برچسب ها: اجرای حکم, اجرای حکم خلع ید, تخلیه اماکن آموزشی, خلع ید از کل ملک, خلع ید از ملک مشاعی, دادگاه صادرکننده اجراییه, شرایط صدور اجراییه, قانون اجرای احکام مدنی, ماده 1 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 19 قانون اجرای احکام مدنی, ماده 5 قانون اجرای احکام مدنی, مرجع صدور اجراییه, مقدمات صدور اجراییه
- این موضوع 4 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۳:۳۹در۱۳۹۹/۰۲/۲۴ بدست farshadjahanbakhshi بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۲/۲۱ در ۲۲:۲۹ #67135
سلام
در پرونده ای دادگاه بدوی حکم خلع ید فقط از یک آپارتمان مشاع تحت تصرف خوانده که خودش هم مالک مشاعی است، در یک ساختمان تفکیک نشده را، صادر کرد.
در حکم بدوی تصریح کرده که
خلع ید با وجود اشاعه کل ملک، فقط از همان آپارتمان است و تسری به کل ملک ندارد
و بطور واضح هم نوشته است.
دادگاه تجدید نظر حکم را تایید کرده اما نوشته:
در خصوص تجدیدنظر خواهی از حکمی که خلع ید مشاعی از کل ملک صادر شده است
حکم تایید می گردد.
یعنی تجدیدنظر حکم بدوی را شاید به اشتباه تفسیر به خلع ید مشاعی کرده و احتمالا به همین خاطر تایید هم کرده
حالا می خواستم بدانم، با توجه به اینکه نوشته، حکم بدوی تایید می شود، اجرای احکام باید طبق مفاد حکم تجدیدنظر اجرائیه صادر کند یا طبق مفاد حکم بدوی؟
-
۱۳۹۹/۰۲/۲۳ در ۱۳:۵۹ #67168
با درود
1- با توجه به ماده 1 قانون اجرای احکام مدنی، صدور اجراییه نسبت به حکمی صورت می گیرد که قطعی شده باشد.
2- با عنایت به مواد 330 الی 332 و مواد 367 و 368 قانون آیین دادرسی مدنی، حکم قطعی، حکم است که دارای یکی از شرایط زیر باشد:
الف- حکمی دادگاه بدوی که به صورت قطعی صادر شده باشد.
ب- حکمی دادگاه بدوی که به علت عدم تجدیدنظرخواهی در مهلت مقرر، قطعی شده باشد.
پ- حکمی دادگاه تجدیدنظر که در مقام تجدیدنظرخواهی از حکم دادگاه بدوی صادر شده باشد.
ت-حکم دیوان عالی کشور که در مقام فرجامخواهی از حکم دادگاه بدوی که در مهلت تجدیدنظرخواهی مورد تجدیدنظر قرار نگرفته، صادر شده باشد.
ث- حکم دیوان عالی کشور که در مقام فرجامخواهی از حکم دادگاه تجدیدنظر استان صادر شده باشد.
3-صدور اجراییه با دادگاهی است که حکم اولیه را صادر کرده است.
بنا به مراتب و با توجه به این که حکم بدوی موضوع سئوال در اثر تجدیدنظرخواهی از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر گردیده است، این حکم مطابق مواد 5 و 19 قانون اجرای احکام مدنی با اجراییه ای که دادگاه بدوی صادر می کند، زیر نظر این دادگاه اجراء خواهدشد.
-
۱۳۹۹/۰۲/۲۳ در ۲۰:۰۵ #67170
سلام
ممنون از پاسخ حضرتعالی
متاسفانه بی دقتی دادگاهها غیر قابل باور هست.
با مراجعه من مشخص شد، دادگاه تجدیدنظر حکم را تا انتها نخوانده و تصور کرده خلع ید مشاعی صادر شده و به همین خاطر هم در توضیحات حکم تجدیدنظر تفسیر اشتباه را نوشته وگرنه حکم بدوی کاملاً غلط است و بدون احراز مالکیت از آپارتمان، حکم خلع ید صادر کرده، به همین راحتی بدون ارجاع به کارشناس یک مالک را آواره اجاره نشینی کرده و مالک دیگر در ملک مشاع مانده است.
قاضی بدوی هم می گوید خواهان تقاضای خلع ید یک ملک مشاعی را کرده و ما خلع ید همان مالک را صادر می کنیم و می گوید به خلع ید مشاعی اعتقاد ندارد چون نتیجه حکم بیش از خواسته است و می گوید شما هم برو دفتر خدمات خلع ید خواهان را درخواست کن.
به نظرم رویه ای غیر منطقی است و فکر نمی کند در وضعی که چند ماه است کسب و کارم خوابیده و در گذران زندگی مانده ام، چطور باید پول وکیل و غیره بیاورم.
ممنون از پاسخ شما
-
۱۳۹۹/۰۲/۲۳ در ۲۳:۲۵ #67198
با درود
هر چند به جهت عدم دسترسی به آرای مورد نقد شما، علت و نحوه وقوع اشتباه مشخص نیست و نمی توان نسبت به صحت و سقم این آراء اعلام نظر نمود، لکن هیچ مقام قضایی نمی تواند در موضوعی که قانون حکم قضیه ای را تصریح نموده است، اجتهاد در مقابل نص کرده و نظرات قضایی شخصی را اعمال کند.
-
۱۳۹۹/۰۲/۲۴ در ۱۳:۳۹ #67204
سلام
ممنون از پاسخ شما
من ملک مشاع تفکیک نشده را تخلیه می کنم و همش میفته دست خوانده و همه رو می سپرم به خدا،
البته بنده به اشتباه تصور می کردم اجرائیه را باید طبق تفسیر دادگاه تجدیدنظر صادر کرد، چون تجدیدنظر طبق همون تفسیر رای را تایید کرده و گرنه شاید تایید نمی کرد و تصور می کردم چون تجدیدنظر نوشته خلع ید مشاعی از پلاک ثبتی صادر شده دادگاه بدوی با همین تفسیر اجرائیه صادر می کنه که خب چنین نیست.
ممنون از پاسخگویی
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.