- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۴:۳۸در۱۴۰۱/۰۴/۲۶ بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۴۰۱/۰۴/۲۵ در ۲۱:۳۲ #94608
سلام وقتتون بخیر
برج 12 سال پیش با یک شخصی درگیر شدم و وقتی از پیشم رفت (فیلمشم دارم) ، سالم بود ، الان رفته پزشک قانونی براش نوشته 12 درصد.
حالا من اینجا دو تا سوال دارم
اول اینکه : آیا من با داشتن این فیلم و داشتن شاهد (شاهد دارم که این قبلا دماغش شکسته ولی شکایت نکرده) ، میتونم خودزنیشو اثبات کنم؟
دوم اینکه: توی نوبت اولی که برگه پزشک قانونی رو اورده نوشته نیاز به معاینه مجدد نیست و همینطور دماغش رو براش ننوشته ، حالا بعد از گدشت 4 ماه رفته اعتراض زده که من دماغمم شکسته بوده ، پزشکی قانونی هم براش نوشته که از قلم افتاده بود، حالا من میتونم اعتراض کنم که نظر پزشک قانونی مانند نظر کارشناس بوده و بعد از گذشت 7 روز نمیتوان به آن اعتراض کرد ؟ و با اینکار اعتراضش رو رد کنن
-
۱۴۰۱/۰۴/۲۶ در ۱۴:۳۸ #94617
با سلام
قطع نظر از این که برخی نظر دارند، نظریه پزشکی قانونی در حکم نظریه کارشناسی است، به نظر می رسد با توجه به مواد 128، 129 و 136 قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین ماده 449 قانون مجازات اسلامی، نظریه پزشکی قانونی، نظریه کارشناسی در تمامیت جسمانی است. بر این اساس، این نظریه پزشکی تابع اصول و مقررات کارشناسی از جمله مواد 155 الی 167 قانون آیین دادرسی کیفری است و باید مستند، مستدل و مبتنی بر واقعیت های عینی باشد. همچنین مانند دیگر نظریه های کارشناسی باید به طرفین دعوای کیفری ابلاغ شود تا در صورت اعتراض بتوانند به آن اقدام نمایند، نقض این حق تحت شرایطی می تواند منجر به نقض حکم شود.
بنابه مراتب، در صورت داشتن شهود و فیلم مربوط به زمان ایراد صدمات بدنی ادعایی شاکی در شکایت، می توانید نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعتراض کنید. در صورتی که مقام قضایی آن را مؤثر بداند رأسا یا به تقاضای شما می تواند مراتب را به همراه نتایج رسیدگی به دلایل اعتراض از طریق پزشکی قانون به کمیسیون پزشکی قانونی استان ارسال تا با توجه به اعتراض صورت گرفته و دلایل آن ، شاکی مورد معاینه مجدد قرار گرفته و نظریه کمیسیون اعلام شود.
در پیوند با خودزنی این که، اصولاً پزشکان قانونی که دارای دانش و تجربه عملی چندین ساله در کار می باشند و در معاینه های پزشکی دقت نظر بخرج داده و به جزئیات امور توجه می کنند، قادرند خودزنی را تشخیص دهند ولی صحت و سقم این تشخیص طی رسیدگی قضایی به اثبات می رسد.
پیشنهاد می شود در ارتباط با خوددزنی مطالب زیر را مطالعه کنید:
مقاله: تشخیص صدمات بدنی ساختگی از صدمات واقعی
فایل صوتی: کارگاه آموزشی خودزنی و معیارهای تشخیص آن از صدمات ناشی از منازعه؛ دکتر ابوالفضل خورشیدی
تایپک در انچمن: ادله اثبات ایراد صدمات بدنی ساختگی
در نهایت این که، عدم شکایت قبلی شاکی نسبت به شکستگی بینی، مانع از طرح شکایت بعدی وی نسبت به آن نیست لکن آنچه واجد اهمیت است این که آیا ضارب آن شما می باشید یا خیر که پاسخ با بررسی دلایل شکایت شاکی و دلایل دفاعی شما ثابت خواهد کرد.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.