آیا هرچه بیشتر ورزش کنیم بیشتر حال روحی ما خوب می شود؟
شکی نیست که ورزش حال و هوای قوای دماغی ما را خوب می کند و از طرفی اکثر مردم مدت زمان کمی ورزش می کنند و برخی بیش تر؛ آیا همه به یک میزان از حال خوب برخوردار خواهند بود و هرکسی که بیش تر ورزش کند، حالش بیشتر خوب می شود یا خیر؟
در مطالب امروز به با استناد به جدیدترین تحقیقات علمی صورت گرفته به این پرسش ها پاسخ می دهیم.
تأثیر ورزش بر روحیه
اگر بطور مرتب ورزش می کنید ممکن است متوجه شده باشید که این امر نه تنها برای سلامت بدن خوب است بلکه حال روحی ما را نیز خوب می کند. حتی برخی پزشکان ورزش را برای افسردگی های خفیف هم تجویز می کنند.
برای حس کردن تأثیر این جنبه از ورزش جه باید کرد؟ آیا باید بشدت بدویم ، به باشگاه ورزشی برویم یا یک پیاده روی ساده هم به همان اندازه خوب است؟
نتیجه بررسی و تحلیل بهترین مطالعاتی در این زمینه را از زبان خانم کاترین لاودی – استاد علوم اعصاب شناختی دانشگاه وست مینستر بدین شرح است:
شواهد خوبی است که نشان می دهد ورزش حال روحی را بهتر می کند. در این بررسی شدت ورزش ، طول انجام آن و نوع ورزش هایی که می توان انجام داد، بررسی شد و معلوم شد که 10 تا 15 دقیقه ورزش کافی است تا حال روحی ما به طرز قابل توجهی بهبود یابد.
اگر زمان ورزش تا 30 دقیقه ادامه یابد، همچنان شاهد افزایش این تأثیر مثبت هستیم ولی اگر بیش از این زمان ورزش کنیم، به نظر نمی رسد که تأثیر بیشتری بر روحیه داشته باشد.
نتیجه جالب مطالعه این بود که ورزش دویدن لزوماً تأثیر یکسانی بر همه ندارد ولی چیزی که تأثیر یک نواختی تری در بهبود روحیه برای آدم های مختلف داشت، بلند کردن وزنه یا وزنه زدن و تمرین های قدرتی و از این نوع بود که شگفت انگیز است و علت آن به این دلیل است که:
تمرین های قدرتی یا مقاومتی شامل مجموعه حرکاتی هستند که برای چیره شدن بر قوه گرانش انجام می شوند مثل دمبل زدن. این می تواند به خاطر انتشار ماده ای به نام اِنْدورفین در بدن در اثر این نوع ورزش ها باشد.
همچنین براساس یک نظریه، اصطلاح ترموجینگ (تولید حرارت) وجود دارد که می گوید، تغییر دمای بدن می تواند بر ترکیبات های شیمیایی مغز تأثیر گذارد و حال را بهتر کند.
مطالعه تازه می گوید که چه کارهایی برای بهبود روحیه مؤثرند. با این حال مطالعات بیش تری در این خصوص لازم است.
بیش تر این مطالعات روی بزرگسالان انجام شد برای همین باید دید وررش در کودکان چه تأثیری دارد؟
اخیراً مطالعه ای روی افراد مسن تر حتی افرادی که در خانه های سالمندان زندگی می کنند انجام شد که نشان می دهد تمرینات قدرتی ملایم در این گروه هم خیلی مؤثر است.
خانم لاودِی می گوید که:
از مزیت های تمرین های قدرتی این است که هرکس می تواند آنها را حتی موقع نشستن روی صندلی نیز انجام دهد.
آخرین بروزرسانی: جولای 4th, 2020 ساعت: 12:25 ب.ظ