پاسخ به: دام زنده

#48735
لوگوی قضاوت آنلاینمدیر
  • مدیرکل انجمن
    تاریخ عضویت: 2015/09/03

    دام زنده اعم از دام ­های سنگین شامل گاو، گاومیش و شتر و دام­ های سبک شامل گوسفند و بز (در همه گروه ­های سنی)./ بند خ ماده 1 دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده مصوب 14 بهمن 1398 هیأت وزیران

    ضوابط نگهداری دام زنده به شرح زیر است:

    الف ـ مالکان دام زنده موظفند آمار و اطلاعات دام ­های خود را مطابق با زمان­ بندی و سازوکار اعلامی وزارت جهاد کشاورزی به صورت مستمر در سامانه پنجره واحد کشاورزی ثبت، پلاک­ گذاری و تغییرات آن را به­ روز نمایند.

    تبصره ـ فرصت اجرای اقدامات این بند برای دام سنگین شش ماه و برای دام سبک یک سال از تاریخ لازم­ الاجرا شدن این تصویب­ نامه است.

    ب ـ نگهداری دام زنده صرفاً با نصب پلاک معتبر و ثبت مشخصات دام زنده از طریق سامانه پایش بیماری­ های دامی و سامانه هویت دام در پنجره واحد کشاورزی مجاز است.

    تبصره ـ مدت زمان مجاز برای ورود اطلاعات مربوط به مشخصات و هویت دام حداکثر پنج روز است./ماده 2 دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده مصوب 14 بهمن 1398 هیأت وزیران

    ضوابط جا به­ جایی و حمل و نقل دام زنده به شرح زیر است:

    الف ـ مالکان یا مباشران حمل محموله­ های دام زنده از مبدأ تمامی استان­ های کشور به مقصد استان­ های گروه (الف) و بالعکس و همچنین جابه­ جایی درون استان­ های گروه (الف) موظفند در هنگام تردد، نسبت به اخذ سند حمل بار (بارنامه برخط) از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده­ ای کشور و گواهی بهداشتی حمل دام از سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند.

    تبصره ـ استان­ های گروه (ب) شش ماه پس از تاریخ لازم ­الاجرا شدن این تصویب­ نامه مشمول ضوابط این ماده خواهند بود.

    ب ـ مسئولان انتقال دام زنده و تحویل­ گیرندگان در مقصد (مانند کشتارگاه ­ها، پرواربندی­ ها و دامداری­ ها) موظفند تأیید تخلیه دام­ های تحویلی را در سامانه قرنطینه ثبت کنند.

    پ ـ تمامی شرکت­ها و مؤسسات حمل و نقل موظفند قبل از صدور بارنامه از سامانه قرنطینه به صورت برخط استعلام و پس از حصول اطمینان از وجود گواهی بهداشتی حمل دام نسبت به صدور بارنامه اقدام کنند.

    ت ـ تمامی شرکت ­ها، مؤسسات حمل و نقل، رانندگان و مباشران حمل دام زنده موضوع بند (الف) این ماده موظفند پیش از حمل دام زنده، اطلاعات ثبت­ شده در سند حمل مربوط را با محموله مطابقت دهند و در صورت عدم انطباق از نظر تعداد، نوع دام، مبدأ، مقصد و سایر اطلاعات، از حمل آن خودداری کنند.

    ث ـ عشایر در زمان و مسیر معین کوچ منطبق بر تعداد مندرج در دفترچه عشایری معتبر صادرشده از تشکل‌‌های عشایری مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی، صرفاً برای جا به­ جایی دام­‌های خود از شمول ضوابط حمل دام مستثنا هستند./ماده 4 دستورالعمل خرید، فروش، حمل و نگهداری دام زنده مصوب 14 بهمن 1398 هیأت وزیران

    امتیاز شما به مطلب

    جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی