حضانت و نگهداری فرزندان در کشور چین، حقوق و تکالیف فرزند و والدین
طبق قانونی كه در سال ۱۹۸۰ در چین تنظیم شد، وضعیت فرزندان و نگهداری از آن ها به شرح زیر است:
مادهء ۲۹: ارتباط بین فرزندان با پدر و مادر پس از طلاق پایان نمی یابد. پس از طلاق خواه با پدر یا مادر زندگی كنند، فرزندان هر دوی آن ها خواهد بود و هر دو حق آموزش و پرورش آن ها را دارند. پس از طلاق اگر فرزند شیر خواره باشد به مادر تحویل داده می شود و در غیر این صورت در مورد نگهداری فرزند باید والدین به توافق برسند و در صورت عدم توافق دادگاه خلق با توجه به حقوق و منافع كودك و شرایط عینی والدین، به قضاوت می نشیند.
مادهء ۳۰: پس از طلاق در صورتی كه كودك نزد یكی از والدین بماند، دیگری باید كل یا بخشی از هزینه های آموزش و مایحتاج زندگی وی را تامین كند. آن دو باید در مورد میزان پرداخت این هزینه ها به توافق برسند وگرنه دادگاه قضاوت خواهد كرد.
مادهء ۳۱: در زمان طلاق زن و شوهر باید در مورد دارایی های خویش به توافق برسند و در صورت عدم حصول توافق، دادگاه خلق با توجه به شرایط واقعی دارایی آنان و نیز در نظر گرفتن حقوق و منافع «زن و فرزندان» قضاوت خواهد كرد.
مادهء ۴۵ (مصوب ۱۹۹۲): زن و شوهر باید مسوول مراقبت از فرزندانشان باشند. در شرایطی كه مرد فوت كرده است یا ناتوان است یا تحت هر شرایط دیگری نمی تواند مسوولیت داشته باشد، هیچ كس نباید در حق قیمومیت مادر مداخله كند.
در مورد قیمومیت نیز قانون مدنی چین می گوید:
اصل ۱۶: پدر و مادر به عنوان قیم فرزندان خردسال خویش محسوب می شوند و در صورت فوت یا ناتوانی ایشان (والدین) اشخاص زیر به ترتیب می توانند قیمومیت آن كودكان را برعهده گیرند:
۱) پدر بزرگ و مادر بزرگ
۲) برادر و خواهر بزرگتر.
۳) وابستگان نزدیك یا دوست.
همان طور كه می بینیم قانون كشور چین در این زمینه هیچ گونه تبعیضی روا نداشته و به دلیل جنسیت افراد هیچ اولویتی برای آن ها قایل نشده است.
نقل از معاونت حقوقی قوه قضاییه
[kkratings]
لینک کوتاه مطلب:
https://www.ghazavatonline.com/?p=51890
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی
تبلیغ متنی:
بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل