برچسب ها: افراز مال مشاع, انواع تقسیم مال مشاع, تقسیم به افراز, تقسیم به تراضی, تقسیم به تعدیل, تقسیم به رد, تقسیم مال مشاع, تقسیم مال مشترک, توافق در تقسیم مال مشاع, قرارداد تقسیم مال مشاع, قرارداد تقسیم مال مشترک, ماده 309 قانون امور حسبی
- این موضوع 1 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 00:27در2019/06/05 بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
2019/06/05 در 00:15 #41472
با عنایت به تاپیک «اعتبار عقد صلح بعد از فوت مصالح در تقسیم ترکه متوفی» و مباحث صورت گرفته در آن، همچنین با توجه به این که ماده ۳۰۹ قانون امور حسبی مقرر می دارد: «اشخاص ذينفع ميتوانند در دادگاه حاضر شده به تراضی قراری راجع به مقدمات تقسيم يا طرز تقسيم اموال بگذارند. در اين صورتدادگاه صورتمجلسي مشتمل بر قرارداد نامبرده تنظيم مينمايد.»
آیا ماده فوق در زمان طرح دادخواست تقسیم ترکه و مطالبه سهم الارث قابلیت اجرا توسط خوانده را دارد یا قابلیت استناد به آن فقط قبل از طرح دعوی بوده و پس از آن دادگاه با تعیین جلسه دادرسی به دعوی رسیدگی می نماید؟
زیرا ورثه به عنوان خواهان مدعی شده اند خوانده اموال را در اختیار دارد و حاضر به تقسیم نیست، در صورتی که کذب بوده و تاکنون برای تقسیم نظر خوانده را جویا نشده و حال ضمن مطالبه سهم الارث، درخواست هزینه دادرسی از خوانده را دارند.
[kkratings]لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=41472
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل -
2019/06/05 در 00:45 #41478
با درود
پاسخ سئوال شما را ضمن بیان نکات کاربردی تقسیم مال مشاع به شرح زیر خواهم داد:
اول- با توجه به آنچه که پیش تر در پست «اشخاص حقیقی یا حقوقی اجازه تفکیک یا افراز اموال غیرمنقول را ندارند» بیان شد، تقسیم عبارت است از تفکیک حصه هر یک از مالکین مال مشاعی معین به تراضی یا از طریق حکم دادگاه.
دوم- با نظر داشت مواد 589 الی 606 قانون مدنی، هر یک از شرکای مال مشاع می توانند هر زمان که بخواهند با تراضی یکدیگر آن را میان خود تقسیم و براساس تقسیم نامه در حصه خود تصرف نمایند. اما وجود این اختیار مانع از آن نخواهد بود تا یک یا همه مالکین مشاعی بخواهند این تقسیم حسب مورد از طریق دادگاه و یا اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک صورت گیرد. از مصادیق بارز تقسیم اخیر، وجود اختلاف میان وارث متوفی نسبت به نحوه تقسیم ترک مال غیرمنقول میان آنان را می توان نام برد.
سوم- در صورت نیاز یکی از شرکای مال مشاع به انجام تقسیم از طریق دادگاه با لحاظ صلاحیت این مرجع، حق خواهد داشت زمینه هایی که برای تقسیم ترکه دارد را مطابق ماده 307 قانون امور حسبی همزمان با تقدیم دادخواست تقسیم ماترک مطرح و پیشنهاد دهد.
چهارم- با توجه به احکام مواد 307 ، 308 و 310 قانون امور حسبی باید بر آن بود که ماده 309 این قانون ناظر به زمانی است که بعد از دستور تعیین وقت رسیدگی و متعاقب ابلاغ آن به طرفین، به موجب احضاریه طرفین به جلسه دادرسی دعوت و درخواست تقسیم ترکه در دادگاه مورد رسیدگی قرار می گیرد که حسب مورد به لحاظ زمینه های پیش گفته و یا پیشنهاد دادرس دادگاه طرفین نسبت به مقدمات تقسیم یا طرز تقسیم اموال میان خود تراضی می نمایند که در این صورت دادگاه قرارداد آنان را صورتجلسه می کند.
منظور از مقدمات تقسیم عبارت است از تعیین کارشناس، نقشه بردار اموال غیرمنقول و ارزیاب و امثال آن می باشد.
پنجم- تقسیم مال مشاع در دادگاه حسب مورد به یکی از سه صورت تقسیم به افراز، تقسیم به تعدیل (بدون رد اضافه از خارج به یکی از ورثه) و تقسیم رد (اضافه از خارج به یکی از ورثه) صورت می گیرد.
ششم- در ارتباط با آثار توافق وراث در تقسیم ترکه آرای دادگاههای حقوقی تهران در پست «گزارش اصلاحی مستند به توافق وراث در تقسیم ترکه، قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است» را مطالعه نمایید.
[kkratings]لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=41472
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی تبلیغ متنی: بهترین وکیل مشاوره حقوقی رایگان آنلاین در موسسه تهران وکیل
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.