ممنون از توضیحاتتون
در خصوص ماده 106 قانون مجازات اسلامی که ناظر بر مرور زمان اعلام شکایت است موارد ذیل جهت رفع ابهام سوال میشود:
1- تاریخ اطلاع از وقوع جرم نسبت به شاکی و بزه دیده مدنظر است یا ورثه؟
2- در ماده فوق منحصراً برای حق شکایت ورثه مهلت شش ماه از تاریخ فوت را قید کرده در صورتی که دلیلی بر گذشت از سوی بزه دیده نباشد، لذا اصل بر اراده اولیه بزه دیده بوده و حق بعدی ورثه محدود شده، آیا میتوان تفسیر موسع بر ضرر متهم نمود و برخلاف روح اصول رسیدگی کیفری که می بایست در حد نص قانون تفسیر مضیق نمود استدال کنیم تاریخ اطلاع ورثه از جرم مدنظر بوده و مهلت 6ماهه بعداز آن شروع میشود؟زیرا در اینصورت هر ورثه ای ادعایی در خصوص عدم اطلاع مطرح میکند
3- شخصی ساعت 10 صبح ملکش را صلح می کند و ساعت 13 ظهر مسموم می شود، سپس بعد از 5 روز با سلامت عقلی و هوشیاری ترخیص می شود و بعد از 4 ماه فوت می کند. در این مدت 4 ماه چندین بار بر صحت و تایید صلح نامه نزد شاهدین بصورت شفاهی اقرار می کند و سپس فوت نموده.
حال ورثه وی بعد از 7 ماه دادخواست حقوقی مطالبه سهم الارث داده و سپس بعد از 1 سال از زمان فوت، شکواییه کیفری مربوط به ماده 596 قانون مجازات اسلامی تعزیرات تقدیم نموده اند. ادعا دارن بزه دیده در سلطه متهم بوده، در صورتی که بیماری زخم از ناحیه پا داشته و متهم فقط از وی پرستاری می کرده.
حال طرح شکواییه بعد از یکسال از تاریخ فوت بزه دیده با وجود اینکه شاهدین صحت صلح را از وی جویا شده و هیچ گونه شکایتی نداشته و حتی اصرار به انتقال به نام متهم داشته تا به ورثه که خواهرانش بودن و از وی نگهداری نکرده اند، چیزی منتقل نشود، از سوی ورثه قابل پذیرش است؟