تعیین بهای خواسته در دعوای اثبات بیع

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
    نوشته‌ها
    • #38934
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینrohi
      • میهمان
        تاریخ عضویت: 2018/07/01

        با سلام
        در دادخواست «اثبات بیع» نسبت به یک قطعه زمین مشاعی که خواهان و شرکای وی بوسیله بیع نامه عادی خریداری نموده اند و خواهان فقط کپی مبایع نامه را نزد خود دارد و از سوی احدی از شرکاء به صورت فضولی سهم او هم فروخته شده است، با این ادعای کذب که شریک دیگر ثمن بیع را نپرداخته است. متعاقباً چندین بار نیز توسط خریداران بعدی مورد بیع قرارگرفته است.
        برای تعیین بهای خواسته، باید بهای خواسته با لحاظ ارزش منطقه‌ای زمین در زمان طرح دادخواست به صورت حدودی اعلام شود یا عدم ذکر و قید با جلب نظر کارشناس؟

        امتیاز شما به مطلب

        جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
      • #38976
        وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
        • مدیر انجمن
          تاریخ عضویت: 2018/07/01

          با درود

          از آنجا که خواسته دعوا مالی محسوب می‌شود، برابر شق 3 از قسمت ج از بند 12 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، بهای خواسته در دعاوي مالي غيرمنقول و خلع يد از نقطه نظر صلاحيت همان مبلغي است كه خواهان در دادخواست تقويم كرده است مگر این که خوانده به آن اعتراض نماید که در این صورت برابر ماده ۶۳ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی تعیین تکلیف می شود اما از جهت ابطال تمبر هزینه دادرسی، ملاک ارزش معاملاتی املاک در هر منطقه است که براساس آن تقویم صورت می گیرد.

          امتیاز شما به مطلب

          جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
        • #39248
          آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsaheb1368
          • مشارکت‌کننده
            تاریخ عضویت: 2018/07/01

            سلام

            بهای خواسته زمینی به مساحت 300 متر مربع و از قرار متری 2 میلیون تومان، آیا تکمیل فرم ارزش منطقه ای توسط دفاتر خدمات قضایی کفایت می کند یا باید برای قابلیت تجدیدنظر از رای صادره بها را مثلا بیش از 2 میلیون تومان مقوم نماییم؟؟ زیرا مشاهده نمودم هم مبلغی به عنوان بهای خواسته مقوم می کنند هم در ادامه مبلغ ارزش منطقه‌ای را درج می کنند.

            امتیاز شما به مطلب

            جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
          • #39331
            وکیل دادگستریعلیرضا مرادی
            • مدیر انجمن
              تاریخ عضویت: 2018/07/01

              تفاوت تعیین خواسته و بهای آن در دعاوی مالی منقول و غیرمنقول از نقطه نظر صلاحیت و هزینه دادرسی

              با درود

              با تدقیق در ماده 61 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی و خاصه عبارت «… مگر اینكه قانون ترتیب دیگری معین كرده باشد.» و لحاظ این که از مصادیق این تعیَّن قانونی قسمت اخیر شق 3 از قسمت ج از بند 12 ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت مصوب ۱۳۷۳ است، تفاوت ظریفی میان خواسته دعاوی مالی منقول و غیرمنقول به شرح زیر وجود دارد که پاسخ سئوال شما در تمییز این تفاوت است:

              در خواسته دعاوی مالی منقول، هم از نقطه نظر صلاحیت و هم از جهت هزینه دادرسی، ارزش خواسته همان میزان تعیین شده از سوی خواهان است مگر خوانده ایراد نماید که برابر ماده 63 قانون ذکرشده مبلغ تعیینی کارشناس ملاک است.

              در خواسته دعاوی مالی غیرمنقول و خلع ید، از نقطه نظر صلاحیت [قطعیت یا قابل تجدیدنظربودن حکم]، ارزش خواسته همان مقدار تعیین شده از سوی خواهان [اعم از این که کمتر، معادل و یا بیش‌تر از قیمت ارزش منطقه ای باشد] است مگر خوانده اعتراض کرده که برابر ماده 63 قانون سابق‌الذکر نظر کارشناس ملاك خواهد بود اما از نقطه نظر هزینه دادرسی [ابطال تمبر]، تقویم ملک براساس ارزش معاملاتی املاک در هر منطقه ملاک می‌باشد.

              بنابه‌مرتب و نظر به تعرفه هزینه خدمات قضایی در سال 1398، هزینه تجدیدنظرخواهی 4.5 درصد ارزش خواسته تقویم شده در مرحله بدون خواهدبود.

              قابل ذکر است که در تعرفه خدمات قضایی سال ۱۳۹۷ بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور درصد فوق از محکوم‌به محاسبه می شد و نه خواسته دعوای بدوی.

              امتیاز شما به مطلب

              جستجوگر انجمن‌های مشاوره حقوقی
          نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.