با درود
در سئوال روابط حقوقی افراد ذکرشده و اقدامات انجام شده از سوی آنان به صورت کامل بیان نشده که این امر سبب می شود تا نتوان تحلیل حقوقی صحیح برای پاسخگویی به سئوالات نمود.
بنابراین، پاسخ حاضر صرفاً بر مبنای اطلاعات بیان شده در سئوال و با این قید که وقف نسبت به عرصه بوده ولی اعیانی ملک شخص می باشد، به شرح زیر بیان می گردد:
1- با توجه به اقدام بعدی همسر شما، مشخص می شود که پدر شما «عقد بیع» که از آن به «خرید» تعبیر شده، منعقد ننموده است بلکه صرفاً وکالت در خرید و فروش اعیانی از مالک داشته است.
بنابراین، تا زمانی که پدر شما وکالت را اجراء ننموده، مالک آپارتمان محسوب نشده بلکه صرفاً وکیل مالک در فروش می باشد. به همین دلیل است که تنفیذ وکالت بعدی پدر به شما و همسرتان، صرفاً در نفس وکالت نافذ است همسرتان برای انتقال رسمی سه دانگ ملکی خود ناگزیر از مراجعه به مالک شد.
2- در صورتی که پدر شما به موجب وکالت، حق در اختیار قراردادن مورد وکالت به دیگری را داشت، این عمل در قالب حق انتفاع یا عقد عاریه به وکالت از مالک قابل بررسی است والا عمل فضولی محسوب شده و نیاز به تأیید مالک است.
3- در صورتی که همسر شما به مالک مراجعه و موفق به تنظیم سند مالکیت رسمی انتقال سه دانگ سهم خود شده، این عمل فاقد اشکال حقوقی است. با این وصف، مقصود شما از «فروش مال غیر» مشخص نیست! مضافاً اگر همسرتان سند مالکت رسمی اخذ کرده، «دعوای اثبات مالکیت» فاقد توجیه حقوقی است.
4- دعاوی که همسر شما به استناد مالکیت اقامه شده که به ظاهر فاقد اشکال است، هر چند اعلام نظر در ماهیت آن مستلزم بررسی مستندات دعاوی است.
5- ماهیت حقوقی واگذاری از سوی پدر به شما و همسرتان مشخص نیست که در قالب کدام یک از عقود صورت گرفته است.
در صورتی که در قالب عقد هبه بوده باشد، به موجب
[برای مشاهده ثبت نام کنید] هبه باید از سوی مالک یا به وکالت از سوی وی صورت گیرد، زیرا ثمره آن تملیک مجانی ملک است. لذا چنانچه در وکالت نامه پدر چنین حقی به وی واگذار نشده باشد، عقد هبه فضولی محسوب که نیازمند تأیید مالک است مگر این که وکالت پدر شما از نوعی بوده که مطابق رویه برخی قضات مبنی بر «در عرف کنونی، تنظیم وکالتنامه بلاعزل و تحویل اسناد مالکیت به وکیل، بهمنزله انتقال مورد وکالت تلقی میگردد» باشد که در این صورت، فاقد اشکال خواهدبود.
قاضی اسبق دادگستری و وکیل پایه یک کانون وکلای مرکز
بیش از 28 سال سابقه قضاوت، وکالت و مشاوره حقوقی در موضوعات و دعاوی مدنی، تجاری، خانوادگی، حِسبی، ثبتی، ملکی، کارگری و کارفرمایی، صنفی، تعزیرات حکومتی و جزایی
مشاوره تلفنی، صوتی، ویدیویی، آنلاین، واتساَپی و تلگرامی با وکیل مرادی
وب سایت شخصی: وکیل مرادی






لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=72476