برچسب ها: ابطال سند مالکیت معارض, اشتباهات ثبتی, ماده 16 آیین نامه قانون ثبت اسناد و املاک, ماده 25 قانون ثبت اسناد و املاک, هیأت نظارت ثبت اسناد و املاک
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۶:۴۹در۱۳۹۹/۰۵/۲۷ بدست سیروس کبیری بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۵/۲۳ در ۲۲:۱۹ #73936
با سلام و تحیات
پدر بنده زمینی آبا و اجدادی داشتند که بر اساس نسقی که به نام خودشان در اختیار دارند، مالک آن بودند و تاکنون هم آنرا به هیچ شخص حقیقی یا حقوقی واگذار نکرده اند.
ایشان چند سال قبل زمین را به ۳ پسرش یعنی من و دو برادر دیگرم واگذار کرد و ما هم در سال ۹۶ اقدام به ثبت آنها تحت سه قطعه مجزا و ۳ پلاک ثبتی جداگانه کردیم و در سال ۹۷ پس از طی فرایند قانونی، اسناد تک برگ مربوطه را دریافت کردیم.
در اردیبهشت سال ۹۹ هر سه قطعه زمین را فروخته و اسناد را بنام خریدار منتقل نمودیم اما در حین بهره برداری خریدار از زمین ها یکی از ارگانهای دولتی ایشان «ایجاد مزاحمت» نموده و مانع ساخت و ساز گردید به دلیل این که آن ارگان نیز در سال ۸۵ زمین مذکور را تحت یک «سند واحد غیر تک برگ» ثبت نموده بود.
پس از مراجعه ما به سازمان ثبت اسناد و املاک و استعلام سند، متوجه شدیم که سند مربوط به همین ملک ما می باشد، اما با بررسی پرونده ثبتی پی بردیم که آن ارگان بر اساس یک سند قطعی غیر منقول که در سال ۱۳۶۵ در یکی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم و صادر شده بود و متعلق به زمینی در محله و خیابان دیگر و معامله با شخص دیگری بوده، اقدام به ثبت زمین ما به نام خودش به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران نموده است و کارشناسان ثبت اسناد و املاک نیز دانسته یا ندانسته ظاهراً بدون توجه به آدرس مندرج در مدرک ارائه شده، زمین را به نام آن ارگان ثبت کرده بودند.
با بررسی های بیشتر متوجه موارد زیر شدیم:
۱- فرد فروشنده ای که آن ارگان از وی در موقعیت جغرافیایی دیگری زمین خریداری کرده بود، با مشاهده آگهی ثبت، اعتراضی مبنی بر این که این زمین ثبت شده متعلق به وی نبوده و او در این موقعیت هیچ زمین یا ملکی ندارد، به اداره ثبت اسناد ارایه داده و تکلیف را از خود ساقط نموده که در آینده مشکلی برایش بوجود نیاید و این اعتراض نامه نیز در پرونده ثبتی موجود است.
ضمنا وراث آن فرد پس از اطلاع از موضوع اخیر، ضمن امضای استشهادی مبنی بر این که کلیه حقوق شرعی و قانونی زمین مذکور مربوط به پدر اینجانب می باشد خود نیز شخصاً در اداره ثبت اسناد و املاک و واحد حقوقی آن ارگان متخلف حاضر شده و اعلام کردند که این زمین هیچ ربطی به آنها ندارد و متعلق به پدر بنده است.
۲- آن ارگان دولتی در سال ۸۳ تقاضای ثبت یک باب ساختمان را با آدرس زمین ما نموده، در صورتی که ملک یک قطعه زمین خالی است که هیچ ابنیه ای در آن موجود نبوده و نیست و از طرفی نکته قابل تامل این است که، تقاضای ثبت سال ۸۳ ارایه شده ولی فرآیند ثبتی تا سال ۸۵ به طول انجامیده که احتمال می رود بخشی از پرونده ثبتی مربوط به پرونده ثبتی دیگری است که کپی آن روی این پرونده قرار گرفته، از طرف دیگر جای تعجب است که آنها تقاضای ثبت یک باب ساختمان را نموده اند ولی کارشناسان ثبت اسناد و املاک یک قطعه زمین را کارشناسی اولیه و تحدید حدود نموده اند.
۳- مورد عجیب تر این است که، پرونده ثبتی سندی که در دست آن ارگان بود در «سامانه کاداستر» ثبت نشده بود و نه در زمان ثبت اسناد ما و نه در زمانی که پس از فروش، ما زمین را به نام خریدار انتقال سند دادیم و حتی پس از اطلاع از موضوع و فسخ معامله، مجدداً سند زمین را به نام خودمان انتقال دادیم، هیچ وقت کارشناسان و سیستم رایانه ای ثبت اسناد و املاک متوجه این موضوع نشدند.
در نهایت ما متقاضی بررسی موضوع در اداره ثبت اسناد و املاک شدیم و قرار شد موضوع در «هیئت نظارت ثبت استان» طرح و بررسی شود ولی جالب است که می گویند بدلیل «ثبت اسناد تعارض» هیئت رای بر ابطال سند ما به عنوان اسناد متاخر خواهد داد و هیچ توجهی به تخلفات صورت گرفت از طرف آن ارگان و کارشناسان ثبت اسناد و املاک نخواهد کرد.
حال سوالات من این است که:
۱- در این میان چه کسی مقصر و متخلف است؟۲- وظایف هیئت نظارت ثبت اسناد و املاک استان در این خصوص چیست؟ آیا دو نفر قاضی حاضر در هیئت نباید پرونده های طرفین را از اساس بررسی و تخلفات را گزارش نماید یا اینکه فقط بر اساس تعارض رای بر ابطال سند ما خواهند داد؟
۳- در صورت اثبات تخلف آشکار آن ارگان و همدستی محتمل اداره ثبت اسناد و املاک با آن ارگان، تکلیف ضرر و زیان و حقوق ضایع شده ما در این مدت و در خلال معامله صورت گرفته چه خواهد بود؟
۴- در صورت اثبات تخلف آن ارگان، آیا مي توانيم به جرم جعل اسناد و استفاده از سند مجعول علیه آنها شکایت کنیم؟
۵- آیا بر اساس ادعای آنها در خصوص تصرف زمین مورد بحث ما، این امکان را داریم تقاضای اجرت المثل ایام تصرف را ارائه دهیم؟
۶- تکلیف ما در خصوص تخلف اداره ثبت اسناد و املاک چه خواهد بود؟
با سپاس
-
۱۳۹۹/۰۵/۲۷ در ۱۶:۴۹ #74101
با سلام
پاسخ سئوالات شما به قرار ریر است:
1- مقصران کارشناس نقشه بردار ثبت در هنگام جانمایی محل و مأمور ثبت در هنگام تنظیم صورتجلسه تحدید حدود می باشند.
2- رسیدگی به اشتباهات ثبتی و دیگر موارد داخل در صلاحیت رسیدگی هیأت نظارت به شرح ماده 25 (اصلاحی ۱۳۵۱/۱۰/۱۸) قانون ثبت اسناد و املاک کشور و ماده 16 آیین نامه قانون ثبت املاک است که از جمله آن رفع اشتباهات ثبتی و تعارض در اسناد مالکیت است.
در صورت تشخیص تعارض در اسناد مالکیت از سوی هیأت فوق، اصل بر صحت سند سابق است ولی سند معارض به موجب «ماده 3 (اصلاحی مصوب 1351) لایحه قانونی راجع به اشتباهات ثبتی و اسناد مالکیت معارض» دو ماه مهلت دارد نسبت به طرح دعوای حقوقی ابطال سند مالکیت مقدم در دادگاه اقدام و گواهی آن را ارائه نماید. حکم نهایی دادگاه تعیین کننده اعتبار یکی از دو سند مالکیت معارض است.
3- در صورت وجود ارکان مسئولیت، مطالبه ضرر و زیان بر اساس مواد 1 و 2 قانون مسئولیت مدنی و همچنین ماده 331 قانونی مدنی صورت می گیرد.
4- با توجه به توضیحات بیان شده در سئوال، ارکان جرایم جعل و استفاده از سند مجعول وجود ندارد.
5- در صورت ابطال سند مالکیت مقدم و با جمع شرایط بیان شده در بند سوم و ارکان دعوای مطالبه اجرت المثل، این دعوی قابل طرح خواهدبود.
7-تخلفات اداری مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات اداری قابل رسیدگی می باشد.
در ارتباط با سئوال شما، مطالعه تاپیک
توصیه می شود.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.