برچسب ها: تقسیم به اجبار, تقسیم به افراز, تقسیم به تراضی, تقسیم به تعدیل, تقسیم به رد, تقسیم به قرعه, تقسیم نامه محلی, دعوای ابطال تقسیم نامه
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۴:۰۸در۱۴۰۱/۰۱/۰۸ بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۴۰۱/۰۱/۰۲ در ۰۲:۰۸ #93787
با سلام و درود
سال نو مبارک
یک قطعه زمین زراعی بمساحت ۶ هکتار که بین دو ورثه بصورت مشاع می باشد و سند مشاعی دارد. در سال ۹۹ یکی از این شریک زمین خواستار تقسیم زمین بصورت مساوی می شود که زمین بصورت تعدیل تقسیم نشده
برای مثال قسمتی که به یکی از آنها رسیده دارای شوری زیاد و آن قطعه دیگری شوری کم و در مواقع بارش باران شدید به کوه های بالادست آب باران از آن زمین عبور می کند.
سوالم اینکه آیا با گذشت زمان دادسرا به دعوی تقسیم مجدد زمین مشاع بصورت تعدیل که هر دو ورثه از این نعمت الهی و شوری یکسان زمین بهره ببرند صادر میکند یا رد دعوی میزند؟
4.3/5 = (6 امتیاز)لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=93787
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۴۰۱/۰۱/۰۸ در ۱۴:۰۸ #93922
با سلام و تبریک متقابل سال جدید
تقسیم اموال مشاع بر حسب مورد ممکن است «به تراضی/ افراز، تعدیل، رد، استقراع/ قرعه و اجبار» صورت گیرد.
هرگاه تقسیم به تراضی طبق مقررات انجام، تقسیم نامه تنظیم و طرفین با رضایت ذیل آن را امضاء نمایند، با لحاظ این که اصولاً در تقسیم ملاحظاتی از نظر کمیت و کیفیت و موقعیت جغرافیایی ملک در نظر گرفته می شود و فرض بر آن است که طرفین با علم به وضعیت مال حاضر به قبول تقسیم و امضاء تقسیم نامه شدند، با توجه به اصل و لزوم صحت قراردادهای خصوصی و در اجرای ماده 10 و 219 قانون مدنی تقسیم نامه میان طرفین آن لازم و معتبر است. در نتیجه اصولاً اعتراص به آن با طرح ادعاهایی نظیر غیر عادلانه بودن تقسیم، غیر قابل استفاده بودن حصه اختصاص یافته و نامرغوب آن قابل پذیریش نخواهد بود.
با نظر داشت این که، اعلام نظر دقیق نسبت به سئوال شما نیازمند اطلاع از جزئیات نحوه وقوع تقسیم و محتوای تقسیم نامه تنظمی است، لکن به صورت کلی می توان گفت؛ با توجه به ماده 326 قانون امور حسبی ناظر به مواد 599 ، 600 و 601 قانون مدنی، در صورت وجود دلایل مثبت بر وجود عیب در تقسیم و یا تقسیم قسمت به غلط، می توانید «ابطال تقسیم نامه و درخواست تقسیم ترکه بر اساس مقررات قانون امور حسبی» و قانونی مدنی را از دادگاه به عمل آورید.
علیهذا، با توجه به این که در بخشی از سئوال شما بیان شد « …دادسرا به دعوی تقسیم مجدد زمین مشاع بصورت تعدیل …» رسیدگی کند، مشخص نیست چرا یک مرجع کیفری باید به دعوای حقوقی رسیدگی کند.
4.3/5 = (6 امتیاز)لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=93787
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی
-
-
نویسندهنوشتهها
- موضوع ‘اعتراض به تقسیم زمین زراعی مشاع ورثه ای’ برای پاسخ های جدید بسته است.