برچسب ها: ْآثار ابطال مزایده, تصرف مادی, تصرف معنوی, جرم انتقال مال غیر, سند مفروزی, ماده 257 قانون مدنی, ماده 258 قانون مدنی, ماده 259 قانون مدنی, ماده 260 قانون مدنی, ماده 261 قانون مدنی, ماده 262 قانون مدنی, ماده 263 قانون مدنی, ماده 581 قانون مدنی, ماده 582 قانون مدنی, ماده 583 قانون مدنی, ملک مشاعی
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۰۷:۳۹در۱۳۹۹/۰۷/۲۲ بدست
سیروس کبیری بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۷/۱۸ در ۰۹:۰۷ #74994
با سلام خدمت مدیران محترم سایت قضاوت آنلاین
در صورتی که سهم مفروزی احدی از شرکای ملک مشاعی (مسکونی) که دارای سند مفروزی است، توسط تعدادی از شرکا یا شخص ثالثی به اجاره داده شود، شریک مذکور می تواند با سند مفروزی درخواست ابطال قرارداد اجاره فضولی و تخلیه و اجرت المثل را از دادگاه نماید؟
اصولا با سند مفروزی و با درخواست یک شریک، دادگاه اقدام به صدور چنین حکمی می کند؟
و حالت دوم سوال هم در صورتی که سند مفروزی وجود نمی داشت هم، امکان طرح این دعوی با عنوان فوق وجود پیدا می کرد یا این که عنوان دیگری دارد؟
با تشکر و سپاس فراوان
4/5 = (1 امتیاز)لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=74994
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۹/۰۷/۲۲ در ۰۷:۳۹ #75086
با سلام
ضمانت اجرای حقوقی عقد اجاره، تابع احکام معامله فضولی است که مسئولیت هر یک از فضول و اصیل نسبت به عین و منافع در مواد 257 الی 263 قانون مدنی بیان شد.
از جهت کیفری، در صورت وجود سوءنیت شرکاء مشاعی و ارکان دیگر جرم «انتقال منافع مال غیر» عمل آنان قابل انطباق با عنصو قانونی این جرم به شرح ماده 1 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر خواهدبود.
در صورتی که سند مفروزی وجود نمی داشت، با توجه به مواد 581 الی 583 قانون مدنی، تصرف معنوی شرکای مشاعی به میزان سهم جایز بوده لکن تصرف مادی مال یا تصرف بیش از سهم شریک مخالف، عمل فضولی محسوب که نیاز به اذن شریک معترض داشت و در صورت عدم تجویز می توانست دعاوی فوق را مطرح کند.
ضمناً با توجه به این ملک نسبت به یکی از شرکاء افراز و سند مفروزی صورت گرفت، نسبت به ایشان ملک مشاعی صادق نیست لکن نسبت به سایر شرکاء همچنان مشاعی است.
4/5 = (1 امتیاز)لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=74994
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.