جاعلان بزرگ تاریخ معاصر

جاعلان بزرگ تاریخ معاصر

تحقيقات حكايت از آن دارد كه بيشتر رزومه هاي كاري، يا خطاهاي سهوي دارند يا بطور عمدي جعل شدند و در مورد صاحب آن دروغ مي گويند.مرد هزار چهره با بازي مهران مديري،شخصيت اين داستان بادروغ گفتن در مورد تحصيلات سابقه كاري خود توانست خودش را جاي رئيس پليس، خلبان، مربي فوتبال و فيلم ساز معرفي كند. ولي در دنياي واقعي هم كساني بودند و احياناً‌هستند كه هويت حرفه اي خودشان را جعل كردند و توانستند فرصت هاي خوب شغلي بدست آورند.

فرانك اَوِنيه جاعلی که مشاور FBI شد

فرانک اَوِنیه؛ يكي از حقه بازترين جاعلان تاریخ معاصر که غير از كلي تخلفات مالي، توانست با مدارك جعلي به عنوان خلبان، پزشك و بازرس زندان، كار كند. وي حتي نمرات دانشگاهي خود را تغيير داد تا بتواند به مدرسه عالي وكالت راه پيدا كند.

فرانک مدتي دستگير شد و در زندان بود ولي چيزي طول نكشيد كه توانست اف بي آي همان پليس فدرال آمريكا را قانع كند كه مي تواند به عنوان مشاوره در امور جعل اسناد به این مرجع مشاوره بدهد و حتي در دانشگاه پليس هم شروع به درس دادن كرد.

زندگي فرانک اونیه آنقدر مورد توجه رسانه ها و مردم درآمريكا قرار گرفت كه در سال ۲۰۰۲ فيلم Catch me If you can با بازي لئوناردو ديكاپريو -از علاقمندان به محيط زيست که اخيراً از سوي هادی بهادری، نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه و نماینده منتخب مجلس دهم از این شهر جهت بازديد از درياچه اروميه، دعوب به ایران شد- از زندگي او ساخته شد و به نمايش جهاني در آمد.

اسكات تامسون

يكي از مديران ارشد ياهو، وقتي در سال ۲۰۱۲ مشخص شد كه مدرك دانشگاهي جعل كرد از كار بر كنار شد. دانشگاه استانیل کالج هم در تأييد اين مسئله اعلام كرد كه رشته اي كه اسكات تامسون ادعا كرد از آن فارغ التحصيل شده است در آن  زمان اصلاً در اين دانشگاه ارائه نمي شد.

ديويد بوفن

مدير انتشارات موسيقي اَسايلم ركورد و دفن ركوردز و چند انتشاراتي مطرح ديگر، سالها پيش وقتي كه خواست كارهاي اولش را از طريق يك آژانس استعداد يابي پيدا كندف بابت مدرك جعلي خود دروغ گفت و وقتي متوجه مي شود كه شايد رئيس او از دانشگاه يو سي ال اي در اين مورد سئوال كرده باشد، به مدت شش ماه صبح ها چند ساعت زودتر به سركار مي رود تا كه نامه جواب دانشگاه را از طريقپست قرار بود به دفتر كارش آيد را با يك نامه جعلي عوض كند.چند سال بعد دويست ميليون دلار به دانشگاه فوق كمك نقدي كرد و اين دانشگاه هم در عوض اسم وي را روي دانشكده پزشكي يو سي ال اي خود گذاشت.

گوردون رمزي

يكي از سرآشپزان معروف بريتانيا كه براي خانواده سلطنتي بريتانيا هم آشپزي كرد. و رستوران هاي گران قيمت در بريتانيا دارد، سال هاپيش به روزنامه ها گفته بود كه عضو اول فوتبال گلسكو رنجر بوده استو به دليل مصدوميت نمي توانست زياد در تركيب تيم حاضر شود.ولي چيزي نگذشت كه مديران اين تيم ادعاهاي وي را بي اساس خواندند و گفتند كه او فقط در يك بازي تداركاتي و به صورت كاملاً موقت در اين تيم بود.

استفن وايز

محقق ارشد سابق ارتش نيوزيلند، ادعا كرده بود كه سالها براي اي آي فايوو ام آي سكس بريتانيا -اركان هاي اطلاعاتي و امنيتي بريتانيا- كار مي كرده است.حتي گفته بود كه در مسابقات المپيك زمستاني در رشته سورتمه روي يخ رتبه كسب كرده بود ولي اين بار هم رسانه ها ادعا ي او را بي اساس خواندند و او از كار بر كنار شد.

با اين كه مردهاي هزار چهره اي كه ادعاهاي دروغ آنها در باره تجربه كاري و تحصيلات شان افشاءشده است اصلاً كم نيستند، سئوال اينجا است كه چه تعدادي از افرادي هنوز هستند كه با مدارك جعلي و دروغي پست هاي مهم دارند و از چشم راسانه ها و خبرنگاران مخفي ماندند.

البته نمونه هاي وطني هم كم نبودند كه برخي رسانه اي شد و حتي منتهي به مرگ هم شد.

با مطالعه زندگي نامه برخي از اين اين ، سئوال اساسي كه مطرح مي شود اين است كه به راستي چرا برخي مبادرت به دروغ گويي مي نمایند و ريشه آن تنها جلب منفعت مادي است يا خواستگاه رواني در شخصيت فرد دارد و يا شايد انتقام از جامعه اي كه وي را نتوانست به خواسته هاي خود برساند و حال براي جبران حقارت خود چنين مي كند …

امتیاز شما به مطلب

آخرین بروزرسانی: آبان ۳۰ام, ۱۳۹۷ ساعت: ۰۹:۲۳ ق.ظ

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=6644


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


جستجو در سایت با موتور جستجوی گوگل
آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید