فیسبوک

چگونه فیسبوک کاربران خود را بدون دیدن چهره آنان شناسایی می کند؟

فیس بوک می تواند حتی بدون دیدن صورت شما، شناسایی تان می کند. فناوری تشخیص افراد از روی چهره‌ آنها تازه نیست. چند سالی است که فیس بوک، گوگل‌پلاس و دیگر شبکه‌های اجتماعی از روی داده‌های قبلی (به عنوان مثال عکس‌های دیگری که فرد در آنها شناسایی شده است) می‌توانند هویت شخص را تشخیص دهند (یا حداقل با تقریب خوبی درست حدس بزنند) اما حالا فیس‌بوک نرم‌افزار تازه‌ای را امتحان می‌کند که در آن حتی لازم نیست صورت شما در عکسی مشخص باشد تا بشود حدس زد شما چه کسی هستید!

فیس‌بوک می‌گوید که این نرم‌افزار از روی قد، وزن، شکل بدن، مدل مو و حتی لباسی که شما بر تن کرده‌اید می‌تواند هویت شما را با تقریب بسیار خوبی ۸۳ درصد شناساییکند.

ین لیکان، مدیر بخش هوش مصنوعی در فیس‌بوک می‌گوید:

 «من و شما می‌توانیم بقیه افراد را از روی نشانه‌های بصری شناسایی کنیم، چرا یک نرم‌افزار نتواند همین کار را بکند؟ ذهن ما از این نشانه‌ها همیشه برای شناسایی بقیه استفاده می‌کنیم و برای همین است که مثلا افراد را از پشت سرشان هم تشخیص می‌دهیم. مثلا مارک زاکربرگ (موسس فیس‌بوک)‌ همیشه یک تی‌شرت خاکستری می‌پوشد. این را همه می‌دانند

اما فیس‌بوک از کجا به همه این اطلاعات دست پیدا کرده است؟

جاش رابین، متخصص رسانه و مدیر دیلی دات، به CNN می‌گوید که هیچ‌کس غیر از خود ما مقصر نیست! به گفته او وقتی ما صدها و بلکه هزاران عکس از خودمان و اعضای خانواده‌مان را در فیس بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذاریم، داریم به مهندسان این شرکت‌ها داده‌هایی می‌دهیم که توسط آنها الگوریتم‌های پیشرفته‌ای این‌چنینی را طراحی می‌کنند. چرا که داده‌های لازم برای آن را ما در اختیار آنها قرار داده‌ایم.

با آنکه فیس‌بوک گفته که فعلاً قصد فروش یا عرضه عمومی این تکنولوژی را ندارد، اما فعالان حریم خصوصی نگران‌اند که امکان خصوصی ماندن اطلاعات در اینترنت با فن‌آوری‌هایی از این دست روز به روز کمتر می‌شود. حتی اگر خود فرد هم بخواهد که هویتش را در عکس‌ها و ویدیوها مشخص نکند، امکان این مخفی ماندن تقریباً ناممکن می‌شود. از سوی دیگر مسئله دسترسی و جاسوسی سازمان‌های دولتی مثل سازمان امنیت ملی آمریکا هم به این اطلاعات وجود دارد.

منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش و نشر الکترونیکی مطالب حقوقی به همراه آموزش های صوتی و ویدیویی

امتیاز شما به مطلب

لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=70


منبع: قضاوت آنلاین؛ پایگاه آموزش حقوق در قالب متن، صوت ، ویدیو، نرم افزار و خدمات مشاوره و وکالت


آموزش دریافت کد بورسی رایگان از کارگزاری آگاه در سراسر ایران

در باره علیرضا مرادی

وکیل دادگستری
قاضی اسبق دادگستری، وکیل پایه یک کانون وکلا و عضو تحریریه قضاوت‌آنلاین
بنا دارم به مصداق جمله معروف «ارزش دانش هر شخص به شمار خوانندگان آن است» تجربیات حقوقی و قضایی حاصل از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در «موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی» را با بازدیدکنندگان به اشتراک گذارم.
دیگر نوشته‌های من | وب سایت شخصی
مشاوره حقوقی رایگان در انجمن
مشاوره حقوقی در وب سایت

۲ دیدگاهها

  1. Avatar photo

    بنظر میاد این نکته فراموش شده ک کاربران فیسبوک با رضایت اطلاعاتشون منتشر میکنند و اهمیتی نمیدهند ک چه کسی عکس خانوادگیشون میبینه…. پس ارائه بیشتر آن اطلاعات به کاربران بیشتر هم تاثیری در روند زندگیشان ندارد.
    شاید بهتر بود راههای سو استفاده تبیین میشد تا مشخص شود از یک عکس خانوادگی چه مشکلی میتواند رخ دهد.

    • لوگوی قضاوت آنلاین

      با سلام
      گرچه اصولاً اين خود کاربران هستند که با رضايت اطلاعات شان را منتشر مي کنند ولی هيچگاه احتمال نمي دهند که در لايه پنهان شبکه هاي اجتماعي چه استفاده هايي مغاير اهداف شان از آن خواهد شد.
      نسبت به سوء استفاده مورد اشاره، به نکته خوي اشاره نموديد. اما همواره باید این نکته را نیز در نظر داشت که اصل اوليه فعاليت در فضاي مجازي اين است که نبايد اطلاعاتي از خود در شبکه هاي اجتماعي قرار داد که اگر منتشر شود موجب پيشماني مان گردد.
      براي جلوگيري از سوء استغاده هم بايد توصيه هاي امنيتي در اين خصوص را جدي گرفته و بدان عمل کرد. پيشنهاد مي شود که برای اطلاعات بیشتر دراین خصوص سري به وب سايت پليس فتاي ايران بزنيد.