با درود
در ارتباط با توقیف یارانه نقدی بابت دین مدیون و محکوم به حکم، با توجه به اصل وجوب پرداخت دین و لحاظ این که در ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، یارانه نقدی به عنوان مستثنیات دین ذکر نشده است، در نتیجه برداشت از حساب صاحب حساب بابت دین او امکان پذیر است.
نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه نیز بر آن است که یارانه قابل توقیف می باشد و فرقی نمی کند که مال سرپرست خانوار باشد یا مال افراد خانوار. استدلال این اداره آن است که یارانه متعلق حق تک تک افراد خانوار نیست، همان طوری که سرپرست خانوار پول آب و برق و … را می دهد، این پول یارانه هم در ازای جبران افزایش بهاء این ها از سوی دولت است که نمی شود سرپرست خانوار پول یارانه را به افراد بدهد و خودش پول افزایش را از جیب بدهد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به پست
مراجعه نمایید.
ادار کل حقوقی قوه قضاییه در نظریه شماره 7/854 مورخ 1390/02/12، یارانه نقدی را تحت شرایطی مشمول مستثنیات دین دانسته است:
1- یارانه پرداختی از جانب دولت قابل توقیف می باشد.
2- حساب یارانه ها مشمول ماده 96 قانون اجرای احکام مدنی نیست و علی الاصول قابل توقیف است مگر اینکه به تشخیص دادگاه تمام یا بخشی از موجودی آن به عنوان نیاز ضروری صاحب حساب و افراد تحت تکفل آن جزء مستثنیات دین باشد.
رویه قضایی قضات نیز نظر بر توقیف یارانه سرپرست خانوار دارد، از جمله نشست قضایی مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۲۰ قضات شهر بروجرد در استان لرستان و نظر هیأت عالی در تأیید آن که در قضاوت آنلاین منتشر شد و می توانید با عنوان «توقیف یارانه نقدی سرپرست خانوار» مطالعه نمایید.
بنابراین، پیشنهاد می شود با پرداخت جریمه تعزیراتی برای رفع انسداد حساب از طریق مرجع توقیف کننده اقدام نمایید.