه شنبه ۱۳۹۵/۲/۷
مکان: دادسرای عمومی ناحیه چهارده تهران (شهید محلاتی)
فرمت فایل: mp3
مدت زمان: ۰۱:۰۶:۲۱
حجم: ۳۰:۴۲ MB
کیفیت: استریو
تهیه کننده: علیرضا مرادی
ناشر: قضاوت آنلاین (برای اولین بار در اینترنت)
توضیح: از جناب دکتر محمد مهدی صاقیان پیشتر فایل ویدیویی با موضوع فلسفه وضع مواد یک تا هفت قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ در قضاوت آنلاین منتشر شده است که مرتبط با قسمت دوم مباحث فایل صوتی حاضر است که توصیه می شود آن حتماً را ملاحظه نمایید. استاد در فایل صوتی حاضر مباحث بسیار مهم و کاربردی را مورد بحث قرار داده اند و سئوالاتی که از سوی همکارن قضایی مطرح گردیده نیز به غنای بحث افزوده است. عمده مباحث ایشان شامل موارد زیر است:
قضازدایی در مراحل اولیه تعقیب توسط دادستان، دادرسی اختصاصی در امور کیفری چیست و در چه مواردی کاربرد دارد و تفاوت آن با دادرسی عادی چیست؟
نهاد معامله اتهام چیست و در چه نظام های قضایی کیفری وجود دارد و مصادیق آن در قانون آیین دادرسی کیفری ایران چه می باشد؟
شرح مواد ۸۱ (سازش و مصالحه کیفری) و ۸۲ (میانجیگری به همراه بیان نکاتی از آیین نامه میانجیگری)، تفاوت مواد ۸۱ و ۸۲ قانون آیین دادرسی کیفری در چیست؟ اهداف میانجیگری کیفری چست؟ چه جرائمی در ماده ۸۲ مورد بحث است؟ متهم چه قراردادی را با چه شخصی منعقد می کند؟ نهادهای مطرح در ماده ۸۲ چیست؟ نوع تصمیم مقام قضایی در ماده ۸۲ چیست؟ ابهام ماده ۸۲ در چیست و چگونه باید رفع کرد؟ ارتباط این ابهام و تعارض آن با قاعده منع تعقیب مجدد متهم چیست و چگونه باید آن را رفع کرد؟ اعتبار صورتجلسه میانجیگری چیست و آیا از اعتبار مختوم برخوردار است؟
همچنین استاد ضمن بیان فلسفه وضع اصول دادرسی منصفانه یا اصول راهبردی که قانونگذار ما از آن به اصول حقوق شهروندی تعبیر نموده است و در ابتدای قانون آیین دادرسی کیفری آن را ذکر کرده است، نکات کاربردی را مطرح که چگونه می توان از این اصول در مواد قانونی استفاده کرد که در خور توجه است. اصل تساوی سلاح ها در امور کیفری چیست و چه ارتباطی با توازن حقوق طرفین دارد و چگونه باید اجراء شود؟ اصل ترافعی چیست و کدام ماده از قانون آیین دادرسی اشاره به این اصل دارد؟
چرا قانونگذار علیرغم این که حکیم و عاقل و دانا است مقرراتی در قانون آیین دادرسی کیفری وضع کرده است که مغایر اصول بنیادین است مثل ماده ۱۹۰ قانون یا در مواردی ناگزیر به تکرار برخی مواد شد مانند مواد ۱۰۰ و ۱۰۱ قانون؟
استاد نکات جالبی در مورد بی اعتباری یا بطلان و انواع آن ها در امور کیفری، ضمانت اجرای و مصادیق هریک مطرح می نمایند. ضمناً در خلال مباحث برخی از مواد دیگر قانون آیین دادرسی کیفری هم مورد بحث قرار می گیرد. متأسقانه فایل جلسه اول که در تاریخ ۱۳۹۵/۱/۳۱ برگزار شد تاکنون در اختیار قرار نگرفته است اما به مجرد آن منتشر خواهد شد.
کاربر گرامی! در صورت وجود مشکل در پخش آنلاین یا دانلود فایل اینجا کلیک نمایید. در صورت خرابی لینک در بخش نظرات همین پست اعلام تا اصلاح شود.
منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش و نشر الکترونیکی مطالب حقوقی به همراه آموزش های صوتی و ویدیویی