برچسب ها: الزام به اخذ پایان کار, خسارت تأخیر در انجام تعهد, خسارت تأخیر در تنظیم سند, خواندگان دعوای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال, گواهی پایان کار ساختمان, گواهی عدم حضور در دفترخانه
- این موضوع 3 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۰:۳۵در۱۳۹۸/۱۲/۲۲ بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۸/۱۲/۰۴ در ۱۷:۲۲ #56556
با سلام و احترام
اینجانب در بهمن 97 یک باب مغازه را به صورت قولنامه ای از آقای «الف» خریداری کردم. البته مغازه مذکور دو دست قولنامه ای چرخیده ، یعنی از مالک اصلی به الف و از الف به اینجانب.
در قولنامه موعد تنظیم سند شهریور 98 مقرر شده بود و آقای الف متعهد بود که در صورت تاخیر در انتقال سند، به اینجانب مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت نمایند.
در موعد مقرر فروشنده در دفترخانه حاضر نشد و اظهار کرد که سند ملک هنوز صادر نشده است و به همین دلیل بنده باید با مالک اصلی تماس بگیرم. البته قبل از انجام معامله فروشنده اظهار کرده بود که سند ملک 2 ماه دیگر آماده می شود و بنده نیز به حرف ایشان اعتماد کردم
خلاصه اینکه نهایتا در همان روز در بنگاهی که قولنامه بسته شده بود، با مالک اصلی توافق کردم که تاریخ انتقال سند از شهریور 98 به 1 اسفند 98 تغییر یابد. تعهد مذکور نیز در پشت قولنامه نوشته و مقرر شد که در صورت تاخیر ایشان، مبلغی را به عنوان جریمه به اینجانب پرداخت نمایند. در ضمن این تعهد به امضا و اثر انگشت ایشان نیز رسید اما در تاریخ مقرر در دفتر خانه حضور پیدا نکردند و گواهی عدم حضور ایشان صادر شد.
حال با توجه به اینکه از یک طرف بنده با اقای الف قراداد بستم و ایشان در مقابل اینجانب متعهد به انتقال سند در شهریور 98 بودند اما حاضر نشدند و بنده نیز به دلیل توافقی که با مالک اولیه داشتم، گواهی عدم حضور اقای الف را نگرفتم و از طرف دیگر با توافق جدیدی که با مالک اولیه داشتم، ایشان نیز حضور پیدا نکردند، اما این بار گواهی عدم حضور ایشان را گرفتم. می خواستم بپرسم که:
اول- آیا می توانم از مالک اولیه به موجب تعهدی که در پشت قولنامه به امضا و اثر انگشت ایشان رسید، جریمه بگیرم؟
دوم- در صورت طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی و مطالبه جریمه، هیچ آدرسی از مالک اولیه ندارم تنها نام خانوادگی و شماره موبایل ایشان را دارم، آیا برای طرح دعوا کفایت می کند؟
سوم- در روز گذشته به شهرداری مراجعه کردم و متوجه شدم که به دلیل مشکلات پایان کار، هنوز سند مغازه صادر نشده است، آیا در اینصورت طرح دعوا برای الزام به تنظیم سند مفید خواهد بود یا راه حل دیگری غیر از طرح دعوا برای این مسئله وجود دارد؟
از اینکه وقتتان را در اختیار اینجانب قرار دادید، سپاسگزارم.
5/5 = (3 امتیاز)لینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=56556
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۸/۱۲/۰۹ در ۲۲:۱۸ #58521
با درود
پاسخ سئوالات شما به ترتیب به شرح زیر می باشد:
اول- با توجه به تعهد اولیه مالک اصلی در انتقال رسمی ملک به شخص الف و لحاظ انتقال ملک از این شخص به شما که قائم مقام قراردادی وی محسوب می شوید و با عنایت به تعهد مستقل مالک اصلی، پاسخ سئوال شما مثبت است.
دوم- برای اقامه دعوای علیه هر شخصی اعم از حقیقی یا حقوقی نیاز به اقامتگاه قانونی یا قراردادی است.
با توجه به این که رابطه حقوقی شما ناشی از قرارداد تنظیمی می باشد، می توانید اقامتگاهی که مالک در قرارداد خود با شخص الف ذکر کرده است را در دادخواست قید نمایید، زیرا این اقامتگاه به موجب ماده 1010 قانون مدنی معتبر است.
همچنین می تواند با ارائه مشخصات هویتی مالک و شماره همراه وی به یکی از دفاتر خدمات تلفن همراه، آخرین محل اقامت را اخذ نماید.
سوم- با توحه به عدم اخذ پایان کار، باید در ستوان خواسته دادخواست، الزام مالک به اخذ پایان کار را نیز قید شود.
فراموش نکنید که در دعوای «الزام خوانده اول (مالک اصلی) به اخذ پایان کار، تنظیم سند رسمی انتقال و پرداخت خسارت ناشی از تأخیر در انجام این تعهد با احتساب شاخص بانک مرکزی» باید شخص «الف» را به عنوان خوانده ردیف دوم در ستون خواندگان در دادخواست ذکر و طرف دعوی قرار دهید والا دعوای شما رد خواهدشد.
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ در ۱۹:۱۳ #62085
با سلام
از پاسخگویی حضرتعالی به سوال قبلی سپاسگزارم.
در رابطه با سوال قبلی که پرسیده شد، فراموش کردم یک سوال را بپرسم.
بنده با اقای الف قولنامه یک باب مغازه را منعقد کردم، مغازه مذکور قبلا دو دست قولنامه ای چرخیده بود، از مالک اولیه به الف و از الف به اینجانب. طبق قولنامه موعد تنظیم سند شهریور 98 بود که آقای الف نیامدند و بنده نیز به دلیل توافق جدیدی که با مالک اولیه داشتم مبنی بر تنظیم سند در 1 اسفند 98 گواهی عدم حضور آقای الف را نگرفتم.
از سوی دیگر تعهد مالک اولیه به انتقال سند در تاریخ 1 اسفند در پشت همان قولنامه نوشته شده و به امضا و اثر انگشت مالک اولیه نیز رسیده، و در تاریخ مذکور ایشان تعهد به حضور داشتند اما حضور نیافتند.
با توجه به انچه ذکر شد دفتر خانه ابتدا نمی دانست که گواهی عدم حضور را به نام الف صادر کند یا مالک اولیه نهایتا نیز دفتر دار به منشی خود (دفتریار) گفت چون در قولنامه اقای الف فروشنده می باشد، گواهی عدم حضور الف باید صادر شود، البته به دلیل تردیدی که داشتند گواهی عدم حضور را دست نویس نوشتند،
حال می خواستم بدانم که گواهی عدم حضور باید به نام آقای الف صادر شود یا مالک اولیه که طبق توافق جدید تعهد به حضور داشتند؟
به فرض اگر پاسخ جنابعالی این است که گواهی عدم حضور باید به نام مالک اولیه صادر شود اگر دفتر خانه گفته اینجانب مبنی بر صدور گواهی عدم حضور به نام مالک اولیه را نپذیرفت، آیا گواهی عدم حضور صادر شده به نام الف ارزش قضایی دارد و می تواند مبنای مطالبه خسارت تاخیر تادیه از مالک اولیه باشد یا خیر؟
البته بنده به دفتر خانه گفتم که چرا گواهی عدم حضور را به نام مالک اولیه که طبق مندرجات پشت قولنامه متعهد به حضور هستند صادر نمیکنید، ایشان در پاسخ گفتند به این خاطر که در قولنامه فروشنده آقای الف است. حال می خواستم بدانم صدور گواهی عدم حضور به نام الف صحیح است یا مالک اولیه؟
پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم
۱۳۹۸/۱۲/۲۲ در ۱۰:۳۵ #62539
با درود
1- مطابق قانون سر دفتر اسناد رسمی باید گواهی عدم حضور طرفین معامله را حسب مورد به نام مالک سند رسمی و آخرین خریدار قولنامه ای صادر کند.
در فرض صدور گواهی مزبور به نام اشخاصی غیر ذینفع در معامله، آنان نمی توانند از آن استفاده نمایند.
2- نسبت به کیفیت صدور گواهی در خصوص معاملات موضوع پرونده شما، پاسخ قطعی نیازمند مطالعه اسناد معاملات منعقده می باشد.
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.