پاسخ به: مبدا محاسبه خسارت تاخیر چک

آواتار حقوقی قضاوت آنلاینبابک اهرامی
  • مشارکت‌کننده

درود بر شما

سپاس از مدیران سایت قضاوت آنلاین ، که با علم و متانت طبع خود یاری رسان هستم تقدیر و تشکر میکنم

همچنین از‌ دیگر بزرگواران وکلا و حقوقدان های محترم نیز سپاسگزارم

با توجه به اینکه موضوع سوال اینجانب به نوعی اختلاف با اجرای احکام در خصوص نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک می‌باشد از اینرو موضوع پرونده را زیر این تاپیک طرح می کنم امیدارم قوانین انجمن را رعایت کرده باشم

موضوع پرونده اختلاف در نحوه محاسبه محکوم به که منشا آن چک است در فرض اینکه از سررسید چک مدت زیادی گذشته و محکوم علیه فعلا متواری است و مقداری از محکوم به از طریق مزایده تلفن همراه وصول گردیده است

تاریخ سر رسید چک : ۸۵/۱/۲۸

مبلغ چک : ۸۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال

تاریخ دادنامه محکومیت : ۹۷/۵/۲۹

محکومیت : اصل چک به انضمام خسارت تاخیر تا دیه از سررسید چک لغایت اجرای حکم

تاریخ اجرائیه ۹۷/۱۰/۸

عملیات اجرایی آغاز و تلفن همراه شناسایی و پس از مزایده مبلغ ۵۲.۴۷۲.۰۰۰ ریال وصول گردید. تاریخ وصول بخشی‌ از محکوم به : ۹۷/۱۲/۴

نحوه محاسبه دین حال چک با واحد اجرای مورد اختلاف است

اینجانب به شرح زیر محاسبه کرده ام:

شاخص مبدا تاریخ ۸۵/۱/۱۸ = ۱۶.۹

شاخص زمان وصول ۹۷/۱۰/۸ = ۱۷۶.۸۰

۱۰.۴۶ = ۱۶.۹ / ۱۷۶.۸۰

۵.۰۱۶.۴۴۴ = ۱۰.۴۶ / ۵۲.۴۷۲.۰۰۰

که با این محاسبه می توان اصل و خسارت از مبلغ وصول شده جدا کرد.

در واقع در فرض وجود اصل مبلغ ۵.۰۱۶.۴۴۴ در تاریخ ۸۵/۱/۱۸ مبلغ دین حال این مبلغ ۵۲.۴۷۲.۰۰۰ ریال می شود.

حال برای اینکه بدانیم مدیون چقدر از اصل بدهی اش مانده است، عدد به دست آمده را از اصل چک کسر می کنیم

۸۰.۹۸۳.۵۵۷ = ۵.۰۱۶.۴۴۴ – ۸۶.۰۰۰.۰۰۰

صادر کننده چک نسبت به مبلغ بالا هنوز بری ذمه نشده است.

که مبلغ دین حال با انضمام خسارت تاخیر با آخرین شاخص بانک مرکزی ۵۷۵.۲۰ به صورت زیر قابل محاسبه است

۲.۷۴۱.۹۴۰.۳۱۴ = ۱۶.۹ / ۵۷۲.۲۰ * ۸۰.۹۸۳.۵۵۷

ولی واحد اجرای احکام معتقد است کل مبلغ وصول از اصل چک می بایست کسر و خسارت تاخیر نیز از تاریخ وصول اولین مبلغ تا اجرای حکم قابل محاسبه است.

که با این فرض میزان محکوم به و خسارت را ۸۸۶.۰۷۳.۴۴۱ ریال محاسبه کرده اند که با محاسبات اینجانب تفاوت زیادی دارد

با توجه به اینکه در پست های قبلی نیز فرمودید متاسفانه رویه قضایی مشخصی در این مورد نیست و نظریه حقوقی نیز در این خصوص یافت نکردم.

در اینخصوص در کتب اجرای احکام نیز مطلبی یافت نکردم و گویا مشکل بعضی از مراجعین به محاکم قضایی نیز می باشد در خصوص پرونده های مشابه استدعا دارم در خصوص نحوه صحیح محاسبه خسارت تاخیر ارشاد نمایید.

با تشکر و تجدید احترام