پاسخ به: نحوه اثبات قصور یا تقصیر پزشک در درمان بیمار برای مطالبه دیه

#40412
وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
  • مدیر انجمن

    با درود

    ذکر عبارت

    دسترسی پزشکان قانونی …

    در ابتدای پاسخ قبل بنده اشاره به نظریه پزشکی قانونی به همان دلیلی که در پرونده دوست شما بیان شد، است که برای مراجع قضایی کشور تنها نظریات پزشکی قانونی مورد پذیرش است زیرا به موجب «بند یک ماده یک قانون تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشور» مسئولیت «اظهار نظر در امور پزشکی قانونی و کارشناسی آن، کالبدشکافی و انجام امور آزمایشگاهی و پاراکلینیکی به دستور مراجع ذیصلاح قضایی» با پزشکان قانونی سازمان مزبور است.

    مع الوصف، محدودیت بیان شده مانع از آن نیست تا آنان نتوانند برای جلب نظر متخصصان پزشکان خارج از سازمان پزشکی قانونی اقدام نمایند. خاصه آن که هر پزشک قانونی سازمان در واقع پزشک عمومی است که دو سال برای کار در سازمان تحصیل و آزموش می بیند، بنابراین برای بیماری های خاص صلاحیت و تخصص لازم را نداشته و باید از نظریه پزشکان متخصص خارج از سازمان استفاده نماید. به همین جهت است که برخی از مراجعان به پزشکی قانونی به نزد متخصصان مربوطه در خارج از سازمان ارجاع می شوند تا نظر تخصصی آنان را اخذ نمایند اما آنچه که به مرجع قضایی منعکس می شود نظریه متخصص ذکرشده نیست بلکه نظریه پزشک قانونی است که با لحاظ نظریه متخصص اعلام می شود.

    خالی از فایده نیست تا اشاره شود که، سازمان پزشکی قانونی کشور یکی از سازمان‌های تابعه قوه قضاییه است که دارای شخصت حقوقی، استقلال مالی و اداری می‌باشد و بودجه سالانه آن ضمن بودجه كل كشور در رديف جداگانه منظور می‌شود.