برچسب ها: تخلف کارشناس رسمی دادگستری, تقصیر کارشناس رسمی دادگستری, جعل نظریه کارشناسی, دادگاه صالح رسیدگی, شکایت انتظامی از کارشناس رسمی دادگستری, شکایت کیفری از کارشناس رسمی دادگستری, صلاحیت کارشناس رسمی دادگستری, گزاری خلاف واقع کارشناس, مسئولیت انتظامی کارشناس رسمی دادگستری, مسئولیت کیفری, مسئولیت کیفری کارشناس رسمی دادگستری, مسئولیت مدنی کارشناس رسمی دادگستری, نحوه جبران خسارت توسط کارشناس, نظریه کارشناس خارج از صلاحیت, نظریه کارشناسی خلاف واقع
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 18:20در2019/05/30 بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2019/05/30 در 13:32 #41033
با سلام و تقدیم احترام
در سال 1392 در جریان مزایده، کارشناس رسمی منتخب دادگاه، اقدام به ارزیابی ملکی تجاری (مغازه) در محدوده قانونی شهر می نماید، در صورتی که وی کارشناس رسمی دادگستری در رشته کشاورزی و منابع طبیعی بوده و صلاحیت ارزیابی آن املاک را نداشته است.
با شکایت از وی در سال 1396 رأی قطعی دال بر محرومیت از اشتغال به کارشناسی برای مدت یک سال از دادگاه عالی انتظامی قضات (مرجع تجدیدنظر) صادر گردید.
اموال توقیفی در سال 1393 به قیمت کارشناسی به فروش رفت، در ارزیابی صورت گرفته شاهد وقوع اشتباهات فاحشی از جمله: 1- عدم قیمت عادله روز 2- عدم متراژ دقیق و 3- عدم احتساب بالکن و … بودیم.
نظر به اثبات تقصیر وی در دادگاه انتظامی:
آیا امکان مطالبه خسارات وارده وجود دارد؟
مبانی و جهات و ارکان دعوی چیست؟
و این دعوا در صلاحیت کدام دادگاه می باشد؟
تصویر آراء محاکم انتظامی موجود است که حجم آن بیش از حجم ممکن سایت می باشد که عندالزوم به طریق مقتضی تقدیم می گردد.
سپاسگزارم
[kkratings]لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=41033
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل -
2019/05/30 در 18:20 #41084
انواع مسئولیت های کارشناسان رسمی دادگستری و مرجع صالح رسیدگی به تخلفات ، جرائم و مطالبه خسارت از کارشناس
با درود
از آنجایی که لازمه پاسخ به سئوال شما، اشاره مختصر به انواع مسئولیتهای کارشناسان رسمی دادگستری است، در ابتداء به آن پرداخته و متعاقب آن به سئوال شما جواب خواهم داد.
کارشناس رسمی دادگستری در قبال نظریاتی که ابراز می کند، ممکن است بر حسب مورد دارای یکی از انواع مسئولیتهای زیر باشد.
1- مسئولیت انتظامی کارشناس رسمی دادگستری
هر کارشناس از جهت تخلف کارشناس از موارد ذکرشده در بند الف ماده 26 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۱۸ فروردین ماه ۱۳۸۱ مجلس شورای اسلامی ، آیین نامه اجرایی قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ۷ اردیبهشت ۱۳۸۲ هیأت وزیران، نظامنامه حوزه جغرافیایی خدمات کارشناسی مصوب 25 شهریور 1386 شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری و سایر دستوالعمل های مربوطه است، مسئولیت انتظامی پیدا کند.
مرجع رسیدگی به تخلفات انتظامی کارشناسان رسمی دادگستری دادسرا و دادگاه انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری است.
2- مسئولیت مدنی کارشناس رسمی دادگستری
مسئولیت مدنی هر کارشناس مبتنی بر تقصیر است که از جهت ایراد خسارت مادی و معنوی در اثر نظرات ابرازی ممکن است پیدا کند.
برای طرح دعوای مطالبه خسارت مادی یا معنوی علیه کارشناس باید سه رکن وجود داشته و ثابت شود که میان تخلف کارشناس و نظریه ابرازی وی به عنوان فعل زیانبار از یک طرف و وورد خسارت از طرف دیگر رابطه علیت وجود دارد، به نحوی که اگر این نظریه نبود آن خسارت ادعایی نیز ایجاد نمی شد.
برای مطالبه خسارات فوق می توان با استناد به ماده 331 قانون مدنی و قانون مسئوليت مدني مصوب ۷ ارديبهشت ۱۳۳۹ کمیسیون مشترک خاص دو مجلس ، همچنین دلایل مثبت تقصیر کارشناس و رابطه پیش گفته بر حسب مبلغ خسارت مورد مطالبه در دادگاه عمومی حقوقی یا شورای حل اختلاف محل اقامت کارشناس طرح دعوا نمود.
3- مسئولیت کیفری کارشناس رسمی دادگستری
هر کارشناس رسمی دادگستری به جهت اعلام نظر عمدی خلاف واقع، ممکن است تحت عنوان جعل مفادی و یا مادی تحت پیگرد قانونی قرار گیرد که اشاره ماده 37 قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری به همین امر است.
رسیدگی به شکایت کیفری در دادسرای عمومی و انقلاب مرجعی است که نظریه کارشناسی به آنجا ارائه شده است.
بنابه شرح رفته، به نظر می رسد که در پرونده شما صرف اعلام نظریه کارشناس به وجهی که در سوال بیان شده، فی نفسه موجب ورود خسارت به شما نباشد بلکه پذیرش آن توسط مقام قضایی مربوطه و صدور دستور فروش مطابق قیمت ارزیابی شده توسط کارشناس هم در این امر مؤثر باشد.
علت امر فوق آن است که مطابق مواد 258، 263 و 265 قانون آئين دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱ فروردین ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی، مقام مزبور تکلیف داشته هم در ارجاع موضوع به کارشناس تخصص وی را لحاظ نماید و هم پس از وصول نظریه در انطباق آن با اوضاع و احوال قضیه نیز دقت لازم را بکار ببرد و در صورت انطباق، نظریه را پذیرفته و ترتیب اثر دهد.
همچنین از آنجایی که در سئوال مشخص نیست که آیا پس از ارجاع موضوع به کارشناس از سوی مقام فوق و قبل از مباشرت کارشناس به کارشناسی، مراتب فقدان صلاحیت کارشناس و یا بعد از وصول نظریه و ابلاغ آن به شما، نقص فوق و ایرادات وارده به نظریه کارشناسی به مقام قضایی مزبور بطور مکتوب اعلام گردید ولی این مقام با این وصف ایراد را نادیده گرفته و بر اساس نظریه ابرازی اقدام نمود یا خیر، موجب مزید ابهام در تشخیص رابطه علیت پیش گفته است.
بنابه مراتب، از آنجایی که شما نسبت به اعلام تخلف کارشناسان به کانون کارشناسان اقدام و موفق به اخذ حکم محکومیت انتظامی وی شده اید، با فرض این که رابطه علیت ذکرشده در پرونده شما وجود دارد، می توانید با استناد به مواد ذکرشده در قسمت مسئولیت مدنی کارشناس و با استناد به محتویات پروندههای اجرای احکام مدنی و انتظامی در کانون کارشناسان و خاصه احکام محکومیت کارشناس و اثبات تقصیر وی در مرجع مربوطه طرح دعوای مطالبه خسارت نمایید.
همچنین اگر دلایلی بر تنظیم عمدی نظریه کارشناس بر خلاف واقع در اختیار دارید می توانید نسبت به طرح شکایت کیفری علیه ایشان و مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم با همان شرایط بیان شده هم اقدام نمایید.
[kkratings]لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=41033
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.