طبق قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان از میان مالکان یک مجتمع مسکونی باید انتخاب شود.
در صورت امتناع مالکان از قبول این مسئولیت و بلاتکلیف ماندن امورات مربوط به نکهداری ساختمان، آیا می توان با توافق اکثریت ساکنین که بیشتر آنها مستاجر می باشند، یکی از مستاجرین را به عنوان مدیر ساختمان انتخاب کرد؟
در صورت طرح دعوی در شورای حل اختلاف علیه ساکنین این موضوع با ایراد قانونی مواجه نمی شود؟
در صورت مثبت بودن پاسخ، در نهایت چه راه حلی پیشنهاد می شود.؟
«طبق قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان از میان مالکان یک مجتمع مسکونی باید انتخاب شود….»
هم صحیح و هم نادرست است.
صحیح از این حیث که مجمع عمومی مالکین ساختمان باید از میان خود مدیر یا مدیرانی که در صورت تعدد عده آنان باید فرد باشد را برای اداره امور ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع فوق
[برای مشاهده ثبت نام کنید] انتخاب نمایند.
نادرست از این جهت به حکم
[برای مشاهده ثبت نام کنید] و همچنین
[برای مشاهده ثبت نام کنید] اعضای مجمع پیش گفته می توانند به جای انتخاب مدیر یا مدیران از میان مالکین، از خارج نیز مبادرت به آن نمایند.
بنا به مراتب، در صورت موافقت مجمع عمومی مالکین، انتخاب مدیر یا مدیران از میان مستأجرین ساختمان بلامانع است.
2- با توجه به این که نوع دعوایی که قصد طرح در شورای حل اختلاف را دارید، بیان ننمودید، نمی توان اعلام نظر نمود.
در خصوص تشکیل مجمع نیز، مالکین در جلسات ساکنین مجتمع که همگی مستاجر هستن حاضر نمی شوند و این مسئولیت فعلاً توسط یکی از مستاجرین و به صورت جمع آوری هزینه ها از بعضی از واحدهای مجتمع انجام می شود.
درخواست شما بر خلاف «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » صورت گرفته است.
آقای
[برای مشاهده ثبت نام کنید] به جهت کاری در مسافرت بسر می برند و پست هایی که اخیراً از ایشان منتشر گردید از قبل آماده و در زمان بندی انتشار قرار داشت. مسلم بدانید که به مجرد بازگشت به سوالات مربوطه پاسخ خواهند داد.
تأکید می گردد که در «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » هیچ سئوالالی در حوزه کاری و تخصص مدیران انجمن بدون پاسخ نمی ماند.
… دعوای مورد اشاره مربوط به عدم پرداخت مبلغ شارژ و هزینه های مشترک از قبیل هزینه آب و گاز مشترک است…
با سلام
طرح دعوی در مرجع قضایی نیازمند وجود سمت خوهان است.
در ارتباط با
[برای مشاهده ثبت نام کنید] و همچنین
[برای مشاهده ثبت نام کنید] ، تنها مدیر ساختمان حق طرح دعوی «عدم پرداخت مبلغ شارژ و هزینه های مشترک» را دارد.
در خصوص تشکیل مجمع نیز، مالکین در جلسات ساکنین مجتمع که همگی مستاجر هستن حاضر نمی شوند و این مسئولیت فعلاً توسط یکی از مستاجرین و به صورت جمع آوری هزینه ها از بعضی از واحدهای مجتمع انجام می شود.
نظر به امتناع مالکین از تشکیل جلسه مجمع عمومی مالکین و متعاقب آن تعیین مدیر ساختمان و از آنجایی که این امتناع موجب تضرر مستأجرین واحدهای آپارتمان می باشد، ذیحق قلمداد و واجد سمت در دعوی محسوب شده و در نتیجه هر یک از آنان می تواند الزام مالکین را به تشکیل جلسه مجمع عمومی مالکین و تعیین مدیر ساختمان به منظور ایفای وظایف مصرحه در قوانین پیش گفته بخواهد.
آیا پس از طرح دعوی جهت الزام مالکین به تشکیل جلسه مجمع عمومی و امتناع بعضی از مالکین یا همه ی آنها به انجام این عمل ضمانت اجرای این امتناع در قانون پیش بینی شده است؟
در بعضیی از آپارتمانها و به عنوان مثال در یک آپارتمان 20 واحدی حدود 15 واحد مستاجر هستند 4 واحد مالکین ساکن هستند و یک واحد هم خالی از سکنه و مالک آن هم مشخص نیست چه شخصی است…از آن 4 واحد یک واحد یک خانم جوان هستند که توانایی مدیریت را ندارند واحد دیگر پیر مردی است که بیمار می باشد و یک واحد دیگر هم سابقه سرقت از آپارتمان رادارد. شرایط اینگونه است.
آیا با این وضعیت باز هم می بایستی نص قانون را به اجرا گذاشت؟؟؟
1- فراز نخست سئوال شما تا حدی مبهم است و مشخص نیست بعد از طرح دعوی و قبل از صدور حکم چه تفاوتی با قبل از اقامه دعوی دارد و تا زمانی که حکمی صادر نشده باشد، چه ضمانت اجرایی قابل اعمال است؟!
2- طرح هر گونه دعوی باید علیه خواندگان معین و مشخص صورت گیرد. تعیین هویت مالک واحد اشاره می تواند به طرق متعددی صورت گیرد که به نظر نمی رسد مشکلی در این خصوص وجود داشته باشد.
3- با توجه به نوع دعوای پیشنهادی در پاسخ قبل، به نظر نمی رسد عدم توانایی مدیریت خانم جوان، پیر مرد و یا مالک سارق مانعی در طرح آن ایجاد کند.
3- معین نیست نص کدام قانون باید اجراء شود؟!
لازم به تذکر است، در قسمت هایی از سئوالات ارسالی شما، جداسازی کلمات مستقل از هم رعایت نشده بود که اصلاح گردید، لکن در مراتب بعد، با توجه به «
[برای مشاهده ثبت نام کنید] » به چنین سئوالاتی پاسخ داده نخواهد شد.
بنابراین، قبل از ثبت سئوال یا پاسخ در انجمن، بررسی دقیق نماید که عاری از نقص فوق باشد. در صورت ثبت نیز به مدت 10 دقیقه فرصت دارید با کلیک روی دکمه ویرایش، اصلاحات لازم را انجام و مجدداً ارسال کنید.