برچسب ها: اقامه دعوا علیه مدیر عامل شرکت, اقامه دعوا علیه هیأت مدیره شرکت, طرح دعوا علیه مدیر عامل شرکت, طرح دعوا علیه نماینده حقوقی شخص حقوقی, طرح دعوا علیه هیأت مدیره شرکت, عدم طرح دعوا علیه مدیر عامل شرکت, ننوشتن نام مدیر شرکت, ننوشتن نام نماینده شرکت
- این موضوع 5 پاسخ، 3 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۷:۰۷در۱۳۹۸/۰۳/۳۰ بدست علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۸/۰۳/۱۹ در ۱۱:۵۸ #41628
در دعوی شخص «الف» به طرفیت شخص «ب» که شرکت تعاونی مسکن می باشد، خواهان در ستون خوانده نام شرکت تعاونی مسکن و آدرس محل اقامت آن را درج نموده است. پس از ارجاع پرونده به شعبه و ابلاغ به خوانده و تشکیل جلسه دادرسی، رئیس شعبه مربوطه به علت عدم طرح دعوی علیه هیأت مدیره بعنوان مدیر شرکت در ستون خوانده به استناد ماده 52 آ.د.م قرار رد عوی صادر نموده است.
*تبصره 2 ماده 51 آ.د.م اشعار میدارد زمانی که خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد نام و اقامتگاه آن نوشته خواهد شد لذا، (معاونت آموزش قوه قضاییه در مقاله ای بیان می دارد: اگر هنگام اقامه دعوی شخص حقوقی طرف دعوی قرار گیرد و به اصطلاح خوانده باشد، خواهان صرفاً نام شرکت یا مؤسسه دولتی و نشانی آن را در ستون خوانده ذکر می کند و نیازی به معرفی مدیر عامل یا نماینده شخص حقوقی از سوی خواهان نیست.)
به نظر بنده شخص حقوقی مطابق اساسنامه ملزم به معرفی نماینده و مدیر یا وکیل خود است نه خواهان، زیرا در اکثر موارد خواهان اطلاع کامل و دقیقی از اسامی هیأت مدیره و متن اساسنامه شرکت نداشته تا خود مسولیتی که برعهده شرکت می باشد انجام دهد.
استناد قاضی محترم به ماده 52 آ.د.م یعنی نسخ ماده قبل، آیا قانونگذار به این نحو عمل می نماید که ماده 1 را وضع و سپس در ماده 2 آن را نسخ کند یا تفسیر قضات این مشکلات را بوجود می آورد؟ ضرر وارده به خواهان به دلیل این تفسیر که منجر به رد دعوی و هزینه های دیگر می شود چگونه قابل پیگیری است؟ آیا نظارتی بر اینگونه تفاسیر است؟
تحلیل شما از تبصره 2 ماده 51 و 52 آ.د.م چیست؟
-
۱۳۹۸/۰۳/۱۹ در ۱۸:۲۴ #41656
طرح دعوا علیه شرکت های تجاری باید به طرفیت شرکت با نمایندگی مدیر آن صورت گیرد
با درود
شرکت ها به عنوان یکی از مصادیق انواع اشخاص حقوقی دارای شخصیت حقوقی مستقل از اعضای خود می باشند و به تصریح ماده 588 قانون تجارت شخص حقوقی میتواند دارای كلیه حقوق و تكالیفی شود كه قانون برای اشخاص حقیقی قائل است مگر حقوق و وظائفی كه فقط انسان می توان دارای آن باشد مانند حقوق و وظایف ابوت.
در عین حال باید توجه داشت که، اداره شخص حقوقی و اختیار اعمال حقوق و اجرای تکالیف ذکرشده توسط هیأت مدیره به عنوان یکی از ارکان شرکت صورت می گیرد که ممکن است برحسب نوع شرکت و اساسنامه تنظیمی این امر توسط رئیس هیأت مدیره، مدیر عامل اعم از از داخل یا خارج شرکت و در برخی موارد مهم مانند امضاء اسناد تعهدآور و طرح و پاسخگویی به دعاوی، بطور مشترک توسط مدیرعامل به همراه یک یا دو شخص از اعضای هیأت مدیره به عمل آید.
به موجب ماده 26 نظامنامه اجرای قانون ثبت شرکتها مصوب خرداد ۱۳۱۰ هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند برای کسب اطلاع از وضعیت ثبتی هر یک از شرکت های ایرانی و خارجی به دفتر ثبت شرکت مراجعه کند اما تصاویر اسناد مربوط به شرکت های فوق تنها به اشخاص ذینفع داده می شود.
بنابراین چنانچه شخص حقوقی طرف دعوایی باشد، خواهان آن دعوا باید ابتدائاً نسبت به اخذ مشخصات شخص حقوقی، محل استقرار، اعضای هیأت مدیره، مدیر عامل، نمایندگان دارای اختیار در امضاء اسناد تعهدآور و مجاز به طرح اقامه دعوا و پاسخگویی به آن به طریق مقتضی از جمله مراجعه به ثبت شرکت ها اقدام و آنگاه نسبت به طرح دعوی علیه شرکت با نمایندگی نمایندگان مربوطه اقدام نماید.
بنابه آنچه بیان شد، در ارتباط با سئوال شما باید تبصره 2 ماده 51 و نیز ماده 52 قانون آیین دادرس مدنی را با لحاظ نکات بیان شده مورد تحزیه و تحلیل و تفسیر قرارداد.
براساس فوق، به می رسد که مدیر دفتر دادگاه می بایست در اجرای بند 2 ماده 53 قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به صدور اخطار رفع نقص برای خواهان از جهت عدم تعیین نماینده شرکت تعاونی مسکن اقدام می نمود.
علاوه بر آن، در صورتی که مدیر دفتر دادگاه نسبت به تکلیف فوق عمل ننمود، دادگاه می بایست با توجه به مواد 64 و 66 قانون فوق پیش گفته با ذکر نواقص فوق دادخواست را به دفتر اعاده تا مدیر دفتر به تکلیف قانونی ذکرشده در فوق اقدام می نمود.
معالوصف، متأسفانه در عمل کمتر شاهد رعایت مقررات اخیرالذکر از سوی دادگاهها بوده و در نتیجه به کیفیتی که در پرونده شما عمل شد، اقدام میشود که به نظر مغایر قانون است زیرا موجب تضییع حقوق خواهان از جهت تحمیل هزینه دادرسی برای طرح اقامه دعوای مجدد با ذکر مشخصات نماینده شخص حقوقی است.
-
۱۳۹۸/۰۳/۲۰ در ۱۰:۰۶ #41681
ضمن سپاس از پاسخ شما
متاسفانه مکررا در مواردی با مراجعه به مرجع ثبت شرکتها با اعلام این که سهامدار شرکت می باشیم و درخواست مواردی که در پاسخ مطرح نمودید ارایه دادهایم با این جمله که ما به کسی اطلاعات شرکت را نمی دهیم جز دادگاه، روبه رو میشویم. واقعاً سیستم اداری گاهی خود را بالاتر از هر قانون و مرجعی می داند و این مردم را کلافه و سردرگم نموده است.
-
۱۳۹۸/۰۳/۲۰ در ۱۷:۴۶ #41752
با درود
ضمن ابراز تأسف از مراتب بیان شده؛
پیشنهاد می شود درخواست کتبی با ذکر تصاویر اسناد مورد نیاز، ضمیمه کردن مستندات ذینفعی خود و با استناد به ماده 26 نظامنامه سابق الذکر خطاب به رئیس مرجع ثبت شرکت ها، درخواست اجرای ماده فوق را نمایید و اگر باز هم پاسخ همانی عنوان شد که بیان نمودید، تقاضا نمایید مراتب را عیناً ذیل درخواست شما منعکس نمایند. متعاقب این امر نزد رئیس سازمان ثبت یا معاون ایشان در امور ثبت مراجعه و موضوع را مطرح نمایید تا انشاء الله به خواسته خود نایل آیید.
-
۱۳۹۸/۰۳/۳۰ در ۱۰:۱۱ #41944
با سلام
بنده تجربه چندانی ندارم اما برای طرح دعوی علیه شرکت می توان با مراجعه به قسمت جستجوی آگهیهای قانونی وب روزنامه رسمی کشور و وارد کردن نام شرکت یا شناسه ثبت یا . . . به اطلاعات دقیقی از شرکت و هیات مدیره و . . . که در طرح دعوی نیاز باشه را کسب کنید.
یا علی
-
۱۳۹۸/۰۳/۳۰ در ۱۷:۰۷ #41960
با درود و ضمن سپاس از اطلاع رسانی شما
در ارتباط با بانک اطلاعاتی جستجو آگهی قانونی منتشره در روزنامه رسمی باید به دو نکته توجه داشت:
اول- آگهی های فوق تنها شامل آگاهی های قانونی منتشره در روزنامه رسمی از سال 1382 به بعد است و نه همه آگهی های منتشره تاکنون.
دوم- میزان دسترسی به اطلاعات شرکت مورد نظر بستگی تام به نوع آگهی منتشره آن شرکت در روزنامه رسمی دارد. به عنوان نمونه، آگهی دعوت بستانکاران یا تغییرات سرمایه شرکت حاوی اطلاعات چندانی از شرکت نخواهد بود اما آگهی تأسیس شرکت می توان اطلاعات بیشتری در اختیار ما قراردهد.
به جهت فوق، پیشنهاد می شود که اگر شماره ثبت شرکت مورد نظر را در اختیار دارید، از طریق درج این شماره اقدام به جستجو نمایید تا به این طریق فهرست تمامی آگهی های آن شرکت به صورت یکجا برای شما به نمایش درآمده و بتوانید با سرعت به مفیدترین آگهی حاوی بیشترین اطلاعات راجع به شرکت مورد نظر دست یابید.
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.