برچسب ها: اجرای صیغه طلاق, اعمال وکالت در طلاق, تبصره ماده 15 قانون حمایت خانواده, تنفیذ حکم طلاق, تنفیذ طلاق خارجی, حکم طلاق خارج کشور, دعوای تنفیذ حکم طلاق, شروط ضمن عقد نکاح, طلاق خارجی, طلاق نامه خارجی, عقد ایرانی, عوای تنفیذ طلاق, گواهی اجرای صیغه طلاق, ماده ۱۰۰۱ قانون مدنی, ماده 1130 قانون مدنی, ماده 15 قانون حمایت خانواده, ماده 169 قانون اجرای حکم مدنی, ماده 173 قانون اجرای حکم مدنی, ماده 31 قانون ثبت احوال, نحوه اجرای شروط ضمن عقد نکاح, وکالت در طلاق
- این موضوع 4 پاسخ، 3 کاربر را دارد و آخرین بار در ۱۲:۵۸در۱۳۹۹/۰۴/۱۱ بدست
علیرضا مرادی بهروزرسانی شده است.
-
نویسندهنوشتهها
-
-
۱۳۹۹/۰۴/۰۹ در ۱۲:۰۴ #71307
سلام
با تشکر از مطالب ابن وب سایت
دختر من شش سال پیش در ایران با همکلاسی خودش ازدواج کرد . آقای داماد رتبه برتر کنکور بود که پذیرش گرفت رفت آمریکا.
متاسفانه در اونجا با وجود داشتن یک فرزند، پسر جذب گروه های تارک دنیا شده، از زندگی عادی خارج شد، طوری که برای چند سال بنده خرجی می فرستادم.
با گرون شدن دلار، برای من امکان فرستادن پول نیست و ایشان دست به خشونت برای دریافت ماهیانه پول زده و طلاهای دخترم سرقت کرده که با دستور مددکار پلیس، بخاطر درگیری و ضرب شتم، دخترم مجبور به ترک خانه شده و باز دست به تهدید دخترم زده طوری که دخترم که اصولا محجبه هست و طلاق براش خط قرمز هست، فکر می کنه که دیگه با این آدم هیچ راهی به جز جدایی نداره
اونجا مددکار پلیس که هر روز در تماس با دخترم هست میگه ما نمی تونم کاری برای طلاق بکنیم چون عقد ازدواج در کشور ما نبوده ولی می تونیم کمک کنیم شما طلاق نامه خارجی بگیری اما کشوری که توش طلاق صورت گرفته، این طلاق نامه رو قبول نمی کنه و فقط برای آمریکا معتبره
دخترم مهریه سنگین عند الاستطاعه داره و شوهر نفقه هم نمی ده، فقط مددکار پلیس به زور سهمی برای هزینه فرزند مشترک آن هم به زور و مستقیم از حساب بانکی پدر می گیره و می ریزه به حساب دخترم
در عمل هیچکدام از شروط دوازده گانه طلاق که در عقد نامه اینها قید شده، برای ما به این راحتی قابل اثبات نیست، چون در اینجا زندگی نمی کنند.
می خواستم بدانم در این موارد با چه توجیهی ما می تونیم در ایران طلاق بگیرم؟
آیا طلاق نامه خارجی بعنوان نشانه موثر هست؟
امتیاز شما به مطلبلینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71307
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۹/۰۴/۰۹ در ۱۳:۳۱ #71339
با سلام
با توجه به «بند 7 ضوابط طرح پرسش حقوقی در انجمن های مشاوره حقوقی» نام مدیر بیان شده در سئوال شما حذف گردید.
سئوال شما ترجیحاً توسط مدیر مورد نظرتان پاسخ داده خواهدشد.
امتیاز شما به مطلبلینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71307
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۹/۰۴/۱۱ در ۰۰:۳۹ #71392
با درود
ضمن ابزار تأسف از شرایط پیش آمده، در سئوال شما به صورت منجز مشخص نیست که طلاق خارجی بدون صدور حکم دادگاه صورت گرفته یا خیر، زیرا از یک طرف بیان شدکه مدکار پلیس گفته می تواند کمک کند تا طلاق بگیرید ولی از طرفی دیگر بیان شد که طلاق نامه خارجی گرفته شد ولی در کشور محل اقامت آمریکا مورد پذیرش نیست.
فطع نظر از ابهام فوق، از آنجایی که پاسخ سئوال شما نیاز به مقدمه ضروری در خصوص طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور دارد، به آن پرداخته و متعاقباً به سئوال شما پاسخ داده می شود.
تشریفات طلاق زوجین ایرانی در خارج
زوجین ایرانی مقیم کشور خارج می توانند با مراجعه به دادگاه محل اقامت خود درخواست طلاق نمایند.
اگر دادگاه مرجوع الیه مطابق قانون ایران مبادرت به صدور حکم طلاق نماید، می توانند با ارائه این حکم به یکی از مراجع صلاصیدار معینه از سوی قوه قضاییه ایران، درخواست اجرای صیغه طلاق نموده و گواهی اجرای صیغه طلاق ممهور شده دریافت نمایند و این دو را به مأموران کنسولگری و یا دفاتر حافظ منافع ایران در کشور محل اقامت تقدیم و درخواست ثبت در دفتر مربوطه و اسناد سجلی نمایند.
مأموران مزبور در اجرای ماده ۱۰۰۱ قانون مدنی و تبصره ماده 15 قانون حمایت خانواده و ماده 31 قانون ثبت احوال مکلف به پذیرش درخواست و اقدام به ثبت طلاق در دفتر مربوطه و شناسنامه زوجین می باشند. این افراد به منزله دوایر ثبت احوال و دفاتر رسمی ازدواج، نسبت به ثبت واقعه ازدواج اقدام می نمایند. چنین طلاق در ایران دارای اعتبار خواهد بود.
در صورت عدم اقدام زوجین به کیفیت فوق، متقاقی یا زوجین در ایران باید حسب مورد مبادرت به طرح «دعوای تنفیذ حکم طلاق، طلاق واقعه در کشور خارج و ثبت در یکی از دفاتر رسمی طلاق و اسناد سجلی و شناسنامه» را نمایند.
دادگاه های ایران نیز در صورتی که برابر مواد 169 و 173 قانون اجرای حکم مدنی و ماده 15 قانون حمایت خانواده درخواست اجرای حکم شده باشد و حکم صادره نیز با رعایت مواد 6 و 972 قانون مدنی از جمله تعیین نوع طلاق، کیفیت بذل مهریه یا قبول بذل صادر گریده آن را شناسنایی و حکم تنفیذ طلاق واقع شده در خارج را صادر و در صورت رعایت تبصره ماده 15 و ماده 37 قانون حمایت خانواده و رعایت تشریفات آمره طلاق، حکم تنفیذ و دستور ثبت آن را یکی از دفاتر رسمی طلاق و اسناد سجلی صادر می کنند والا دعوی تنفیذ را رد می نمایند. در این صورت، از نظر دادگاه های ایران زوجین هنوز زن و شوهر محسوب شده و متقاضی باید در ایران اقدام به طرح دعوای طلاق نماید.
اقامه دعوای طلاق از سوی زوج در یکی از شعب دادگاه خانواده ایران ممکن است ضررهای مادی و معنوی از جمله به شرح زیر در پی داشته باشد.
1- دادگاه وی را موظف به پرداخت مهریه و اجره المثل ایام زوجیت و نفقه ایام عده و هزینه کارشناسی مبالغ مزبور خواهد شد.
2- اگر از محل سکونت همسرش در کشور خارج اطلاع دقیقی نداشته باشد که امکان ابلاغ بشاد، باید هزینه های مربوط به نشر آگهی خوانده از طریق جراید و ابلاغ رأی دادگاه و غیره را متحمل شود.
3- پس از صدور حکم باید تمام مبالغ معین بابت مهریه و اجرت المثل و نفقه ایام عده را در صندوق سپرده دادگستری تودیع نماید.
و اما پاسخ سئوال شما
با توجه به «جذب زوج به گروه های تارک دنیا، خروج از زندگی، عدم پرداخت نفقه، سرقت طلا های زوجه، درگیری، ضرب و شتم و تهدید زوجه» که احتمالا باید مستند به دلایلی از جمله گزارش مددکار پلیس، گواهی های پزشکی قانونی، شهادت شهود و غیره باشد، دختر شما می تواند به یکی از دو طریق زیر اقدام به طلاق از همسرش نماید:
1- با استفاده از وکالت بلاعزل ضمن عقد و شروط ضمن عقد نکاح شامل بند 1 در استنكاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت 6 ماه، بند 2 در سوء رفتار يا سوء معاشرت زوج که به شرح بیان شده قابل اثبات است، دعوای طلاق اقامه نمایند.
2- با استناد به ماده 1130 قانون مدنی به دلیل عسر و حرج تقاضای طلاق نمایند. در این صورت زوج اجبار به طلاق می شود و به تصريح قسمت اخیر این ماده در صورتي كه اجبار ميسر نباشد، زوجه به اذن حاكم شرع طلاق داده مي شود و نماينده دادگاه دفتر طلاق و اوراق مربوطه را امضاخواهدكرد.
ضمناً در پیوند را با موضوع سئوال شما، مقاله ای با عنوان
« تشریفات صدور حکم طلاق زوجین ایرانی در خارج و نحوه اجرای آن»
شامل سه قسمت شامل زیر:
قسمت اول- تشریفات صدور حکم طلاق در دادگاه خارجی
قسمت دوم- تشریفات اجرای حکم طلاق دادگاه خارجی در خارج
قسمت سوم- تشریفات اجرای حکم طلاق دادگاه خارجی در ایران
در حال تدوین است که در وب سایت وکیل مرادی منتشر خواهدشد.
امتیاز شما به مطلبلینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71307
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۹/۰۴/۱۱ در ۱۰:۱۱ #71464
سلام
متشکرم از پاسخ مبسوط و دقیق
اصلا طلاق خارجی اخذ نکردند اما مددکار پلیس احتمالا با اطلاع از زمینه قانونی کشورهای اسلامی گفته احتمالا طلاق نامه خارجی در کشور مبدا شما مورد قبول نخواهد بود.
گویا سفارت خانه ها هم فقط طلاق هایی رو ثبت می کنند که توافقی باشه و دو نفر برای ثبت مراجعه کنند، یعنی طرفین می روند مراکز اسلامی صیغه طلاق جاری می کنند و مدارک رو می برند سفارت در شناسنامه ثبت میشه
فکر می کنم از توضیحات حضرتعالی که بهتر هست در همین داخل کشور وکالت بگیرم و با وکیل متخصص دعاوی خانواده مشورت کنم و ایشون کار را پیش ببره.
متشکرم
امتیاز شما به مطلبلینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71307
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی -
۱۳۹۹/۰۴/۱۱ در ۱۲:۵۸ #71467
با درود
1- احتمال شما در مورد مددکار پلیس صحیح چرا که ایشان بر اساس تجربه عملی منطبق با واقع اعلام نظر نمودند.
2- همانگونه که طلاق توافقی در ایران با سهولت بیشتری پذیرفته و به نتیجه می رسد، در خارج از کشور نیز طلاق توافقی به کیفیتی که در پاسخ قبلی بنده و توضیح اخیر شما بیان شد، در دادگاه مبداء، مراکز اسلامی و سفارت راحت تر پذیرفته می شود لکن این امر مانع از آن نیست که اگر طلاق از جانب هر یک از زوجین صورت گیرد، نتوان به کیفیت فوق اقدام کرد.
به جهت فوق است که، هرگاه زن متقاضی طلاق دادگاههای خارج بوده و حکم طلاق خارج از کشور صادر شود، دادگاه های ایران با سخت گیری بیشتری حکم تنفیذ را صادر می کنند و اگر شوهر به طلاق رضایت نداشته، اسناد مثبت طلاق خارجی را تنها در حد یک دلیل نارضایتی بر ادامه زناشویی میپذیرند.
3- هر چند تصمیم گیری نسبت به برخورداری از تجربیات وکیل حاذق در دعاوی خانوادگی بر حسب شرایط و اوضاع فرد متقاضی سنجیده می شود و هزینه هایی در بردار دارد لکن آثار ناشی از سپردن انجام کار به فرد متخصص غیرقابل انکار است.
امتیاز شما به مطلبلینک کوتاه مطلب: https://www.ghazavatonline.com/?p=71307
جستجوگر انجمنهای مشاوره حقوقی
-
-
نویسندهنوشتهها
- برای پاسخگویی وارد انجمن شوید.