برچسب ها: اعاده دادرسی عادی, اعاده دادرسی فوق العاده, اعتراض به رأی دادگاه تجدیدنظر, امکان بررسی مجدد رای قطعی, درخواست اعاده دادرسی, راه حل اعتراض به رأی دادگاه, رسیدگی دوباره به پرونده, شیوه های اعتراض به رأی دادگاه, طرق اعتراض به رأی دادگاه
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۲۱:۴۵در۱۳۹۸/۰۶/۰۴ بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۸/۰۶/۰۱ در ۲۳:۳۲ #45214
سلام
من مدتی خارج از کشور بودم که شریک مشاعی از نبودنم سوءاستفاده کرده و دادخواستی برای خلع ید از ملک مشاع داد.
در کمال تعجب با وجود این که سند رسمی تعلقی به قسمتی از ملک که در تصرف بنده است، نداشته اما دادگاه ادعای وی را حجت تلقی و حکم خلع ید صادر کرده است که این رای به علت عدم تجدیدنظر خواهی قطعی شد اما رای از پایه و اساس اشتباه است.
چطور می توانم از رئیس دادگستری یا رییس قوه قضائیه یا رییس مجتمع قضائی تقاضای بررسی مجدد پرونده را داشته باشم؟
آیا دیوان عالی کشور درخواست بررسی چنین پرونده ای را اگر مستقیم به دبیرخانه دیوان مطرح کنم قبول می کند یا اصلا قابل طرح است؟
-
۱۳۹۸/۰۶/۰۲ در ۱۲:۲۰ #45235
شیوه های اعتراض به آرای قطعی دادگاه های بدوی و تجدیدنظر در امور مدنی
با درود
در خصوص صحت و سقم احکام صادره، بدون اطلاع از محتویات و دلایل پرونده و خاصه مطالعه دادنامه های صادره، نمی توان اعلام نظر کرد.
با توجه به این که، در سئوال اشاره ای به تاریخ صدور حکم قطعی از دادگاه تجدیدنظر و دلایل خلاف قانونی بودن احکام صادره نشده است، می توانید برای اعتراض از دو نوع اعاده دادرسی به شرح زیر استفاده نمایید:
-
الف- اعاده دادرسی عادی
هفت جهت اعاده دادرسی عادی از احکام قطعی دادگاهها در امور مدنی در ماده ۴۲۶ قانون آئين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور مدني مصوب 21 فروردین ماه 1379 مجلس شورای اسلامی بیان شده است.
اصولاً مهلت اعاده دادرسی عادی حسب مورد بیست روز و دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی به شرح ماده 427 قانون فوق است ولی زمان های خاص در مواد 428، 429 و 430 این قانون بیان شده که علی الاصول این مهلت بیش از مهلت های ذکرشده اولیه خواهدبود.
-
اعاده دادرسی فوق العاده
در صورتی که مهلت های لازم برای اعاده دادرسی عادی منقضی شده باشد و یا جهت اعاده دادرسی عادی در پرونده ای وجود نداشته ولی به جهات دیگری، رأی قطعی صادره اعم از حقوقی و کیفری شامل احکام و قرارهای، از هریک از مراجع قضائی شامل دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف را خلاف شرع بَیِّن بدانید، می توانید به استناد ماده 477 ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392/12/4 کميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي با اصلاحات و الحاقات بعدی حسب مورد از هریک از مقامات «رئیس قوه قضاییه ، رئیس دیوان عالی کشور ، دادستان کل کشور ، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان» برای یک بار درخواست اعاده دادرسی فوق العاده نمایید، مگر اینکه خلاف شرع بیّن آن به جهت دیگری باشد.
در صورتی که رئیس قضاییه رأی قطعی را خلاف بین شرع تشخص دهند، دستور تجویز اعاده دادرسی را صادر می نماید و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال می کند تا در شعبی خاص که توسط همین مقام برای این امر تخصیص مییابد، رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید.
شعب خاص ذکرشده، پس از رسیدگی و احراز خلاف بین شرع، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی را بهعمل میآورند و رأی مقتضی صادر مینمایند.
در پیوند با پاسخ حاضر، مطالعه مطالب زیر نیز توصیه می شود:
- تعارض دو حکم متفاوت دادگاه های بدوی و تجدیدنظر از جهات اعاده دادرسی نیست
- شرایط اعاده دادرسی حقوقی به علت کتمان سند در جریان دادرسی
- رأی دادگاه حقوقی یا جزایی در رسیدگی به تجدیدنظرخواهی یا اعاده دادرسی از رأی شورای حل اختلاف قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است
- شرایط، ضوابط و مدارک لازم برای تقدیم درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور
- شرایط لازم برای تشکیل پرونده اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور
-
-
۱۳۹۸/۰۶/۰۴ در ۱۱:۴۲ #45308
سلام
البته موضوع ما حقوقی است و به نظرم شامل ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری نیست.
در مورد اعاده دادرسی هم، چون من هر روز در ماه های اخیر درگیر این موضوع بودم، طول کشید تا سرمان را بچرخانیم و بفهمیم کجا هستیم و باید چکار کنیم و مهلت های اعاده حتی اگر جهات اعاده دادرسی وجود می داشت، منقضی شده است.
حالا می خواهم ببینم، آیا راهی برای ارجاع پرونده به شعب دیوانعالی برای صدور دستور بررسی مجدد به همان دادگاه صادر کننده رای وجود داره یا کلاً برای همه چیز دیر شده است.
موضوع فقط عدم دفاع بوده وگرنه اگر دفاع می کردم این رای صادر نمی شد و چون سامانه ثنا وجود داشته، صدور رای غیابی تلقی نشده است.
-
۱۳۹۸/۰۶/۰۴ در ۲۱:۴۵ #45314
با درود
اعاده دادرسی فوق العاده یا به تعبیر برخی حقوقدانان اعاده دادرسی خاص موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مختص امور کیفری و آرای محاکم جزایی نیست بلکه به حکم تبصره 1 این ماده شامل آراء قطعی مراجع قضائی (اعم از حقوقی و کیفری) احکام و قرارهای دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاه های تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف است.
با توجه به اطلاعات بیان شده در سئوال، شرایط فعلی شما می توانید با از ماده پیش گفته استفاده کنید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.