پاسخ به: نحوه مطالبه اضافه هزینه ساخت واحدهای آپارتمانی

آواتار حقوقی قضاوت آنلاینalinikzad
  • مشارکت‌کننده

با سلام

البته توضیح ارائه شده وکیل محترم بطور کامل با رویه دادگاه این پرونده، متفاوت است.

در دادگاه، وقت رسیدگی برای رسیدگی به تقسیم و افراز تعیین نشده و حکم قبلی عدم افراز هم وجود نداشته و موضوع هم تقسیم ارث نیست.

دادگاه خودش بدون ابلاغ دادخواست، از کارشناس خواست افراز (نه تقسیم) را بررسی کند و کارشناس هم گفته عرصه قابل افراز نیست و دادگاه هم حکم فروش داده است، حال آنکه در عرصه آپارتمان سازی شده است.

همچنین تیتر این تاپیک موضوع اثبات مالکیت بوده و درخواست هزینه اضافه ساخت آپارتمان خواسته ای نیست که در دنیای واقعی قابل اجرا باشد. مستحضر هستید در بازار مسکن، توافقات تحت عنوان «زمین از تو، ساخت از من و تقسیم آپارتمان مثلاً پنجاه پنجاه» وجود دارد به این شکل که، سازنده آپارتمان می سازد و صاحب زمین ابتدا قسمت کمی از سهم زمین را به اسم سازنده می کند و در انتها بعد از این که هر کس آپارتمانش را تصرف کرد با تفکیک و دریافت سند آپارتمان، اسناد اصلاح می شوند. اینها متعارف بازار هستند، هر چند می گویند مال مشاع را نباید تصرف کرد ولی در کل کشور وقتی آپارتمان ساخته می شود، قبل از تفکیک تصرف می کنند.

در این مورد چون تفکیک در حقیقت به ضرر صاحب زمین بوده، رفته حکم عدم افراز گرفته و هیچکدام از توافقات و قراردادها هم در دادگاه ارائه نشده و احکام دادگاه هم قطعی شده، موضوعی که کار را پیچیده تر می کند این است که، بنده همه آپارتمان های سهم خودم را قبل از تفکیک فروخته ام و فقط مانده سند بزنم و خریدارها هم رفتند آپارتمان را تصرف کردند و چند سال است در آن ها زندگی می کنند و در آپارتمان هایشان هزینه کرده اند.

سوال من اینست که، دعوی اثبات مالکیت بطرفیت صاحب زمین (یک دانگ الان به اسم من و پنج دانگ به اسم صاحب زمین و تصرف سه دانگ از کل آپارتمان ها در ید من و سه دانگ دیگر در ید صاحب زمین است)، آیا از جانب من قابل طرح است؟