رویه اجرای رای دستور فروش ملک مشاعی

نمایش 3 پاسخ رشته ها
  • نویسنده
      آواتار حقوقی قضاوت آنلاینshimasaleh
      • مشارکت‌کننده

من بعد از فوت والدینم بعلت تجرد در منزل پدری ماندم که یکی از برادرها رفته رای دستور فروش گرفته که منزل را از بقیه بخرد یا به غیر در مزایده بفروشد.

من رای را ندیدم و خبر نداشتم اما الان در اجرای احکام مدنی به مزایده رفته و کارمندان اجرای احکام هم رفتار تند و نامحترمانه برای سوالات من کردند…

می خواهم بدانم، فرض که شخصی ملک را خرید:

1- آیا اجرای حکم فورا بعد از فروش من را از ملک بیرون می کند یا خریدار اول ملک را می خرد و بعد برای تخلیه من خودش اقدام جداگانه حقوقی تخلیه یا خلع ید می کند؟

2- اگر اجرای احکام وظیفه خلع ید من را دارد، معمولا چقدر مهلت می دهد؟

3- آیا اجرای احکام سهم پول من را فورا می دهد تا بتوانم منزلی اجاره کنم یا پرداخت پول منوط به تخلیه است؟

4- آیا خریدار پول را یکجا به اجرای احکام می دهد یا ممکن است قسطی باشد؟

متشکر میشم روال اجرای رای دستور فروش بعد از برگزاری مزایده رو تا جای ممکن برای من مشخص کنید تا بفهمم بهترین گزینه برای تهیه مسکن جایگزین چیه؟

ترازوی عدالتکیانوش جاودانی
        • مدیر انجمن

با سلام

بعد از برگزاری مزایده و تعیین برنده آن، این شخص باید بهای آن را یکجا به حسابی که اجرای احکام تعیین می کند، پرداخت کند.

تشریفات انتقال ملک از مالکیت شرکای مشاعی به مالکیت برنده مزایده، بعد از پرداخت کامل ارزش ملک مطابق نظریه ارزیاب (کارشناس) صورت گیرد.

ثمن پرداختی به نسبت مالکیت هر یک از شرکای مشاعی، بین آنان تقسیم می شود.

تخلیه  ملک و تحویل  آن به برنده مزایده توسط اجرای احکام صورت می گیرد و خریدار نیازی به طرح دعوای حقوقی ندارد.

برای آشنایی با جزئیات دستور فروش و نحوه اجرای آن

‌قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب ۲۲ آبان ۱۳۵۷ مجلس

و همچنین

آیین نامه قانون افراز و فروش املاک مشاع مصوب آذر ماه سال ۱۳۵۷ مصوب ۲۰ اردیبهشت ۱۳۵۸ شورای اتقلاب

را مطالعه کنید.

آواتار حقوقی قضاوت آنلاینsalar
          • مشارکت‌کننده

با سلام

اعتبار کارشناسی قیمت اموال غیر منقول جهت مزایده ارایه می شود چقدر است و مبنای تاریخ زمان تحویل به اجرای احکام یا روز مزایده

و آیا با کارشناسی جدید که تفاوت فاحشی با کارشناسی قبل دارد، موجب ابطال مزایده می شود یا اینکه ما به تفاوت قیمت را برنده مزایده باید بپردازد؟

چون تا صدور سند برای برنده اجرای احکام هیچ پولی به طرفین پرداخت نمی کند. تکلیف شرکای ملک در شرایط تورم که ارزش ملک آنها بعد از 9 ماه 3 برابر شده و با پول سه شریک امکان خرید همان ملک به سختی امکان پذیر است.

لوگوی قضاوت آنلاینمدیر
            • مدیرکل انجمن

با سلام

سئوال شما بر خلاف «بند 6 ضوابط طرح پرسش حقوقی در انجمن» در تاپیک حاضر مطرح گردید. برای پاسخگویی مدیران انجمن باید آن در تاپیک مستقل مطرح کنید.

لطفاً برای حفظ نظم مطالب «قوانین انجمن» را رعایت نمایید.

نمایش 3 پاسخ رشته ها
          • برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.